Καρολίνα Δωρίτη

ΟΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΡΕΠΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ

Ο πιο εύκολος και σίγουρος τρόπος για λαχταριστές σπιτικές κρέπες είναι να χτυπήσεις το μείγμα στο μπλέντερ!

Πόσο εύκολο και ευχάριστο είναι να φτιάχνεις κρέπες, ειδικά με αυτόν τον γρήγορο τρόπο! Δεν χτυπάμε στο χέρι, ούτε πρέπει να σκεφτούμε με ποια σειρά θα μπουν τα υλικά (με εξαίρεση το βούτυρο).

Το μπλέντερ κάνει όλη τη δουλειά και το μείγμα για τις κρέπες βγαίνει εγγυημένα λείο,  όπως πρέπει ώστε στην συνέχεια να γίνουν και σωστά λεπτές!

Εδώ κάνουμε τις κρέπες γλυκές και τις σερβίρουμε με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα. Μπορείς να τις σερβίρεις έτσι για πρωινό, επιδόρπιο ή σνακ όλες τις ώρες της ημέρας.

Την ίδια συνταγή μπορούμε να τη σερβίρουμε και με άλλους τρόπους, όπως με μια ωραία μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού, παγωτό, σαντιγί κ.ά.

Ο συνδυασμός που φτιάχνουμε είναι καλοκαιρινός και δροσερός. Βάζουμε γιαούρτι καρύδας, φρέσκο ανανά και μύρτιλα, και τριμμένη καρύδα.

Συνταγή για κρέπες στο μπλέντερ

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Vegetarian

κρέπες
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για περίπου 12-15 κρέπες

  • 35 γρ. βούτυρο, συν 2 κ.σ. επιπλέον για το τηγάνι
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 300 ml γάλα
  • 50 ml νερό
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 160 γρ. αλεύρι

Πρόταση σερβιρίσματος

  • vegan γιαούρτι καρύδας
  • φρέσκος ανανάς
  • μύρτιλα
  • τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.

κρέπες
Καρολίνα Δωρίτη

Χτυπάμε για να γίνει το μείγμα λείο. Το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο και περιμένουμε κανένα δεκάλεπτο να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει το λιωμένο βούτυρο, το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα και χτυπάμε για 1 λεπτό, να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Λιώνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με πινέλο αλείφουμε το τηγάνι με λίγο λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε περίπου 1 κουτάλα της σούπας από το μείγμα για τις κρέπες (ανάλογα και με το μέγεθος του τηγανιού) και με γρήγορες κινήσεις σηκώνουμε το τηγάνι και το περιστρέφουμε να απλωθεί το μείγμα κυκλικά και ομοιόμορφα λεπτό, ώστε να σχηματιστεί η κρέπα.

Ψήνουμε την κρέπα περίπου 1 λεπτό ή και λιγότερο, ανάλογα με τη θερμοκρασία, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρυσαφί χρώμα και να παραμένει ευλύγιστη, όχι να στεγνώσει.

κρέπα
Καρολίνα Δωρίτη

Τη γυρίζουμε προσεκτικά από την ανάποδη με μια σπάτουλα και την ψήνουμε για ακόμη μισό λεπτό.

στο τηγάνι
Καρολίνα Δωρίτη

Αν θέλουμε διπλώνουμε την κρέπα στη μέση σαν μισοφέγγαρο και πάλι στη μέση, να γίνει τριγωνική. Μεταφέρουμε σε πιάτο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρουμε όπως μας αρέσει ή ακολουθούμε την πρόταση της συνταγής, με γιαούρτι καρύδας, ανανά, τριμμένη καρύδα και μύρτιλα.