Καρολίνα Δωρίτη

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΘΕΛΕΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Ένα ελαφρύ και δροσερό σάντουιτς με τόνο, χωρίς μαγιονέζα, χορταστικό και χαμηλό σε λιπαρά.

Ένα σάντουιτς ήταν και παραμένει η πιο πρακτική λύση για να πάρεις μαζί σου κάτι φαγώσιμο στο γραφείο, το σχολείο ή τη βόλτα. Οι δυνατότητες είναι άπειρες, αν όμως θέλεις κάτι πιο υγιεινό, τα περιθώρια στενεύουν. Το μυστικό για να το πετύχεις βρίσκεται στην επιλογή των υλικών που θα συνδυάσεις. Μικρές αλλαγές κάνουν διαφορά, όπως το να βγάλεις τη μαγιονέζα από ένα σάντουιτς με τόνο και να προσθέσεις συστατικά που θα του δώσουν τόση νοστιμιά, ώστε να μην του λείπει τίποτα.

Ο τόνος είναι μια ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν το βάρος τους, αφού είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης αλλά έχει λίγα λιπαρά και χορταίνει. Βέβαια, επιλέγουμε τόνο σε νερό και όχι τόνο σε λάδι, που έχει επιπλέον «φορτίο».

Επιλέγουμε ένα ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, και φροντίζουμε να είναι κομμένο σε λεπτές φέτες.

Αντί για μαγιονέζα βάζουμε γιαούρτι, που είναι πιο ελαφρύ, και αβοκάντο, που έχει πολλά ωφέλιμα συστατικά (αν και θέλει μέτρο στην ποσότητα, γιατί έχει αρκετές θερμίδες).

Συνταγή για σάντουιτς με τόνο και αβοκάντο

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

σάντουιτς
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 1 σάντουιτς

  • 2 λεπτές φέτες ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι (ή άλλο ψωμί της επιλογής σας)
  • 120 γρ. φιλέτο τόνου σε νερό
  • ½ αβοκάντο (ή ένα ολόκληρο, αν είναι μικρό)
  • 1 κ.γ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 8 λεπτές φέτες αγγούρι
  • 1 κ.γ. κάπαρη
  • 1 κ.γ. άνηθος, χοντροκομμένος
  • χυμός από ½ λάιμ
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε καλά το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον χυμό λάιμ και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, και ανακατεύουμε καλά.

Σπάμε το φιλέτο τόνου με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

Απλώνουμε το μείγμα με το αβοκάντο στη βάση του πρώτου ψωμιού. Από πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του τόνου και στη συνέχεια την κάπαρη, τον άνηθο και τις φέτες του αγγουριού. Κλείνουμε το σάντουιτς, το κόβουμε στα δύο και το απολαμβάνουμε! Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα.