Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΤΡΩΜΕ: ΒΙΔΕΣ ΜΕ HIGH-PROTEIN ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΤΑΤΖ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Ψάχνεις high-protein συνταγή που γίνεται γρήγορα; Αυτές οι βίδες με κότατζ και βασιλικό προσφέρουν πρωτεΐνη, γεύση και ισορροπία σε κάθε μπουκιά.

Αυτό το πιάτο με ζυμαρικά και high-protein σάλτσα από κότατζ κινείται γευστικά ανάμεσα σε πέστο και τυρένια απόλαυση. Αν αγαπάς τις γρήγορες αλλά θρεπτικές συνταγές, αυτό το πιάτο θα γίνει σταθερή επιλογή στο εβδομαδιαίο σου μενού. Είναι από εκείνες τις λύσεις που συνδυάζουν ευκολία, ελαφριά υφή και πλούσια γεύση, χωρίς να χρειαστεί να περάσεις πολλή ώρα στην κουζίνα.

Το κότατζ προσφέρει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, που βοηθά στην ενίσχυση της μυϊκής μάζας και τον κορεσμό. Οι βίδες ολικής άλεσης φέρνουν στο πιάτο τον απαραίτητο υδατάνθρακα, που δίνει ενέργεια και συνδυάζεται άψογα με την πρωτεΐνη για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα. Επιλέγω ολικής άλεσης, γιατί διατηρούν περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, βοηθούν στην πέψη και προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια κορεσμού.

Pro tip: Τρώγονται και κρύες από το ψυγείο σαν μακαρονοσαλάτα, κάτι που προσφέρεται για meal prep.

Συνταγή για βίδες με high-protein σάλτσα κότατζ και βασιλικό

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Βίδες με high-protein σάλτσα κότατζ και βασιλικό
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά για 2–3 μερίδες

  • 200 γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 150 γρ. τυρί κότατζ
  • 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι (κατά βούληση)
  • πιπέρι (κατά βούληση)
  • 6-8 ντοματίνια, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το κότατζ, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές, κρεμώδες μείγμα.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τη σάλτσα από το μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν όλα τα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με κομμένα ντοματίνια και λίγη παρμεζάνα επιπλέον.

Bonus: Μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φύλλα βασιλικού πάνω από το πιάτο για έξτρα γεύση.