Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΜΕ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

Τα λινγκουίνι με τόνο και κάπαρη μυρίζουν καλοκαίρι και Μεσόγειο, γίνονται εύκολα και είναι όχι μόνο απολαυστικά αλλά και χορταστικά.

Ο τόνος είναι ένα από τα πιο θρεπτικά ψάρια, πλούσιο σε διάφορα συστατικά που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Τα 100 γραμμάρια τόνου περιέχουν περίπου 30 γραμμάρια πρωτεΐνης, καθιστώντας τον ιδανικό για όσους χρειάζονται αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης.

Ο τόνος σε κονσέρβα διατηρεί την πλούσια θρεπτική αξία του φρέσκου τόνου. Δεν απαιτεί προετοιμασία ή μαγείρεμα, κάτι που τον καθιστά ιδανικό για γρήγορα γεύματα ή σνακ. Μπορεί να καταναλωθεί κατευθείαν από την κονσέρβα, προσθέτοντας μόνο λίγα επιπλέον υλικά για ένα πλήρες γεύμα.

Αυτή η ευκολία καθιστά τον τόνο σε κονσέρβα εξαιρετική επιλογή για όποιον έχει απαιτητικό πρόγραμμα και ψάχνει γρήγορες και υγιεινές λύσεις διατροφής. Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να χάσει την ποιότητά του – κάτι που είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο για την εξοικονόμηση χρόνου και κόστους σε εβδομαδιαία ψώνια.

Ειδικά οι εκδοχές τόνου σε νερό είναι χαμηλές σε λιπαρά και θερμίδες, κάνοντάς τον κατάλληλο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Προσθέτοντας μια κόκκινη σάλτσα ντομάτας, ελιές και κάπαρη, έχεις φτιάξει ένα υπέροχο μεσογειακό πιάτο ζυμαρικών με λιγκουίνι.

Συνταγή για λιγκουίνι με τόνο και κάπαρη

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
  • Μερίδες: 3

λιγκουίνι με τόνο
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 1 συσκευασία λιγκουίνι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, περασμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 400 γρ. χυμό ντομάτας
  • 80 γρ. ελιές (φιλέτο)
  • 20 γρ. κάπαρη, ψιλή
  • 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κτγ θυμάρι ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε το ξερό με το φρέσκο κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τα καρότα, τον τόνο, τα ντοματίνια, τη σάλτσα ντομάτας, τον τόνο, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σιγοβράζουμε για 20 - 25 λεπτά.

Στο τέλος προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Για τα ζυμαρικά

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βάζουμε 1 κουταλιά αλάτι.

Μόλις το νερό βράσει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 9–11 λεπτά.

Τα σουρώνουμε, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα τόνου κι ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό.