iStock

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΓΕΝΕΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ

Η γενειάδα είναι από τα πιο καθοριστικά στοιχεία της εμφάνισής σου, αλλά για να είναι πραγματικά ακαταμάχητη πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με το σχήμα του προσώπου σου. Εμείς θα σου δείξουμε πώς θα το πετύχεις!

Οι πολεμικές περιπέτειες δεν είναι του γούστου μου, αλλά στο τρέιλερ της νέας ταινίας του Jake Gyllenhaal, «The Covenant», δεν μπορούσα να μην αναγνωρίσω ότι αυτός ο άντρας έχει το πιο καλοσχηματισμένο μούσι της χολιγουντιανής showbiz. Ακόμη κι όταν προσπαθεί να σωθεί λαβωμένος στο πεδίο μάχης του Αφγανιστάν! Τα μυστικά μιας γοητευτικής γενειάδας είναι δύο: η επιμελής περιποίηση, για την οποία σου έχουμε γράψει αρκετές φορές, και ένα σχήμα που να είναι αρμονικό με τις αναλογίες του προσώπου σου.

Όλα είναι θέμα γεωμετρίας και… αρχιτεκτονικής! Αν, ας πούμε, έχεις πολύ στενό πρόσωπο, είναι μάταιο να προσπαθείς να μιμηθείς το στιλ του Oscar Isaac στο «Dune» ή, όπως το λέω εγώ, του Βερολινέζου barista σε ένα χίπστερ καφέ με specialty coffee. Το να βρεις το ιδανικό σχήμα για τη γενειάδα σου είναι μία τέχνη που απαιτεί πειθαρχία, πειραματισμό και υπομονή ώστε να κάνεις διορθωτικές κινήσεις αν δεν σου αρέσει αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη. Και για να βρεις το ιδανικό σχήμα και μήκος πρέπει να ξεκινήσεις από το βασικό: είναι το πρόσωπό σου στρογγυλό ή με γωνίες;

Πώς θα πετύχεις την τέλεια συμμετρία και αρμονία γενειάδας και προσώπου

Μην ανησυχείς: δεν θα σε βάλουμε να πιάσεις τη μεζούρα! Απλώς παρατήρησε το σχήμα του προσώπου σου και ακολούθησε τις συμβουλές μας για να αρχίσεις να κόβεις και να τριμάρεις ώστε να δώσεις το πιο ταιριαστό σχήμα. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία, θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τις «αρχιτεκτονικές» ανάγκες του προσώπου σου οι άνθρωποι στα υπέροχα νεο-μπαρμπέρικα που αναβιώνουν την παλιά καλή τέχνη του ανδρικού ξυρίσματος και κουρέματος.

Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα γενειάδας για το δικό σου πρόσωπο
iStock

– Τριγωνικό πρόσωπο

Αν έχεις φαρδιά ζυγωματικά και μυτερό πηγούνι, τότε φτιάξε ένα combo με ένα μουστάκι και γενάκι. Με αυτό που στη γλώσσα των μπαρμπέρηδων λέγεται beardstache, θα δώσεις την απαραίτητη ισορροπία στο πρόσωπο καλύπτοντας το πηγούνι που εξέχει.

– Τετράγωνο πρόσωπο

Σε αυτό το πρόσωπο, που το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ένα γωνιώδες σαγόνι, μία «κυκλική» γενειάδα εξισορροπεί τις τετραγωνισμένες αναλογίες και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός επιμηκυμένου σαγονιού.

Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα γενειάδας για το δικό σου πρόσωπο
iStock

– Στρογγυλό πρόσωπο ή με σχήμα καρδιάς

Εδώ, το μήκος μετράει. Σου δίνουμε, λοιπόν το ελεύθερο να μακρύνεις τη γενειάδα σου, αρκεί να κρατήσεις την τριχοφυία στα πλαϊνά μέρη κοντή, ώστε να δημιουργηθεί ένα εφέ επιμήκυνσης.

– Οβάλ πρόσωπο

Το πλεονέκτημα αυτού του σχήματος είναι ότι σου επιτρέπει ευελιξία καθώς του ταιριάζουν σχεδόν όλα τα στιλ γενειάδας. Για να μη σε μπερδέψουμε, προτείνουμε μία πλούσια γενειάδα με φουντωτά πλαϊνά μέρη και κοντό μήκος στο πηγούνι, ώστε να δημιουργήσεις μαζεμένο όγκο.

– Μακρόστενο, ορθογώνιο ή ρομβοειδές πρόσωπο

Αν το πρόσωπό σου έχει αυτά τα σχήματα, δώσε έμφαση στο τριμάρισμα ώστε τα πλαϊνά μέρη να είναι κοντά και το κάτω μέρος πιο στρογγυλεμένο. Έτσι θα αμβλύνεις τις γωνίες και θα δώσεις μια πιο γεμάτη όψη στο πρόσωπο.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.