Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ ΘΑ ΣΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΟΥΝ

Ζουμερά μανιτάρια πορτομπέλο στον φούρνο, γεμισμένα με πέστο και τυριά – μια χορτοφαγική συνταγή που θα λατρέψουν και οι κρεατοφάγοι.

Τα μανιτάρια πορτομπέλο είναι από τα πιο νόστιμα και «σαρκώδη» μανιτάρια, με πλούσια γεύση και «κρεατένια» υφή, που τα κάνει ιδανικά για vegetarian –και όχι μόνο– πιάτα. Δεν είναι τυχαίο ότι μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για να φτιάξουμε απίθανο vegan burger ή να τα προσθέσουμε σε ένα steak sandwich με μοσχαρίσια μπριζόλα για να το κάνουμε λίγο πιο light.

Τα μανιτάρια πορτομπέλο ψήνονται ή σοτάρονται εύκολα, ενώ μπορούν να σταθούν είτε ως κύριο γεύμα είτε ως συνοδευτικό.

Χρήσιμα tips

  • Δεν πλένουμε τα μανιτάρια πορτομπέλο με νερό. Απλώς τα σκουπίζουμε με νοτισμένο χαρτί, για να μη μαλακώσουν υπερβολικά.
  • Δεν τα παραψήνουμε, γιατί σκληραίνουν.
  • Ταιριάζουν τέλεια με σκόρδο, βαλσαμικό ξύδι, φρέσκα μυρωδικά ή τυρί.

Συνταγή για μανιτάρια πορτομπέλο με πέστο και μοτσαρέλα

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Vegetarian

Αυτά τα γεμιστά μανιτάρια πορτομπέλο θα σε ενθουσιάσουν
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 80 γρ. πέστο βασιλικού
  • 100 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)
  • 60 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • ½ κ.γ. μπούκοβο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια πορτομπέλο και αφαιρούμε προσεκτικά τα κοτσάνια τους.

Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά. Έπειτα τα βγάζουμε από το φούρνο.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το πέστο βασιλικού με το τυρί κρέμα και τη μοτσαρέλα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε για 20–25 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Βγάζουμε τα μανιτάρια από τον φούρνο και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και μπούκοβο.