Η ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Η θαλασσοθεραπεία, γνωστή από την αρχαιότητα, έχει πάει σήμερα το wellness σε άλλο επίπεδο, προσφέροντας πραγματική χαλάρωση, αποσυμπίεση και φροντίδα. Όλα δηλαδή όσα έχουμε ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ.

Η πραγματική χαλάρωση νομίζω ότι βρίσκεται ψηλά στη λίστα με όσα χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος. Στη δική μου περίπτωση, με δύο παιδιά και μια απαιτητική δουλειά, παίρνει με διαφορά την πρώτη θέση. Πόσο εύκολο είναι, όμως, να χαλαρώσεις πραγματικά και να πετύχεις την πολυπόθητη ισορροπία;

Στο μυαλό μου έρχεται ο Ιπποκράτης, ο «πατέρας» της Ιατρικής, ο οποίος 2.500 χρόνια πριν μιλούσε για τα οφέλη του θαλασσινού νερού – ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο «θαλασσοθεραπεία». Στην αρχαιότητα το νερό και η θάλασσα ήταν γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Κανείς δεν αμφισβητούσε τα οφέλη τους στην ευεξία και την ισορροπία του οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, η θαλασσοθεραπεία έγινε αντικείμενο μελέτης από τον Βρετανό φυσικό, Richard Russell, ο οποίος μελετώντας τις ιδιότητες του θαλασσινού νερού, ανακάλυψε ποικίλα οφέλη από τη θαλασσοθεραπεία σε πολλές παθήσεις. Το 1897 ο Γάλλος βιολόγος, Rene Quinton, βρήκε ότι το θαλασσινό νερό έχει ομοιότητα με το πλάσμα του αίματός μας σε ποσοστό 98%! Ήταν πλέον σαφές ότι η εναλλακτική θεραπεία που αξιοποιούσε τις ιδιότητες του θαλασσινού νερού, είχε ποικίλα οφέλη για το ανθρώπινο σώμα.

Τα οφέλη της θαλασσοθεραπείας

Σήμερα γνωρίζουμε ότι το θαλασσινό νερό περιέχει –μεταξύ άλλων– 104 ιχνοστοιχεία και μέταλλα, ακριβώς ίδια με του ανθρώπινου οργανισμού. Παράλληλα, τα παράγωγα του θαλασσινού νερού, όπως τα φύκια και η λάσπη, περιέχουν πληθώρα μετάλλων και ιχνοστοιχείων (όπως χλώριο, νάτριο, ασβέστιο, κάλιο, ιώδιο κ.ά.) με αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες.

θαλασσοθεραπεία

Έτσι, η θαλασσοθεραπεία προσφέρει πραγματική χαλάρωση και ευεξία, βοηθάει σε περιπτώσεις αναπνευστικών και δερματολογικών προβλημάτων, θεωρείται ευεργετική σε ανθρώπους με μυοσκελετικές και ρευματικές παθήσεις, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, διεγείρει τον μεταβολισμό και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το θαλασσινό νερό και τα παράγωγά του (π.χ. φύκια, λάσπη) μπορούν επίσης να αποτελέσουν κούρα ομορφιάς, προσφέροντας αναζωογόνηση στο δέρμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την απάντηση στον γρήγορο ρυθμό ζωής και στο στρες της καθημερινότητας.

 

Παρόλο, όμως, που η θάλασσα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της χώρας μας και το υγρό στοιχείο είναι συνυφασμένο με τη ζωή μας, η θαλασσοθεραπεία δεν είναι τόσο διαδεδομένη. Μήπως έφτασε ο καιρός να τη γνωρίσουμε και να επωφεληθούμε από τις εκπληκτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού;

Η θαλασσοθεραπεία σήμερα

Σήμερα, μπορεί κανείς να απολαύσει τη θαλασσοθεραπεία, γνωρίζοντας ότι ο εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας, οι καινοτόμες πρακτικές και η χρήση εξελιγμένων προϊόντων περιποίησης προσφέρονται για να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

To Royal Olympian Spa & Thalasso βρίσκεται στο 5* ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village, στη Δυτική Πελοπόννησο, σε μια μοναδική τοποθεσία, πάνω σε μια υπέροχη αμμώδη παραλία 2 χλμ. που χαρίζει θέα στον ανοικτό ορίζοντα και σε μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.

