Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να απολαύσουμε το μπρόκολο και να επωφεληθούμε στο έπακρο από τις βιταμίνες του.

Πώς θα μαγειρέψουμε το μπρόκολο με τον πιο υγιεινό τρόπο; Το μυστικό είναι να μην το ψήσουμε πολύ για να διατηρήσει όλες του τις βιταμίνες.

Το ασιατικό steamer από μπαμπού είναι ένα πρακτικό σκεύος που μας βοηθάει να ψήσουμε στον ατμό, όχι μόνο μπρόκολο, αλλά πολλές ακόμα τροφές. Εφαρμόζει στην κατσαρόλα και κλείνει από πάνω με το δικό του καπάκι. Δες το βίντεο που ακολουθεί για να καταλάβεις τον τρόπο που λειτουργεί.

Γιατί να φτιάξεις μπρόκολο σε ατμομάγειρα από μπαμπού

Το steamer από μπαμπού μπορείς να το βρεις σε καταστήματα με ασιατικά είδη και είδη μαγειρικής. Στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγεται το γεγονός ότι επιτρέπει στα συστατικά να μαγειρεύονται ομοιόμορφα.

Ο ατμομάγειρας από μπαμπού ουσιαστικά απορροφά την περίσσεια υδρατμών. Καθώς ο ατμός συμπυκνώνεται στο εσωτερικό του, οι ίνες μπαμπού απορροφούν την υγρασία, εμποδίζοντάς τη να στάζει πίσω στο φαγητό. Η ικανότητα του μπαμπού να διατηρεί τη θερμότητα είναι ένας ακόμα λόγος να το επιλέξεις.

Αν δεν διαθέτεις ατμομάγειρα από μπαμπού, μπορείς να εφαρμόσεις στην κατσαρόλα ένα σουρωτήρι και να το κλείσεις από πάνω με το καπάκι της κατσαρόλας. Βάζεις λίγο νερό στην κατσαρόλα ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το μπρόκολο (ή οποιαδήποτε άλλη τροφή) με το νερό.

Συνταγή για μπρόκολο στον ατμό

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος παρασκευής: 10-15' λεπτά
  • Vegan

Εκτέλεση

Το μπρόκολο το κόβουμε σε φουντίτσες και το βάζουμε στο καλαθάκι του ατμομάγειρα από μπαμπού. Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει, αρχίζουμε να κρατάμε χρόνο. Υπολογίζουμε περίπου 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο τραγανό θέλουμε το μπρόκολο.