ΤΙ ΝΑ ΦΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ; ΦΤΙΑΞΕ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
Όταν η ζέστη δεν αντέχεται, αυτή η δροσερή τονοσαλάτα με μήλο και γιαούρτι ετοιμάζεται σε 15 λεπτά και είναι ό,τι πρέπει για ελαφρύ γεύμα.
Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, έχουμε την τάση να αποφεύγουμε καθετί βαρύ και λιπαρό. Οι σαλάτες είναι μονόδρομος, ειδικά εκείνες που απλώς βγάζεις όλα τα υλικά από το ψυγείο, τα κόβεις και τα ανακατεύεις. Αυτό που φροντίζω πάντα είναι οι σαλάτες μου να είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη. Ο τόνος και το γιαούρτι είναι οι μεγάλοι μου σύμμαχοι, τους οποίους αξιοποιώ στο έπακρο σε μια τονοσαλάτα διαφορετική από τις συνηθισμένες.
Ο συνδυασμός του τόνου με το μήλο δίνει μια υπέροχη ισορροπία ανάμεσα στο αλμυρό και το γλυκό, ενώ το γιαούρτι στο ντρέσινγκ κρατάει την τονοσαλάτα ανάλαφρη και φρέσκια. Μου αρέσει να παίζω με τις υφές, γι' αυτό και προσθέτω πάντα λίγους κολοκυθόσπορους για τραγανή πινελιά.
Tip: Μπορεί να είναι unpopular opinion, αλλά το γιαούρτι ταιριάζει πολύ με τον τόνο. Ένα κρεμώδες ντρέσινγκ με γιαούρτι, ελαιόλαδο και λεμόνι αντικαθιστά ιδανικά τη βαριά και λιπαρή μαγιονέζα.
Συνταγή για τονοσαλάτα με μήλο
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά
- 160 γρ. τόνος κονσέρβα (σε νερό)
- 60 γρ. μιξ πράσινων λαχανικών (περίπου 2 χούφτες)
- 120 γρ. μήλο (περίπου 1 μικρό), κομμένο σε κυβάκια
- 80 γρ. αγγούρι (κομμένο σε φέτες)
- 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 10 γρ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. χυμός λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- 10 γρ. κολοκυθόσπορο (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τις δύο χούφτες από το μιξ πράσινων λαχανικών.
Προσθέτουμε το μήλο, το αγγούρι και τον τόνο, αφού τον έχουμε στραγγίσει καλά από το νερό της κονσέρβας.
Σε ένα μικρότερο μπολ, αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το ντρέσινγκ.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Πασπαλίζουμε από πάνω με τον κολοκυθόσπορο και σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε την τονοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.