ΨΗΤΗ ΒΡΩΜΗ ΜΕ ΓΕΥΣΗ CARROT CAKE – ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ
Απόλαυσε ψητή βρώμη που θυμίζει carrot cake, γλυκιά, αρωματική και θρεπτική, για ιδανικό πρωινό γεμάτο ενέργεια – και χωρίς τύψεις.
Το πρωινό για μένα δεν είναι απλώς ένα γεύμα· είναι η ευκαιρία να ξεκινήσω τη μέρα μου με κάτι που θα μου φτιάξει τη διάθεση και θα με γεμίσει ενέργεια. Αυτή η ψητή βρώμη με γεύση carrot cake έχει γίνει από τις πιο αγαπημένες μου επιλογές, γιατί συνδυάζει γλυκιά απόλαυση με θρεπτικά συστατικά. Μου θυμίζει πάντα ένα μικρό κέικ καρότου που μόλις βγήκε από τον φούρνο, αλλά ξέρω πως μέσα κρύβει φυτικές ίνες, άφθονη πρωτεΐνη και φυσική γλύκα, χωρίς περιττές προσθήκες.
Όταν την ετοιμάζω, το σπίτι γεμίζει μυρωδιές από κανέλα, μοσχοκάρυδο και βανίλια. Είναι από εκείνες τις στιγμές που νιώθω ότι κάνω κάτι καλό για τον εαυτό μου, χωρίς να στερηθώ απολύτως τίποτα. Μου αρέσει να προσθέτω τριμμένο καρότο, λίγες σταφίδες και καρύδια – έτσι κάθε μπουκιά έχει χαρακτήρα και υφή.
Συνταγή για ψητή βρώμη με γεύση carrot cake
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Υλικά για 1 μερίδα
- 80 γρ. βρώμη
- 80 γρ. καρότο, τριμμένο
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 αβγό
- 20 γρ. σταφίδες
- 10 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 10 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. κανέλα
- ⅛ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- ⅛ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Ανακατεύουμε σε μπολ τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αβγό, το μέλι και τη βανίλια και ομογενοποιούμε.
Ρίχνουμε το καρότο, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μικρό πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι η ψητή βρώμη να φουσκώσει και να ροδίσει.
Σερβίρουμε την ψητή βρώμη ζεστή, συνοδεύοντας αν θέλουμε με λίγο έξτρα γιαούρτι και φιστικοβούτυρο.