θαλασσοθεραπεία

Το κέντρο θαλασσοθεραπείας, το οποίο έχει διακριθεί με διεθνή και ελληνικά βραβεία, λειτουργεί 18 χρόνια σε ένα μοναδικό, φωτεινό χώρο 3.270 τ.μ. Πρόκειται για ένα καταφύγιο ευεξίας, που διαθέτει 2 θερμαινόμενες εσωτερικές  πισίνες, ατομικές καμπίνες υδροθεραπείας, 8 ατομικές καμπίνες περιποίησης προσώπου και σώματος, 10  καμπίνες μασάζ, 4 καμπίνες Oriental Hammam, Sauna και χώρο χαλάρωσης.

θαλασσοθεραπεία

Πρωτοπόρος και καινοτόμος στον κλάδο του, ο Όμιλος Aldemar Resorts, με ιστορία 30 χρόνων στην τουριστική αγορά, εισήγαγε για πρώτη φορά στα ελληνικά ξενοδοχεία τη θαλασσοθεραπεία ως μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού. Οι ευεργετικές ιδιότητες της θαλασσοθεραπείας την καθιστούν μια μορφή εναλλακτικής θεραπείας που άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν να απολαύσουν και να επωφεληθούν από αυτήν.

Το κέντρο θαλασσοθεραπείας παρέχει ένα ευρύ φάσμα πακέτων φροντίδας και θεραπείας υψηλού επιπέδου και στελεχώνεται από έμπειρο και εξιδεικευμένο προσωπικό, που με την υποστήριξη μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας και καινοτόμων τεχνικών, αναδεικνύει τις ευεργετικές δράσεις της θαλασσοθεραπείας. Αποτέλεσμα η απόλυτη χαλάρωση και ευεξία, η καταπολέμηση του άγχους, της έντασης και κόπωσης που διακρίνει τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

θαλασσοθεραπεία

Οι πιο εντυπωσιακές παροχές είναι:

  • Aqua Royal: Μια πισίνα με ζεστό θαλασσινό νερό, όπου υδατοπίδακες, υποβρύχια μασάζ, καταρράκτες, ομπρέλα, ξαπλώστρες και καθίσματα υδρομασάζ λειτουργούν για την αναζωογόνηση και χαλάρωση του σώματος.
  • Ηammam Οriental: Μια μοναδική εμπειρία αναζωογόνησης  και αποτοξίνωσης βγαλμένη από την Ανατολή! Οι ατμοί σε συνδυασμό με το τελετουργικό απολέπισης και επάλειψης με Μαροκινό άργιλο και αιθέρια έλαια τυλίγουν το σώμα και απελευθερώνουν τις αισθήσεις.
  • Affusion Μassage: Ένας απολαυστικός συνδυασμός υδροθεραπείας και μασάζ. Χαλαρωτικό μασάζ κάτω από ψιλή βροχή ζεστού θαλασσινού νερού.

θαλασσοθεραπεία

Ενδεικτικά, θεραπείες και μασάζ που παρέχονται:

  • ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ – Διέγερση με πιέσεις και μασάζ στις πατούσες, στα σημεία αντανάκλασης  όπου αντιστοιχεί το κάθε όργανο του σώματος.
  • ΠΡΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – Μηχανικό μασάζ των κάτω άκρων με μπότες που ασκούν σταδιακή πίεση, με σκοπό να διεγείρει τη λεμφική και φλεβική κυκλοφορία.
  • EΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΛΑΣΠΗ GUERANDE – Με στόχο την ανακούφιση των προβλημάτων της οστεοπόρωσης και της αρθρίτιδας.
  • BEAUTY ANTI-AGE – Ιδανική περιποίηση που απαλύνει τις επιφανειακές ρυτίδες και βελτιώνει τα σημάδια των πανάδων.
  • OCEAN SECRETS – Μια μοναδική αντιγηραντική θεραπεία προσώπου που βασίζεται σε ένα καινοτόμο μασάζ, που αναδιαμορφώνει το περίγραμμα του προσώπου και συσφίγγει το δέρμα.
  • BODY PEELING – Βαθύ peeling σώματος που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και μεταξένια.

θαλασσοθεραπεία

Άλλες παροχές:

  • Χώρος χαλάρωσης με άφθονο αντιοξειδωτικό πράσινο τσάι με goji berry
  • Sauna & Hammam – δωρεάν σε όσους επιλέξουν κάποιο από τα προγράμματα
  • Πακέτα θεραπειών σε προνομιακές τιμές
  • Happy hour 10:00-12:00 με έκπτωση 15%
  • Οι repeaters πελάτες έχουν έκπτωση 10%
  • Boutique με προΐόντα περιποίησης προσώπου και σώματος και μαγιό

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Θαλασσοθεραπείας θα βρείτε εδώ.

Κάντε κράτηση στο ξενοδοχείο.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.