Χριστίνα Αβδίκου

ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΨΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ

02:21

Θέλεις να σε βρει ο νέος χρόνος με βλέμμα που κοιτάζει το μέλλον με αποφασιστικότητα και προσδοκία για τα καλύτερα; Στο φετινό ρεβεγιόν, ακολούθησε τις συμβουλές μας για το εορταστικό μακιγιάζ και κάνε τη διαφορά.

Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες περιστάσεις στις οποίες θέλεις να κάνεις έντονο μακιγιάζ. Μία από αυτές, είναι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Είτε αλλάξεις χρόνο σε ένα ξέφρενο πάρτι που θα κρατήσει μέχρι το πρωί είτε σε ένα τραπέζι με αγαπημένους φίλους, αυτή την ιδιαίτερη βραδιά αξίζει να αφιερώσεις χρόνο και σκέψη για τα ρούχα που θα φορέσεις και για το μακιγιάζ που θα ολοκληρώσει την εμφάνισή σου.

Σε αυτό το βίντεο, σου προτείνουμε να τονίσεις τα μάτια συνδυάζοντας φωτεινές και σκούρες αποχρώσεις. Πρόκειται για το makeup look που ακούει στο όνομα «μπανάνα», μια τεχνική που έχει αναφορές στη δεκαετία του 1960 και παραπέμπει στο σχήμα του δημοφιλούς φρούτου.

Πώς να κάνεις το μακιγιάζ «μπανάνα»

Δεν χρειάζεται να είσαι makeup expert για να πετύχεις το συγκεκριμένο makeup look. Αρκεί λίγη εξάσκηση! Γι’ αυτό, ακολούθησε τα βήματα ένα προς ένα και θα το εκτελέσεις άνετα και εύκολα, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Θα χρειαστείς μια παλέτα σκιών, κατά προτίμηση τετραπλή ώστε να πειραματιστείς με όλες τις αποχρώσεις, τα κατάλληλα πινέλα και ένα μολύβι ματιών.

Βήμα προς βήμα το πρωτοχρονιάτικο μακιγιάζ

  • Με ένα fluffy πινέλο πέρασε μια σκούρα σκιά και κάνε σκίαση στην εσοχή του κινητού βλεφάρου. Δούλεψε αρκετά το πινέλο σε όλη την εσοχή μέχρι να απλωθεί ωραία και ομοιόμορφα το χρώμα.
  • Τόνισε την εξωτερική γωνία με ένα πιο μικρό και φλατ πινέλο καθώς και με μια πιο σκούρα σκιά, για να δώσεις βάθος και ένταση στο βλέμμα.
  • Στη συνέχεια, ταμπόναρε χρυσή σκιά από την εσωτερική γωνία του ματιού προς το κέντρο του βλεφάρου. Να θυμάσαι ότι τις glitter-μεταλλικές σκιές δεν πρέπει να τις απλώνεις με το πινέλο, αλλά να τις ταμπονάρεις με τις άκρες των δαχτύλων σου. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται πιο έντονες και δημιουργούν ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα.
  • Για περισσότερη ένταση στο βλέμμα, πέρασε ένα μολύβι ματιών σε καφέ ή μαύρο χρώμα σύρριζα στις πάνω και κάτω βλεφαρίδες. Σβήσε το με ένα πινελάκι για το eyeliner που έχει κοφτή μύτη.
  • Τόνισε τις βλεφαρίδες σου με δύο στρώσεις από μαύρη μάσκαρα για όγκο και μήκος.
  • Πριν ολοκληρώσεις το μακιγιάζ των ματιών, δοκίμασε κάτι ακόμα, γιατί η βραδιά του ρεβεγιόν σηκώνει την εξτραβαγκάντσα! Για μια έξτρα δόση λάμψης, μια στρώση από top coat μάσκαρα με glitter θα κάνει τη διαφορά.

Στο βίντεο επιλέξαμε να αφήσουμε τα μάτια να παίξουν το παιχνίδι της σαγήνης, βάφοντας τα χείλη σε πολυτελείς χρυσούς τόνους. Όμως, ο χρυσός κανόνας του μακιγιάζ, που λέει ότι δεν τονίζουμε τα μάτια και τα χείλη ταυτόχρονα σε ένα makeup look, δεν ισχύει την Πρωτοχρονιά. Αψήφησέ τον, λοιπόν, και συνδύασε το έντονο μακιγιάζ στα μάτια με ένα κόκκινο κραγιόν στην απόχρωση που αγαπάς.