Καρολίνα Δωρίτη

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Ετοιμάστε και φουρνίστε μπουγατσάκια με κρέμα κολοκύθας, για ένα λαχταριστό κέρασμα που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.

Φύλλο σφολιάτας τυλιγμένο γύρω από μια βελούδινη, άγλυκη και ευχάριστα αρωματική κρέμα κολοκύθας. Μικρά ατομικά μπουγατσάκια, που ιδανικά σερβίρονται ζεστά, πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη και μπόλικη κανέλα.

Τρώγονται οποιαδήποτε ώρα, αλλά είναι τέλεια για πρωινό και για τον απογευματινό καφέ σας ή τσάι.

Μπορεί να ακούγονται λίγο περίπλοκα, αλλά γίνονται με έτοιμο φύλλο, που σημαίνει ότι έχουμε απλώς να ετοιμάσουμε την κρέμα και να τα τυλίξουμε.

Συνταγή για μπουγατσάκια με κρέμα κολοκύθας

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά

μπουγατσάκια κολοκύθας
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 36 μπουγατσάκια

  • 700 ml γάλα (όσοι αποφεύγουν τη λακτόζη μπορούν να χρησιμοποιήσουν φυτικό γάλα, όπως αμυγδάλου)
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ. κολοκύθα, βρασμένη ή στον ατμό
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 λοβός βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 3 φύλλα σφολιάτας του εμπορίου

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κολοκύθα στο multi μέχρι να γίνει κρέμα.

Βάζουμε το γάλα σε μια μεσαία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον λοβό της βανίλιας, αφού τον έχουμε χαράξει πρώτα κατά μήκος με μαχαίρι.

Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε. Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά το γάλα και έχει λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε το ένα αβγό ελαφρά σε ένα μπολ και το προσθέτουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα. Η κρέμα μας πρέπει να είναι βελούδινη, πηχτή και λεία.

Χτυπάμε και το δεύτερο αβγό σε μπολάκι. Με αυτό θα αλείψουμε τα φύλλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βάζουμε λαδόκολλα σε 3 λαμαρίνες.

Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Το πατάμε λίγο με τον πλάστη να ανοίξει. Μετράμε με χάρακα ή με το μάτι περίπου 8 εκατοστά πλάτος και 12 εκ. μήκος (αυτό εξαρτάται και από τις διαστάσεις του φύλλου).

φύλλο
Καρολίνα Δωρίτη

Χαράζουμε το φύλλο με μαχαίρι, ώστε να σχηματιστούν τα κομμάτια που θα τυλίξουμε.

Βάζουμε περίπου 1 ½  κ.γ. κρέμα στο κάθε κομμάτι και τυλίγουμε πιέζοντάς το στις ενώσεις για να κολλήσει.

πώς τυλίγουμε το φύλλο
Καρολίνα Δωρίτη

Βάζουμε τα μπουγατσάκια πάνω στις λαμαρίνες με τη λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.

μπουγατσάκια για ψήσιμο
Καρολίνα Δωρίτη

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

μπουγατσάκια στο ταψί
Καρολίνα Δωρίτη

Βγάζουμε από τον φούρνο και τα μεταφέρουμε ζεστά σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ακριβώς πριν τα σερβίρουμε.

πασπάλισμα με άχνη
Καρολίνα Δωρίτη

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.