Η ΠΙΟ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΣΑΛΑΤΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ
Φρεσκάδα, πρωτεΐνη και μια ιδέα γλυκιάς γεύσης – αυτά χρειάζεται μια καλοκαιρινή σαλάτα. Στην παρακάτω συνταγή συνδυάζουμε κοτόπουλο και νεκταρίνια πάνω σε τραγανό iceberg για να εκτοξεύσουμε τη γεύση.
Όταν σκέφτομαι την απόλυτη καλοκαιρινή σαλάτα, θέλω να συνδυάζει φρεσκάδα, πρωτεΐνη και κάτι... αναπάντεχα γλυκό. Αυτή η συνταγή είναι η απόδειξη πως το κοτόπουλο μπορεί να γίνει άκρως ενδιαφέρον, τα καλοκαιρινά φρούτα, όπως τα νεκταρίνια, έχουν θέση σε ένα κυρίως πιάτο, και το τυρί cottage μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία υπέροχη βελούδινη κρέμα.
Όλα ξεκινούν με ένα καλό φιλέτο κοτόπουλου που το κόβω σε μπουκιές και το μαρινάρω απλά με ελαιόλαδο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Το σοτάρω για να πάρει ωραίο χρώμα και ζουμερή υφή. Τα νεκταρίνια τα κόβω σε φέτες και τα περνάω από το σχαροτήγανο – καραμελώνουν ελαφρά και αποκτούν υπέροχο άρωμα.
Στο μπλέντερ, το τυρί cottage γίνεται βελούδινο ντιπ με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Η σαλάτα χτίζεται πάνω σε τραγανό iceberg, εμπλουτίζεται με λεπτές φέτες αγγουριού και κορυφώνεται με το ζεστό κοτόπουλο, τα αρωματικά νεκταρίνια και κουταλιές από την κρέμα cottage. Τελειώνω με ξύσμα λεμονιού, λίγο δυόσμο και μια πινελιά από κρέμα βαλσάμικο. Είναι ένα πιάτο που μου δίνει όλη την ενέργεια που χρειάζομαι – και το απολαμβάνω χωρίς τύψεις.
Συνταγή για καλοκαιρινή σαλάτα με κοτόπουλο και νεκταρίνια
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά (για 2 μερίδες):
- 300 γρ. στήθος κοτόπουλο
- 15 γρ. ελαιόλαδο (για το κοτόπουλο)
- 1/2 κ. γλ. πάπρικα
- αλάτι και πιπέρι
- 3 νεκταρίνια
- 150 γρ. τυρί cottage
- 10 γρ. ελαιόλαδο (για την κρέμα)
- 200 γρ. iceberg (χοντροκομμένο)
- 1 αγγούρι (σε φέτες)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- φρέσκος δυόσμος
- κρέμα βαλσάμικο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές. Το ανακατεύουμε με 15 γρ. ελαιόλαδο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
Κόβουμε τα νεκταρίνια σε φέτες και τα περνάμε από σχαροτήγανο, μέχρι να κάνουν γραμμές και να μαλακώσουν ελαφρά.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το τυρί cottage με 10 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Σε μια μεγάλη πιατέλα, απλώνουμε το iceberg. Τοποθετούμε πάνω το κοτόπουλο, τα νεκταρίνια και το αγγούρι. Προσθέτουμε λίγες κουταλιές από την κρέμα cottage.
Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και φύλλα δυόσμου. Ραντίζουμε με κρέμα βαλσάμικο και σερβίρουμε αμέσως τη σαλάτα.