Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΤΕ
Οι γαρίδες τρυπώνουν ανάμεσα σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ενώνονται με κρεμώδες αβοκάντο και δημιουργούν ένα απίθανο πιάτο, έτοιμο σε μόλις 25 λεπτά.
Όταν έχω βαρεθεί τις σαλάτες με κοτόπουλο, στρέφομαι πάντα σε αυτή τη συνταγή. Συνδυάζει όλα όσα αγαπώ: φρέσκα πράσινα λαχανικά, κρεμώδες αβοκάντο, γλυκιά ντομάτα, φρέσκο άνηθο και φυσικά, ζουμερές γαρίδες σοτέ που έχουν μαριναριστεί με λεμόνι και σκόρδο.
Είναι ένα γεύμα από μόνη της, ειδικά όταν τη συνοδεύω με λίγο ψωμί ολικής ή παξιμάδια. Μπορεί να σερβιριστεί και σε τραπέζι, σαν μια πιο γκουρμέ πρόταση που δείχνει αγάπη και φροντίδα. Την ετοιμάζω πάντα όταν θέλω να φάω κάτι καλοκαιρινό, γρήγορο και υγιεινό, αλλά καθόλου βαρετό.
Tip: Μπορείς να ετοιμάσεις τις γαρίδες και στο air fryer αντί για τηγάνι, προκειμένου να περιορίσεις τις μυρωδιές στο σπίτι.
Συνταγή για πράσινη σαλάτα με γαρίδες σοτέ, αβοκάντο και μυρωδικά
- Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Υλικά για 2 άτομα
- 300 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, για σοτάρισμα
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 120 γρ. πράσινη σαλάτα (ρόκα, λόλα ή μαρούλι)
- 1 μέτριο αβοκάντο (150 γρ.)
- 100 γρ. ντοματίνια
- 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
Για το dressing
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. μέλι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ μαρινάρουμε τις γαρίδες με το λεμόνι, το σκόρδο και λίγο αλάτι για 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα της σαλάτας. Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και τα ντοματίνια στη μέση.
Σε μπολ χτυπάμε τα υλικά για το dressing μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη σαλάτα, το dressing, τα ντοματίνια, το αβοκάντο και τον άνηθο.
Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα και τοποθετούμε τις σοταρισμένες γαρίδες από πάνω. Σερβίρουμε αμέσως.