Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΔΡΟΣΕΡΗ ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ – ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ LUNCH BOX

Έτοιμη από το βράδυ, απολαυστική την επομένη. Αυτή η σαλάτα με κριθαράκι είναι ό,τι πρέπει για ελαφρύ lunch box ή βραδινό χωρίς τύψεις.

Όσο πλησιάζουν οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού, λαχταράω κάτι δροσερό, θρεπτικό και χορταστικό, που δεν θα με βαραίνει. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή στρέφομαι σε αυτή τη σαλάτα με κριθαράκι, αβοκάντο και αβγό, ένα από τα πιάτα που συνδυάζουν γεύση και ισορροπία.

Τα λαχανικά δίνουν φρεσκάδα και υφή, το κριθαράκι με γεμίζει ενέργεια, ενώ το αβοκάντο και το αβγό προσθέτουν πρωτεΐνη και καλά λιπαρά. Το ντρέσινγκ με λεμόνι και μουστάρδα δίνει μια οξύτητα που δένει υπέροχα όλα τα υλικά μεταξύ τους. Μου αρέσει να τη φτιάχνω από το προηγούμενο βράδυ και να την παίρνω μαζί μου στη δουλειά ή να την απολαμβάνω παγωμένη το μεσημέρι. Είναι ιδανική και για meal prep, αλλά και για ελαφρύ βραδινό.

Συνταγή για πρωτεΐνική σαλάτα με κριθαράκι, αβγό κι αβοκάντο

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά

σαλάτα με κριθαράκι
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά για 2 μερίδες

  • 120 γρ. κριθαράκι
  • 1 καρότο (100 γρ.), κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά (80 γρ.), κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μικρό κολοκύθι (100 γρ.), κομμένο σε κυβάκια
  • 1 ώριμο αβοκάντο (150 γρ.), κομμένο σε φέτες
  • 2 αβγά βραστά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (20 γρ.)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα (5 γρ.)
  • χυμός από 1 λεμόνι (20 γρ.)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

Βράζουμε το κριθαράκι σε άφθονο νερό μαζί με το καρότο, την πιπεριά και το κολοκύθι για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το κριθαράκι με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.

Γαρνίρουμε με το αβοκάντο, τα βραστά αβγά κομμένα στα δύο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό σε κάθε μερίδα.

Η σαλάτα σερβίρεται δροσερή.