ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΦΙΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ 4 ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Υπάρχουν μέρες που θέλω κάτι γλυκό, σοκολατένιο και πλούσιο σε γεύση, χωρίς όμως να επιβαρυνθώ με επεξεργασμένη ζάχαρη ή περιττά λιπαρά. Έτσι, προέκυψαν αυτά τα απίθανα μάφιν σοκολάτας με χουρμάδες, που χαρίζουν φυσική γλυκύτητα και υπέροχη υφή. Είναι από εκείνες τις συνταγές που γίνονται με ελάχιστα υλικά, χωρίς μίξερ, χωρίς πολύ κόπο, και το αποτέλεσμα μοιάζει επαγγελματικό.
Η βάση από αλεύρι αμυγδάλου τα κάνει αφράτα και υγιεινά, ενώ οι σταγόνες σοκολάτας λιώνουν μέσα στο μείγμα και δημιουργούν μια πλούσια, κρεμώδη καρδιά.
Ιδανικά για πρωινό, σνακ ή ακόμα και για επιδόρπιο μετά το γυμναστήριο, αυτά τα μάφιν είναι ένα μικρό «δώρο» στον εαυτό σας, χωρίς τύψεις.
Το αλεύρι αμυγδάλου είναι πλέον ευρέως διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά γιατί δίνει γλυκιά γεύση, χωρίς να χρειαστεί να προσθέσω μεγάλη ποσότητα από γλυκαντικό. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του, αλλά θα πρέπει να προσθέσεις 80 γρ. μέλι για να έχεις ένα ισορροπημένο γλυκό αποτέλεσμα.

Tips:
- Μην τα παραψήσεις. Πρέπει να μείνουν βελούδινα στο κέντρο.
- Φύλαξέ τα σε αεροστεγές δοχείο έως 4 μέρες και στη συντήρηση του ψυγείου σε μεμβράνη έως 8 μέρες.
- Τρώγονται τέλεια και κρύα από το ψυγείο, σαν mini brownie bites.
Συνταγή για μάφιν σοκολάτας με 4 υλικά
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

Υλικά
- 180 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 20 γρ. baking powder
- 60 γρ. κακάο
- 180 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 430 ml γάλα της επιλογής σου
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σιγοβράζουμε τους χουρμάδες με το γάλα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ, ώσπου να γίνει λείο.
Μεταφέρουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με το αλεύρι αμυγδάλου, το baking powder και το κακάο.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
Μοιράζουμε σε φόρμες για muffins με χάρτινες θήκες.
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά.