Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ CHIA ΚΑΙ ΜΑΝΓΚΟ

Δοκίμασε αυτή τη δροσερή και θρεπτική πουτίγκα με σπόρους chia και μάνγκο – ετοιμάζεται από το βράδυ και σε περιμένει στο ψυγείο για το πιο απολαυστικό πρωινό.

Λατρεύω τα γλυκά πρωινά που συνδυάζουν φρεσκάδα, ελαφριά υφή και λίγες θερμίδες – ειδικά όταν μπορώ να τα προετοιμάσω από το προηγούμενο βράδυ. Τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία, απολαμβάνω να ανοίγω το ψυγείο και να έχω έτοιμο χορταστικό πρωινό! Αυτή η πουτίγκα με μάνγκο και chia είναι από τις αγαπημένες μου: αρωματική και πανεύκολη στην παρασκευή.

Οι σπόροι chia φουσκώνουν μέσα στον πουρέ μάνγκο και δημιουργούν μια υπέροχη, ζελέ υφή, ενώ το γαρνίρισμα με φρέσκες φράουλες προσθέτει οξύτητα και χρώμα στην πουτίγκα. Δεν είναι ιδανική μόνο για πρωινό, αλλά και ως σνακ ή επιδόρπιο – ακόμα και μετά από την προπόνηση.

Tip: Προτίμησε Mango by Air, δηλαδή μάνγκο που έχουν ωριμάσει φυσικά πάνω στο δέντρο και μεταφέρονται αεροπορικώς, ώστε να φτάνουν πιο φρέσκα και γευστικά στο τραπέζι σου. Ξέρω ότι η τιμή τους είναι τσιμπημένη, αλλά πραγματικά αξίζουν, γιατί η διαφορά στη γεύση, το άρωμα και την υφή είναι εντυπωσιακή.

Συνταγή για πουτίγκα chia με μάνγκο και φράουλες

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Vegan

Ξεκίνα τη μέρα σου με αυτή την απίθανη πουτίγκα με σπόρους chia και μάνγκο
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά για 2 μερίδες

  • 200 γρ. ώριμο μάνγκο (καθαρισμένο)
  • 200 γρ. γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα)
  • 30 γρ. σπόροι chia
  • 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
  • 100 γρ. φράουλες (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε το μάνγκο με το γάλα και το μέλι ή το σιρόπι αγαύης στο μπλέντερ.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε τους σπόρους chia.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ.

Σερβίρουμε την πουτίγκα τσία παγωμένη, γαρνίροντας με φρέσκες φράουλες.