iStock

Η ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ

Μπορεί να σου φαίνεται γλυκανάλατο, υπερβολικό ή απλώς άχρηστο το να ξεκινάς τη μέρα σου με μια ζεστή αγκαλιά, ειδικά αν ζεις με τον/τη σύντροφό σου πολύ καιρό. Οι επιστήμονες όμως διαφωνούν.

Το πώς ξεκινάμε τη μέρα μας είναι σημαντικό. Πολλές μελέτες αναφέρουν ότι τα άτομα που ξεκινούν το πρωί με αρνητικότητα, είτε αυτό έχει να κάνει με απαισιόδοξους τίτλους ειδήσεων είτε με μια αρνητική αλληλεπίδραση με τον/τη σύντροφό τους, έχουν 27% πιθανότητες να χαρακτηρίσουν τη μέρα τους δύσκολη ή μίζερη μετά από 6-8 ώρες.

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Penn State, εάν ξυπνήσετε με αρνητικές σκέψεις, η γνωστική σας λειτουργία κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να επηρεαστεί. Η μελέτη αποκαλύπτει ότι ακόμη κι αν δεν συμβεί κάτι αγχωτικό, και μόνο η προδιάθεση ότι θα συμβεί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις γνωστικές σας λειτουργίες και την απόδοσή σας στη δουλειά ή οπουδήποτε αλλού.

Ποια είναι η πρωινή ρουτίνα με τον/τη σύντροφό σου;

Το πώς ξεκινάς τη μέρα σου έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πώς αισθάνεσαι όλη τη μέρα. Αν ξυπνάς με αρνητικά συναισθήματα για τον/τη σύντροφό σου, αν εισπράττεις αρνητικότητα από εκείνον ή εκείνη, ή αν λείπει μια ζεστή σύνδεση μεταξύ σας, αυτή η αίσθηση θα σας ακολουθεί την υπόλοιπη μέρα και θα επηρεάζει το πώς νιώθετε και το πώς λειτουργείτε και οι δύο.

«Ο σύζυγός μου, που ξυπνάει συνήθως πρώτος, έρχεται από τη μεριά μου, μου δίνει ένα φιλί στο μέτωπο και μου λέει καλημέρα. Μερικές φορές ξαπλώνει δίπλα μου για ένα λεπτό και μου κάνει μια ζεστή αγκαλιά. Συνήθως λαγοκοιμάμαι, αλλά, όπως και να 'χει, ξυπνάω με την αίσθηση ότι με αγαπούν. Και αυτό το συναίσθημα κάνει θαύματα στην αρχή της ημέρας, σου δίνει ενέργεια. Αν ξυπνήσουμε μαζί, στεκόμαστε μπροστά στο κρεβάτι και ο ένας από τους δύο λέει: “Μια αγκαλιά καλημέρας!” και τότε αγκαλιαζόμαστε για λίγα δευτερόλεπτα», μου λέει μια φίλη. Τι όμορφο και απλό!

Το πώς ξυπνάς με τον σύντροφο
iStock

Υιοθέτησε μια ρουτίνα αγάπης

Αν δεν απαντάς όταν σε ρωτάν πώς κοιμήθηκες, αν η πρώτη κουβέντα που βγαίνει από τα χείλη σου είναι «σσσς, κοιμάμαι» ή αν λες κάτι εκνευρισμένα, τότε το μόνο που πετυχαίνεις είναι να δημιουργείς μια αρνητική ατμόσφαιρα.

Αντίθετα, σκέψου να ξεκινήσεις τη μέρα σου με φροντίδα, αγάπη και σύνδεση. Είναι τόσο απλό όσο μια αγκαλιά, ένα πεταχτό φιλί ή μια ζεστή και χαμογελαστή «καλημέρα». Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να υιοθετήσεις αυτή την πρωινή ρουτίνα αγάπης, αλλά και να είσαι ανοιχτός στη στοργή του/της συντρόφου σου.

Δοκίμασε να εφαρμόσεις αυτή τη συνταγή για 21 μέρες –τόσος χρόνος λένε ότι χρειάζεται για να προσαρμοστεί κανείς σε μια νέα συνήθεια– και δες τα θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητά σου!

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.