Η ΠΙΟ COMFORT ΣΟΥΠΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΕΧΕΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Πώς φαντάζεσαι ένα comfort πιάτο; Ο food editor του OW, Γαβριήλ Νικολαΐδης μοιράζεται το δικό του – μία αχνιστή σούπα μανιταριών με ζυμαρικά.
Η έμπνευση γι' αυτή τη σούπα μού ήρθε από ένα ταξίδι μου στην Ιταλία – είχα δοκιμάσει τότε μια παρόμοια παραδοσιακή συνταγή σε ένα μικρό, οικογενειακό εστιατόριο. Θυμάμαι τη γεύση των μανιταριών, τη ζεστασιά του ζωμού και την απλότητα των υλικών που συνδυάζονταν τέλεια. Στην Ιταλία, βέβαια, σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο, αλλά για εμένα είναι ιδανικό comfort food για βραδιές με ταινία και κουβέρτα στον καναπέ.
Μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω τη δική μου εκδοχή στο σπίτι, προσαρμόζοντας τα πάντα ώστε να είναι θρεπτική και πλήρης σε γεύση. Για τα μακαρόνια επικρατεί συχνά ο μύθος ότι παχαίνουν. Δεν είναι αλήθεια, αφού το καθοριστικό είναι να επιλέξεις τα υπόλοιπα υλικά σωστά.
Η συγκεκριμένη σούπα είναι πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη από τα μανιτάρια και έχει καλά λιπαρά από το ελαιόλαδο, χωρίς επιπλέον βαριά υλικά. Κάθε μπουκιά είναι χορταστική και θρεπτική, ενώ τα ζυμαρικά προσφέρουν και αίσθηση πληρότητας, χωρίς να σε βαρύνουν.
Συνταγή για σούπα μανιταριών με ζυμαρικά
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Διάρκεια προετοιμασίας και μαγειρέματος: 35 λεπτά
Υλικά
- 300 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα σε φέτες
- 100 γρ. ζυμαρικά βίδες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (~120 γρ.)
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κότας
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο, 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 1 λεπτό ακόμα, προσέχοντας να μην καεί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους, περίπου 15 λεπτά.
Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά. Σιγοβράζουμε μέχρι τα ζυμαρικά να είναι αλ ντέντε, περίπου 7-8 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.