iStock

ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΑ ΑΦΤΙΑ

Ενοχλητικές στην όψη, αλλά εντελώς φυσιολογικές στον ανθρώπινο οργανισμό, οι τρίχες μέσα και πάνω στα αφτιά είναι ένα μικρό αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί εσάς τους άντρες καθώς μεγαλώνετε. Σας έχουμε τη λύση!

Τις βλέπεις και… σου σηκώνεται η τρίχα! Κι όμως, οι τρίχες στα αφτιά, συγκεκριμένα εκείνες στο εσωτερικό, έχουν μια συγκεκριμένη αποστολή, αφού μαζί με το κερί κρατούν τα βακτήρια, τη βρομιά και τα μικροσκοπικά απορρίμματα μακριά από το τύμπανο. Όχι ότι αυτή η λειτουργία τους θα σε πείσει να σταματήσεις να στραβολαιμιάζεις στον καθρέφτη για να παρατηρείς αν έχουν μεγαλώσει, να νομίζεις ότι οι γύρω σου δεν έχουν κάτι πιο ενδιαφέρον να παρατηρούν εκτός από αυτό, αλλά και να προσπαθείς να τις ξεριζώσεις με κάθε τρόπο!

Σου έχουμε ένα ακόμα «νέο». Οι τρίχες στα αφτιά είναι απόλυτα φυσιολογικές, και εξαιτίας της τεστοστερόνης γίνονται τραχύτερες και παχύτερες όσο μεγαλώνεις. Για πολλά χρόνια υπερίσχυε η υπόθεση ότι η υπερβολική τριχοφυΐα στα αφτιά οφειλόταν στην κληρονομικότητα, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε τελικά. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε κάποιον άντρα που να μην θέλει να απομακρύνει αυτές τις τρίχες, αλλά δεν είναι όλοι οι τρόποι ενδεδειγμένοι.

 

Οι σωστές μέθοδοι για να απομακρύνεις τις τρίχες από τα αφτιά

– Ξυριστική μηχανή για τα αφτιά

Διάλεξε τη μηχανή την οποία αισθάνεσαι πιο βολική στο χέρι και ακολούθησε προσεκτικά τα βήματα που θα σου πούμε. Αρχικά, καθάρισε πολύ καλά τα αφτιά με σαπούνι ή όποιο άλλο καθαριστικό χρησιμοποιείς για το πρόσωπο. Απομάκρυνε με μια μπατονέτα το κερί και τη βρομιά. Στη συνέχεια στάσου σε ένα σημείο με καλό φωτισμό, ώστε να βλέπεις καθαρά τις τρίχες που θέλεις να τριμάρεις. Χρησιμοποίησε τη μηχανή με όσο το δυνατόν πιο απαλές κινήσεις, χωρίς να ασκείς πίεση.

– Ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες άκρες

Αυτός είναι ο πιο απλός και ακίνδυνος τρόπος, ειδικά αν οι τρίχες είναι λεπτές και αραιές.

– Λέιζερ

Αυτή είναι μια από τις ασφαλέστερες λύσεις: δεν θα πονέσεις, δεν θα μπεις σε μπελάδες με τραυματισμούς και θα απαλλαγείς μόνιμα από το «πρόβλημα». Αν επιλέξεις το λέιζερ, φρόντισε να απευθυνθείς σε έναν εξειδικευμένο και έμπειρο ειδικό.

τρίχες στα αφτιά
iStock

Ποιες μεθόδους να αποφύγεις και γιατί

– Κερί

Αν ξεπεράσεις την ντροπή σου και τις ρωτήσεις, οι φίλες σου είναι πιθανό να σε συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσεις την κλασική μέθοδο αποτρίχωσης, το κερί. Θα σου πουν ότι είναι εύκολη, γρήγορη και δραστική. Η δική μας συμβουλή είναι να αποφύγεις το κερί, αλλά και κάθε άλλη κρέμα αποτρίχωσης σε αυτό το ευαίσθητο σημείο. Μπορεί να σου προκαλέσει βλάβες και ερεθισμούς που σίγουρα είναι πιο ανεπιθύμητα από τις τριχούλες.

Τσιμπιδάκι

Το τράβηγμα των τριχών με τσιμπιδάκι ή ακόμα και με το χέρι δεν είναι μια ενδεδειγμένη λύση. Η περιοχή του αφτιού είναι ευαίσθητη και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να την τραυματίσεις.

Ψαλιδάκι νυχιών ή νυχοκόπτης

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Εκτός από το ότι είναι εντελώς άβολη και πιο χρονοβόρα, η αφαίρεση των τριχών από τα αφτιά με το μυτερό ψαλιδάκι των νυχιών ή με νυχοκόπτη (ναι, ακόμα και σε αυτόν καταφεύγουν κάποιοι στην απόγνωσή τους) μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό, φλεγμονή και μόλυνση.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.