Freepik

ΒΑΛΕ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΠΙΟ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ

Τα ανδρικά φρύδια είναι παραμελημένα! Χρειάζονται περιστασιακά περιποίηση, για να δείχνουν καθαρά και τακτοποιημένα. Μπορείς να την κάνεις μόνος σου στο σπίτι κι εμείς θα σου δείξουμε πώς!

Όταν μιλάω με άντρες για την περιποίηση και την ομορφιά, πρέπει να φέρνω τα πράγματα με το μαλακό. Έχω γίνει εξπέρ σε αυτό! Μόνο έτσι μπορώ να τους πείσω να ασχοληθούν σοβαρά με τον εαυτό τους. Οι άντρες, αν και αναδεικνύονται σε ιδιαίτερα δυναμικό κοινό όπως δείχνουν όλες οι έρευνες καταναλωτικών συμπεριφορών, δεν είναι πάντα τόσο δεκτικοί στο να υιοθετήσουν νέες συνήθειες. Νομίζουν ότι η ρουτίνα περιποίησης είναι κάτι σαν αγγαρεία, που μόνο οι γυναίκες κάνουν ευχάριστα.

Γιατί, λοιπόν, να μπω στον κόπο να πείσω εσένα, τον άντρα αναγνώστη, να ασχοληθείς με το τριμάρισμα των φρυδιών σου; Αρκετά δεν σου έχω βάλει στο κεφάλι με τις ενυδατικές, τα serum και τα λαδάκια για τα μούσια; Η απάντηση είναι απλή.

Αν και δεν το συνειδητοποιούμε, τα φρύδια παίζουν σημαντικό ρόλο στο βλέμμα και το πρόσωπο. Μπορούν να αλλάξουν την έκφρασή σου, να δώσουν αρμονία στο πρόσωπο, να κάνουν το βλέμμα σου να μαγνητίζει. Δεν είναι αυτοί καλοί λόγοι για να τα περιποιηθείς; Οι άντρες έχετε πυκνά φρύδια και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τα ζηλεύουμε και πόσο πασχίζουμε να πυκνώσουμε τα δικά μας εμείς οι γυναίκες. Όμως στα πυκνά φρύδια συχνά οι τρίχες μπορεί να έχουν διαφορετικό μήκος ή να γίνουν ατίθασες, δημιουργώντας μια εικόνα… ακαταστασίας στο πρόσωπο. Γι’ αυτό εδώ θα σου δώσουμε απλές συμβουλές ώστε να τα διατηρείς καθαρά και καλοσχηματισμένα, χωρίς να επισκεφτείς (ακόμα) ένα brow bar.

4 απλά βήματα για το τριμάρισμα των ανδρικών φρυδιών

1. Χτένισε τα φρύδια σου

Θα χρειαστείς το χτενάκι για το μουστάκι και το μούσι ή, αν έχεις πιο λεπτά φρύδια, ένα καθαρό ανταλλακτικό απλικατέρ για μάσκαρα, που μπορείς να ζητήσεις από τη φίλη σου. Χτένισε τα φρύδια σου προς τα πάνω με φορά προς το μέτωπο. Έτσι θα μπορείς να διακρίνεις καθαρά ποιες τρίχες είναι μεγαλύτερες ώστε να ασχοληθείς με αυτές.

φρύδια
Freepik

2. Κάνε τριμάρισμα στις μακρύτερες τρίχες

Αφού φέρεις τα φρύδια σε κάθετη θέση με το χτενάκι ή το απλικατέρ, κόψε μόνο τις τρίχες που προεξέχουν με ένα μικρό ψαλιδάκι. Χρησιμοποίησε ως «οδηγό» τη γραμμή που σχηματίζεται πάνω από τις τρίχες με το ομοιόμορφο μήκος. Μην κόβεις με το ψαλιδάκι πιο χαμηλά, γιατί θα δημιουργήσεις αντιαισθητικά κενά και ασυμμετρία. Ο στόχος είναι να έρθουν όλες οι τριχούλες σε μια ίσια γραμμή.

φρύδια

3. Μείωσε τον όγκο με μία μηχανή τριμαρίσματος

Αν τα φρύδια σου είναι πολύ πυκνά, το πιθανότερο είναι να μπλέκονται οι τρίχες μεταξύ τους. Πίστεψέ μας, το μάτι των άλλων θα πάει αμέσως εκεί! Ακολούθησε αυτό το βήμα για να ελέγξεις τον όγκο των φρυδιών και να τα κάνεις να φαίνονται πιο καθαρά και τακτοποιημένα. Χρησιμοποίησε μια ειδική μηχανή τριμαρίσματος φρυδιών (κάνει και για τη μύτη και για τα αυτιά) ή μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή που προσφέρει τη συγκεκριμένη λειτουργία. Με απαλές κινήσεις, μετακίνησε τη μηχανή από τη μια πλευρά του φρυδιού στην άλλη ακολουθώντας τη φυσική φορά των τριχών, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

φρύδια
Freepik

4. Αφαίρεσε τις περιττές τρίχες

Τώρα ήρθε η ώρα να πιάσεις το τσιμπιδάκι και να αφαιρέσεις όσες τρίχες περισσεύουν και βρίσκονται στο μεσόφρυο, γιατί δεν θέλεις να μοιάζεις με γνωστό αποθανόντα πρωθυπουργό της χώρας. Απόφυγε να κάνεις την αφαίρεση με ξυράφι, γιατί μπορεί να τραυματιστείς. Στη συνέχεια, ρίξε στο πρόσωπό σου νερό για να απομακρυνθούν οι τριχούλες και καμάρωσε το αποτέλεσμα!

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.