Χριστίνα Αβδίκου

ΠΩΣ ΝΑ «ΦΟΡΕΣΕΙΣ» ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

01:25

Το κόκκινο κραγιόν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στην εφαρμογή του. Εμείς θα σου μάθουμε τον σωστό τρόπο για να σταθεροποιείται στα χείλη σου και να έχει διάρκεια, ώστε να κάνεις την πιο φλογερή εμφάνιση.

Το κόκκινο είναι το χρώμα του κραγιόν που συνδέεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο με το εορταστικό κλίμα. Το κόκκινο κραγιόν είναι από μόνο του ένα κεφάλαιο στην ιστορία της γυναικείας ομορφιάς, αλλά και το σύμβολο της διαχρονικής λάμψης του Hollywood.

Μη διστάζεις να βάλεις κόκκινο κραγιόν στα χείλη! Φρόντισε μόνο να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση. Αφού βρεις εκείνη που σου ταιριάζει καλύτερα, συνδύασέ τη με την υφή που προτιμάς.

Πώς θα καταλάβεις ποια απόχρωση του κόκκινου σου πηγαίνει

Ακολούθησε την… παλέτα της επιδερμίδας σου!

  • Στις ανοιχτές επιδερμίδες με ροζ υποτόνους, ταιριάζουν οι πιο ψυχρές αποχρώσεις του κόκκινου, που πάνε προς το τριανταφυλλί και τη ματζέντα.
  • Με τις σταρένιες και σκούρες επιδερμίδες που «χρυσίζουν» εναρμονίζονται καλύτερα οι πιο ζεστές και γήινες αποχρώσεις του κόκκινου, όπως το πορτοκαλοκόκκινο, το καφεκόκκινο, το κεραμιδί.

Ένα ακόμα σημείο το οποίο πρέπει να προσέξεις είναι οι φλέβες στο εσωτερικό των καρπών σου. Στο ανοιχτό δέρμα, που είναι πιο διάφανο, συνήθως οι φλέβες είναι μπλε ή μοβ. Να θυμάσαι ότι η ψυχρή απόχρωση της φλέβας ισοδυναμεί με ψυχρή απόχρωση στο κραγιόν. Στο σταρένιο δέρμα, οι φλέβες είναι πράσινες. Αυτό σημαίνει ότι έχεις ζεστούς υποτόνους και σου ταιριάζουν οι γήινες και ζεστές αποχρώσεις κραγιόν.

Διάλεξε την κατάλληλη υφή

Glossy, sheer, ματ ή κρεμώδης; Κάποιοι γενικοί κανόνες λένε ότι οι ματ υφές δεν ταιριάζουν στα μικρά χείλη. Πράγματι, οι ματ υφές απορροφούν το φως και δίνουν αυστηρό και συγκεκριμένο σχήμα, που μπορεί να μην κολακεύει τα μικρά χείλη. Από την άλλη, οι γυαλιστερές υφές αντανακλούν το φως, δίνουν λάμψη και την ψευδαίσθηση περισσότερου όγκου.

Επίσης, καθώς μεγαλώνουμε, τα χείλη μας λεπταίνουν και γίνονται πιο στεγνά. Σε αυτήν την περίπτωση ενδείκνυνται οι πιο ενυδατικές φόρμουλες και ο συνδυασμός τους με ένα μολύβι που βοηθάει τα χείλη να φαίνονται πιο μεγάλα και σαρκώδη.

Πέρα από τους κανόνες, διάλεξε την υφή που θέλεις και όποια σε κάνει να νιώθεις καλά με την εικόνα που βλέπεις στον καθρέφτη. Μην ξεχνάς ότι το μακιγιάζ είναι πάνω απ' όλα θέμα διάθεσης!

Πώς να εφαρμόσεις το κόκκινο κραγιόν

  • Ζωγράφισε το περίγραμμα με ένα μολύβι χειλιών. Διάλεξε ένα μολύβι στον ίδιο τόνο με το κραγιόν.
  • Πέρασέ το ακριβώς πάνω στη γραμμή των χειλιών ή ελάχιστα πιο έξω από αυτήν.
  • Γέμισε με το μολύβι και το εσωτερικό των χειλιών. Το μολύβι είναι απαραίτητο, γιατί σταθεροποιεί το κραγιόν και εξασφαλίζει ότι δεν θα φύγει από τη θέση του. Επιπλέον, κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο μεγάλα.
  • Άπλωσε προσεκτικά μια γενναία στρώση από το αγαπημένο σου κόκκινο κραγιόν στην απόχρωση και την υφή που προτιμάς. Η makeup artist Μαρία Συμνιανάκη μας έδωσε πρόσφατα ένα θαυμάσιο tip: Για να πετύχεις ακόμα πιο σταθερό και με διάρκεια αποτέλεσμα, μπορείς να ταμπονάρεις απαλά μια σκιά ματιών στην ίδια απόχρωση ή και λίγο πιο σκούρα. Η τελευταία επιλογή θα δώσει και μια διάσταση βάθους στα χείλη.
  • Αν επιθυμείς περισσότερη λάμψη, τότε πέρασε στα χείλη σου ένα lip gloss.