iStock

4 ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΤΙΩΝ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ

Δεν θα ακούσεις εύκολα τους άντρες να ανταλλάσσουν εμπειρίες για το πόσο αποτελεσματική είναι η κρέμα ματιών που χρησιμοποιούν. Ωστόσο, αρκετοί έχουν ανακαλύψει πόσο ευεργετικό είναι αυτό το προϊόν – και το εξομολογούνται σε μας!  

Καμιά φορά σκέφτομαι ότι εμείς οι beauty editors ζούμε σ’ ένα παράλληλο σύμπαν, όπου έχουν καταρριφθεί όλα τα στερεότυπα και οι άντρες συζητούν μεταξύ τους όχι μόνο για τα προγνωστικά του πρωταθλήματος, αλλά και για την ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιούν.

Η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να περάσεις αρκετή ώρα μαζί τους για να ανοιχτούν και να παραδεχτούν τελικά ότι στο ραφάκι του μπάνιου τους έχουν και άλλα καλλυντικά, εκτός από αρώματα.

Με μένα έχουν μάλλον και μεγαλύτερη άνεση, γιατί μπορούν να με ρωτήσουν, έστω και δειλά, ποια προϊόντα τους προτείνω για να ξεκινήσουν να φροντίζουν συστηματικά την επιδερμίδα τους. Και, απ’ αυτά που έχω καταλάβει τελευταία, όλο και περισσότεροι άντρες την έχουν καταβρεί με τις κρέμες ματιών.

κρέμες ματιών
iStock

Μια κρέμα για πιο ξεκούραστο βλέμμα

Ο φίλος μου ο Μανώλης, για παράδειγμα, που η δουλειά του τον κρατάει ξύπνιο μέχρι πολύ αργά το βράδυ, κοιτάχτηκε ένα μεσημέρι (τότε ξυπνάει!) στον καθρέφτη και πρέπει να θορυβήθηκε τόσο πολύ από την κουρασμένη όψη του, ώστε έσπευσε να αγοράσει το Hydra Energetic roll-on της L’Oréal Paris. Από τότε, η αγαπημένη του κίνηση πριν φύγει από το σπίτι είναι να εφαρμόζει αυτό το δροσιστικό τζελ με γκουαρανά και βιταμίνη C, που μειώνει τις σακούλες και αντιμετωπίζει τους μαύρους κύκλους μειώνοντας την ένταση του μαύρου χρώματος. Ακόμα και το ζωηρό, πορτοκαλί χρώμα της συσκευασίας τον προτρέπει να μην ξεχνά να χρησιμοποιεί το προϊόν!

Μια κρέμα ματιών κόντρα στην κρίση ηλικίας του άντρα

Έστω και καθυστερημένα, πολλοί άντρες συνειδητοποιούν ότι η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη από το υπόλοιπο πρόσωπο – το «πόδι της χήνας» είναι ίσως ένας από τους ελάχιστους δερματολογικούς όρους που ξέρουν και προσπαθούν να προλάβουν! Ένας άλλος φίλος μου, ο Αλέξανδρος, πατώντας τα 40, έπαθε μια μικρή κρίση ηλικίας όταν παρατήρησε τα πρώτα σημάδια γήρανσης σ’ αυτή την περιοχή.

Ευτυχώς, η κρίση κράτησε λίγο, μέχρι να αποφασίσει να κάνει μια δραστική (και ακριβή) επένδυση, αγοράζοντας το The Eye Concentrate της La Mer. Από τότε, έγινε εξπέρ στο να ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία κάνοντας μασάζ στην περιοχή γύρω από τα μάτια με το ειδικό applicator. Ακολούθησε μάλιστα τη συμβουλή μου και τοποθετεί το applicator για μερικά λεπτά στο ψυγείο πριν τη χρήση, για μια δροσιστική εμπειρία. Αυτό το ταχείας απορρόφησης προϊόν έχει ανανεώσει τα μάτια του, ενώ με το «θαυματουργό» Miracle Broth και το αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα τσαγιού λάιμ που περιέχει προλαμβάνει τις μελλοντικές φθορές πριν εμφανιστούν.

κρέμες ματιών

Μια κρέμα ματιών για το μπλε φως, αλλά όχι μόνο

Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, που κλειστήκαμε στα σπίτια λόγω του κορονοϊού μένοντας καρφωμένοι στις οθόνες για να δουλεύουμε και να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας, όλο και περισσότεροι άντρες ανακάλυψαν την αξία μιας κρέμας ματιών. Ο Θέμης, που περνάει ατελείωτες ώρες μπροστά στο laptop τρέχοντας το eshop του, ήθελε να κάνει κάτι για τη θαμπή όψη του προσώπου του, το πρήξιμο, αλλά και για να προστατευτεί από την πολύωρη έκθεση στο μπλε φως του υπολογιστή.

Τη λύση τη βρήκε σε δύο προϊόντα που χρησιμοποιεί εναλλάξ, γιατί αποδείχτηκαν και τα δύο πολύ αποτελεσματικά. Το Age Defender Eye Repair της Kiehl's του ταίριαξε αμέσως γιατί καταπολεμάει τη χαλάρωση, μειώνει ορατά τις γραμμές στο «πόδι της χήνας» (χάρη στο εκχύλισμα σπόρων σίκαλης) και δίνει ανορθωμένη όψη.

Όσο για την Dream Eye Cream της Youth To The People, του προσφέρει κατά τη διάρκεια του ύπνου βαθιά ενυδάτωση και αποκατάσταση της πυκνότητας της επιδερμίδας. Έτσι, κάθε μέρα ξαναβυθίζεται στο μπλε φως του laptop με τη σιγουριά ότι έχει τον κατάλληλο σύμμαχο για να βελτιώνει την υφή και την όψη της επιδερμίδας του.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.