Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΑΠΙΘΑΝΑ VEGAN BROWNIES ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

Φτιάξε brownies χωρίς ζάχαρη με γλυκοπατάτα και βρώμη. Μια υγιεινή, vegan εκδοχή με χουρμάδες και φιστικοβούτυρο, γεμάτη σοκολατένια γεύση.

Η γλυκοπατάτα είναι μια καταπληκτική πρώτη ύλη που λειτουργεί φανταστικά στη vegan ζαχαροπλαστική. Δίνει «σώμα» και βελούδινη υφή, ενώ κάνει κάθε μπουκιά πιο ανάλαφρη και ταυτόχρονα απολαυστική. Σε αυτή τη συνταγή για brownies χωρίς ζάχαρη, οι χουρμάδες χαρίζουν έξτρα γλύκα και μαλακή υφή, το φιστικοβούτυρο φέρνει ένταση και σώμα, ενώ η βρώμη δένει το αποτέλεσμα.

Δεν θα μπορούσε να λείπει η κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, που εκτός από αντιοξειδωτικά δίνει όλο το σοκολατένιο νόημα στα brownies. Το πιο ωραίο; Χρειάζεται μόνο ένα μπλέντερ και λίγη υπομονή μέχρι να κρυώσουν τα brownies για να τα κόψουμε.

Tip: Αν δεν έχεις φαρίνα βρώμης, χτύπησε στο μπλέντερ νιφάδες βρώμης, με 1 κ.γ. baking powder.

Συνταγή για brownies με γλυκοπατάτα και βρώμη

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά

Απίθανα vegan brownies χωρίς ζάχαρη, με γλυκοπατάτα και βρώμη
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 500 γρ. γλυκοπατάτα βρασμένη (400 γρ. άβραστη)
  • 100 γρ. φαρίνα βρώμης
  • 200 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 50 γρ. κακάο
  • 300 γρ. χουρμάδες (βασιλικούς)
  • 150 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, λιωμένη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα, την κόβουμε σε κομμάτια και τη βράζουμε.

Μόλις βράσει και ενώ είναι ζεστή, τη μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Μεταφέρουμε σε ταψί 20x20 εκ., το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18 λεπτά στον αέρα.

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε τα brownies και σερβίρουμε.