Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΙ

Βάλε μια εξωτική πινελιά στο καθημερινό τραπέζι, φτιάχνοντας απολαυστικό κοτόπουλο με κάρι.

Δεν χρειάζεσαι σύνθετα και πολύπλοκα υλικά για να πετύχεις ένα ζουμερό, υπέροχα δεμένο κοτόπουλο με κάρι. Ακόμα και το κοινό κάρι που θα βρεις σε όλα τα super market είναι αρκετό για να δώσεις έθνικ πινελιά στο «κοτόπουλο με ρύζι» του εβδομαδιαίου προγράμματος.

Με 5 βασικά υλικά και τα μυρωδικά-μπαχαρικά που ήδη έχεις στο ντουλάπι σου μπορείς να κάνεις θαύματα!

Θα βρεις την κρέμα καρύδας σε κυλινδρική κονσέρβα στο ράφι του super market με τα έθνικ προϊόντα. Αν δεν έχεις κρέμα καρύδας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι.

Συνταγή για κοτόπουλο με κάρι

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Μερίδες: 2

κοτόπουλο με κάρι
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος, κομμένο σε μεσαία κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 200 ml κρέμα καρύδας
  • 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 κ.τ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.τ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.τ.γ. μπούκοβο
  • μερικές σταγόνες χυμό λεμόνι
  • φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, σε ένα φαρδύ τηγάνι.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το καρότο.

Σοτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε κάρι, αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την κρέμα καρύδας

Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά να δέσει.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με κάρι με ρύζι και μερικές σταγόνες λεμόνι

Γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.