iStock

ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΦΗ

Για να συνεχίσεις να τα καμαρώνεις στον καθρέφτη και να κυκλοφορείς με αυτοπεποίθηση στον δρόμο με τα βαμμένα σου μαλλιά, ακολούθησε τις συμβουλές των hairstylists για τη συντήρηση και την ανάδειξη του χρώματος.

Ό,τι κάνεις για την ομορφιά και την περιποίηση του εαυτού σου είναι μια επένδυση. Τα προϊόντα που αγοράζεις, οι θεραπείες που εφαρμόζεις κοστίζουν. Πρέπει, λοιπόν, όχι μόνο να βλέπεις αποτέλεσμα αλλά και αυτό το αποτέλεσμα να έχει διάρκεια. Αλλιώς ποιο το νόημα να πετάς λεφτά και χρόνο; Σίγουρα, θα μπορούσες να τα επενδύσεις κάπου αλλού! Κράτα αυτήν τη σκέψη και για τη βαφή των μαλλιών.

Περνάς τόσο χρόνο στα χέρια των hairstylists με το κεφάλι σου παραδομένο σε πινέλα, σπάτουλες και αλουμινόχαρτα. Το ζητούμενο δεν είναι να κοιταχτείς στον καθρέφτη μετά τη βαφή και να θαυμάσεις το αποτέλεσμα, αλλά να διατηρήσεις το χρώμα ζωηρό, λαμπερό και ολοζώντανο για καιρό. Για να το πετύχεις, αρκεί να ακολουθήσεις τις απλές συμβουλές που δίνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι που περιποιούνται τα μαλλιά σου.

Καθυστέρησε το λούσιμο

Απόφυγε να λούσεις τα μαλλιά σου αμέσως μετά τη βαφή, ώστε να σταθεροποιηθεί το χρώμα και να μην απομακρυνθεί με το νερό και το σαμπουάν. Το διάστημα μεταξύ βαφής και πρώτου λουσίματος πρέπει να είναι 2-3 μέρες, αλλά αν το αντέχεις και δεν έχεις εξωτερικές υποχρεώσεις, μπορείς να περιμένεις και ακόμα περισσότερο.

βαμμένα μαλλιά
iStock

Χρησιμοποίησε το σωστό σαμπουάν

Υπάρχουν άπειρα εξειδικευμένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά που κάνουν ακριβώς αυτήν τη δουλειά, να διατηρούν το χρώμα ζωηρό για αρκετό καιρό μετά τη βαφή. Δεν έχεις, λοιπόν, δικαιολογία να κάνεις το πρώτο και τα επόμενα λουσίματα με το συνηθισμένο σου σαμπουάν. Ζήτησε από τον hairstylist να σου προτείνει κάποιο επαγγελματικό προϊόν ή διάλεξε ένα από εκείνα του εμπορίου.

Απόφυγε τα sulfates

Τα θειικά άλατα, δηλαδή οι καθαριστικοί παράγοντες που μπαίνουν σε σαμπουάν για να δημιουργούν αφρό, απομακρύνουν από την τρίχα το χρώμα, την υγρασία και τη λάμψη. Άρα, η συμβουλή μας είναι να αποφεύγεις τα προϊόντα με sulfates ώστε να μην ξεθωριάσει το χρώμα γρήγορα. Υπάρχουν σαμπουάν που όχι μόνο δεν τα περιέχουν στη σύνθεσή τους, αλλά την ενισχύουν με ειδικά συμπλέγματα που εξασφαλίζουν ότι το χρώμα θα διαρκέσει πολύ.

βαμμένα μαλλιά
Tim Mossholder / Unsplash

Ρύθμισε τη θερμοκρασία του νερού στο χλιαρό

Μιλώντας για την προστασία της λειτουργίας του επιδερμιδικού φραγμού, έχουμε γράψει πολλές φορές ότι το πολύ ζεστό νερό στο ντους, αν και διώχνει την ένταση, είναι επιβλαβές. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των βαμμένων μαλλιών. Το καυτό νερό ανοίγει την εξωτερική στοιβάδα της τρίχας και έτσι διώχνει το χρώμα. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, χλιαρό νερό για να κάνεις το χρώμα να μείνει έντονο και λαμπερό.

Μη χρησιμοποιείς προϊόντα για βαθύ καθαρισμό

Τα σαμπουάν που καθαρίζουν σε βάθος την τρίχα και το τριχωτό της κεφαλής είναι εξαιρετικά, όχι όμως όταν έχεις βαμμένα μαλλιά. Η σύνθεσή τους απομακρύνει μαζί με τα φυσικά έλαια της τρίχας και τη βαφή, αλλοιώνοντας το χρώμα.

Φόρεσε… μάσκα στα μαλλιά

Κάνεις συχνά μάσκα στο πρόσωπο; Δεν είναι υπέροχη; Μάθε, λοιπόν, ότι η μάσκα μαλλιών είναι το μυστικό για κρατήσει περισσότερο το χρώμα. Όσο πιο ξηρά, ταλαιπωρημένα ή αφυδατωμένα είναι τα μαλλιά, τόσο πιο πιθανό είναι να δεις το χρώμα να φθείρεται και να αλλάζει. Για να φροντίσεις συνολικά την υγεία των μαλλιών σου και κατά συνέπεια να συντηρήσεις για καιρό το χρώμα, εφάρμοζε μία φορά στις δύο εβδομάδες μία μάσκα για προστασία, ενυδάτωση, αναδόμηση και λάμψη.

βαμμένα μαλλιά
Maksim Chernishev / Unsplash

Συνδύασε τη βαφή με μία περιποίηση

Αυτό είναι ένα μικρό και πολύ χρήσιμο μυστικό. Είτε με τη βαφή είτε με μια θεραπεία μαλλιών, το εξωτερικό περίβλημα της τρίχας ανασηκώνεται και διογκώνεται. Έτσι θα απορροφηθεί βαθύτερα και το χρώμα και τα ευεργετικά συστατικά της θεραπείας.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.