Γαβριήλ Νικολαΐδης

Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Φανταστική κοτόπιτα με τυρί κότατζ, με συν στην πρωτεΐνη και μείον στις θερμίδες.

Μια λαχταριστή κοτόπιτα, ιδανική για όσους κάνουν μια διατροφή με αυξημένη πρωτεΐνη και χαμηλές θερμίδες!

Η βελούδινη κρέμα από τυρί κότατζ και αυγά ενοποιεί όλα τα υλικά της πίτας, ενώ η φέτα χαρίζει την umami γεύση της κι ο φρέσκος μαϊντανός τη δροσίζει όσο χρειάζεται.

Συνταγή για κοτόπιτα με τυρί κότατζ

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 75 λεπτά
  • Μερίδες: 6
  • Gluten-Free

κοτόπιτα
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 500 γρ. τυρί κότατζ
  • 2 αυγά
  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 150 γρ. φέτα light
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί light
  • 1 κ.τ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.τ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.τ.γ. ξερό θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

@ow_wellness Ο @gabnikolaidis φτιάχνει πανεύκολη, λαχταριστή κοτόπιτα χωρίς φύλλο! #ow_wellness #συνταγές #διατροφή ♬ πρωτότυπος ήχος - OW

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε καλά τα αυγά με το κότατζ, μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.

Βράζουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά.

Σε ένα  μπολ μαδάμε το βρασμένο κοτόπουλο με 2 πιρούνια.

Προσθέτουμε το τυρί κότατζ, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά, τη φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό.

Ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε σε όλο το ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί light σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για 40-45 λεπτά.

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε και σερβίρουμε.