Φωτογραφία: Χριστίνα Αβδίκου

ΔΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ CHURROS ΑΠΟ ΤΟΡΤΙΓΙΑ

Τι μπορείς να κάνεις με μία τορτίγια και μερικά κουπ πατ; Δες σε ένα βίντεο τον τρόπο να φτιάξεις πανεύκολα, λαχταριστά churros μέσα σε λίγα λεπτά!

Ένα πανεύκολο γλυκό σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα γίνει το χιτ των φετινών γιορτών! Φτιάχνονται μέσα σε λίγα λεπτά και δεν απαιτούν καμία ιδιαίτερη γνώση μαγειρικής. Γίνονται απλούστατα με μία τορτίγια, την οποία κόβουμε σε σχήματα με κουπ πατ.

Μπρούμε να επιλέξουμε ό,τι σχήμα μας αρέσει, ανάλογα με την περίσταση: αστεράκια τα Χριστούγεννα, καρδούλες για Αγίου Βαλεντίνου κτλ. Αν δεν έχουμε κουπ πατ μπορούμε να κόψουμε την τορτίγια με ένα ψαλίδι σε ευκολότερα σχήματα ή τριγωνάκια σαν νάτσος.

Αφού τα κόψουμε, τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά (προσοχή τηγανίζονται γρήγορα και δεν θέλουμε να μαυρίσουν) και όσο είναι ακόμα καυτά, τα βουτάμε σε ένα μείγμα με ζάχαρη και κανέλα που κολλάει πάνω τους και στη συνέχεια τα σερβίρουμε με ζεστή πραλίνα σαν ντιπ για να τα βουτάμε. Το αποτέλεσμα θυμίζει γευστικά τα churros και είναι φανταστικό!

Συνταγή για πανεύκολα churros από τορτίγια

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά
  • Vegan

Υλικά για περίπου 35-40 (ανάλογα με το μέγεθος των κουπάτ)

  • 3 τορτίγιες
  • 4 κ.σ. ζάχαρη ψιλή
  • 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 200 γρ. πραλίνα (σπιτική ή έτοιμη)

Εκτέλεση

Κόβουμε τις τορτίγιες σε σχήματα.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και αδειάζουμε το μείγμα σε πιάτο.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 2-3 δάχτυλα λάδι και μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια της τορτίγιας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για περίπου 1-2 λεπτά. Βάζουμε τα τηγανισμένα κομμάτια μέσα στο μείγμα της ζάχαρης και τα γυρνάμε και από τις δυο πλευρές να κολλήσει.

Ζεσταίνουμε την πραλίνα σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί, ίσα ίσα να ζεστάνει και να λιώσει για να βουτάμε πιο εύκολα και απολαυστικά!