Φωτογραφία: Χριστίνα Αβδίκου

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ένα ρόφημα σοκολάτας είναι ό,τι πρέπει για να μπεις στο κλίμα των γιορτών. Μην διστάσεις να το συνοδεύσεις με μία δόση από σαντιγί! Δες τη συνταγή σε ένα βίντεο.

Χριστούγεννα και ρόφημα σοκολάτας πάνε πακέτο! Ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα είναι σκέτη απόλαυση και θαλπωρή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ετοιμάσουμε ζεστή σοκολάτα στο σπίτι αποφεύγοντας έτοιμα μείγματα και περιττή ζάχαρη. Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας (βασικά ας σηκώσει το χέρι όποιος δεν του αρέσει να τον εξετάσουμε!), αυτή η συνταγή έχει τόσο σοκολατένια γεύση και τόσο πλούσια υφή, που θα σας ικανοποιήσει 100%!

Διαλέγουμε μια καλής ποιότητας κουβερτούρα, είτε ολόκληρη είτε σε σταγόνες. Όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα σε κακάο, τόσο πιο έντονη και πικρή η γεύση της. Δεν χρησιμοποιούμε επιπλέον ζάχαρη, πέρα από αυτή που υπάρχει ήδη στην κουβερτούρα.

Αν θέλουμε να κάνουμε το ρόφημα σοκολάτας πιο γλυκό, μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος λίγο σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης που διαλύεται εύκολα στο ζεστό ρόφημα. Την σοκολάτα μας της αρωματίζουμε με λίγη κανέλα που πάει τέλεια και της δίνει και γιορτινό άρωμα.

Σερβίρουμε προαιρετικά με λίγη σαντιγί και μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα, τρούφα ή χρωματιστά sprinkles, χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια, marshmallows ή φρέσκα φρούτα του δάσους!

Για vegan εκδοχή αντικαθιστούμε το γάλα με κάποιο φυτικό ρόφημα (δες εδώ αναλυτικά τα φυτικά γάλατα). Ειδικά το γάλα βρόμης και καρύδας ταιριάζουν υπέροχα. Αν θέλουμε να τονωθούμε, μπορούμε να προσθέσουμε μέσα έναν μονό εσπρέσο.

Συνταγή για ρόφημα σοκολάτας

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος παρασκευής: 5 λεπτά
  • Vegan (αν χρησιμοποιηθεί φυτικό φάλα)| Gluten-free

Υλικά για 2 άτομα

  • 160 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1 ½ κούπα γάλα (κανονικό ή φυτικό)
  • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 100 ml σαντιγί χωρίς ζάχαρη
  • μονό εσπρέσο για την κάθε κούπα (προαιρετικά)
  • σοκολάτα τριμμένη ή τρούφα
  • σμέουρα

Εκτέλεση

Βάζουμε τη σοκολάτα με το γάλα και την κανέλα σε κατσαρολάκι. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πήξει το μείγμα.

Αποσύρουμε από φωτιά και σερβίρουμε σε κούπες.

Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σαντιγί από πάνω και τρίβουμε κουβερτούρα. Διακοσμούμε με ό,τι μας αρέσει, π.χ. σμέουρα.