Rachel Murray / Getty Images North America/AFP

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η EVA MENDES ΞΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ

Ποτέ δεν θα το φανταζόμασταν, αλλά το μυστικό της Eva Mendes για αψεγάδιαστη και λαμπερή επιδερμίδα είναι το ξύρισμα του προσώπου και μάλιστα ανά δύο μέρες.

«Ι am a beast!». «Είμαι ένα τέρας!», λέει η Eva Mendes και πραγματικά δεν ξέρεις τι να περιμένεις απ’ αυτή τη δήλωση. Ακριβοθώρητη στην οθόνη, αλλά πανταχού παρούσα στα media χάρη στην οικογένεια που έφτιαξε με τον Ryan Gosling, η ηθοποιός δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για την έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπό της, που την υποχρεώνει να ξυρίζεται κάθε δεύτερη μέρα!

Αν δεν έχεις συνέλθει ακόμα από το σοκ, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Σε ένα πρόσφατο post στο Instagram, η Mendes, που θεωρείται από τις πιο σέξι γυναίκες του Χόλιγουντ, αποκάλυψε στους ακόλουθούς της ότι το μυστικό της ομορφιάς της είναι μία… ανδρική συνήθεια που ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια: ξυρίζει το πρόσωπό της!

Μπορεί να προσπερνάς πολλά posts χωρίς να τους δίνεις την παραμικρή προσοχή, αλλά δεν μπορείς να μη σταθείς στο συγκεκριμένο. Χρειάζεσαι μερικά λεπτά για να το επεξεργαστείς και να συνειδητοποιήσεις ότι πίσω από την αψεγάδιαστη εικόνα της Mendes που βλέπεις στα social media και στο κόκκινο χαλί κρύβεται ένας κανονικός άνθρωπος με ατέλειες, όπως όλοι εμείς. Όταν, λοιπόν, μια πανέμορφη γυναίκα όπως η Mendes προχωράει σε μια τέτοια αποκάλυψη, τότε καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα που ξυρίζουν το πρόσωπό τους!

Πώς μεταμορφώνεται από «τέρας» σε πεντάμορφη η Eva Mendes

Μη φανταστείς ότι η Mendes αφαιρεί την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με αφρό και ξυράφι. Κάνει συχνές επισκέψεις στο δερματολογικό ιατρείο της Δρ. Mariana Vergara για επαγγελματική θεραπεία dermaplaning, αλλά υποθέτουμε ότι μπορεί να κάνει κάποια συντήρηση και μόνη της στο σπίτι.

Αυτό που μπορεί να σε σοκάρει είναι η συχνότητα με την οποία ξυρίζεται. Όταν μια follower τη ρώτησε πόσο συχνά το κάνει, εκείνη απάντησε απενεχοποιημένα ότι επαναλαμβάνει τη διαδικασία ανά δύο μέρες. «Οι τρίχες μου μεγαλώνουν πολύ γρήγορα όταν ανατριχιάζω», εξηγεί η Mendes, που αποδίδει την τριχοφυΐα στο πρόσωπό της στην κληρονομικότητα από τον «αρκούδο» πατέρα της.

Τι ακριβώς είναι το dermaplaning

Το dermaplaning είναι η μέθοδος αφαίρεσης των λεπτών, κοντών και συνήθως ελάχιστα ορατών τριχών από το πρόσωπο, οι οποίες ονομάζονται και τρίχες vellus ή peach fuzz. Μια φορά κι έναν καιρό αυτό γινόταν στο ασφαλές περιβάλλον ενός δερματολογικού ιατρείου. Όχι μόνο, πια!

Εδώ και κάποια χρόνια, υπάρχουν εργαλεία dermaplaning για χρήση στο σπίτι. Αν θέλεις να αφαιρέσεις μόνη σου την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από το πρόσωπό σου αλλά φοβάσαι, οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μια εύκολη, ανώδυνη και ακίνδυνη διαδικασία. Η μόνη σοβαρή προειδοποίηση είναι να αποφύγεις το dermaplaning αν υποφέρεις από κυστική ή φλυκταινώδη ακμή ή έχεις ανοιχτές πληγές, γιατί τα βακτήρια μπορεί να εξαπλωθούν με τη λεπίδα.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.