Καρολίνα Δωρίτη

ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ

Το τιραμισού, αγαπημένο ιταλικό γλυκό με καφέ, στην πιο εύκολη και λαχταριστή εκδοχή του. Αν θέλεις, υπάρχει τρόπος να γίνει ακόμα πιο φιλικό για τα παιδιά!

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τιραμισού, χωρίς αβγά και με ελάχιστη ζάχαρη, που ετοιμάζεται σε μόλις 20 λεπτά! Οι φρέσκιες φράουλες προσθέτουν μια ιδιαίτερη πινελιά στο γλυκό. Αν θέλετε να το ετοιμάσετε για παιδιά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καφέ με ζεστό κακάο ή σκέτο γάλα.

Συνταγή για τιραμισού

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
  • Vegetarian

τιραμισού
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 4 ατομικά γλυκά

  • 125 ml δυνατός καφές φίλτρου ή εσπρέσο
  • 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 8 τμχ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 15-20 φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος + 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ½ κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον καφέ, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη όσο είναι ακόμα πολύ ζεστός και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.

Βάζουμε τα 250 ml κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, και χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί.

Σε άλλο μπολ αδειάζουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, ώστε να γίνει κρεμώδες. Σιγά-σιγά προσθέτουμε μέσα τη σαντιγί, ενώ ανακατεύουμε με τη μαρίζ ώστε το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Όταν προσθέσουμε όλη τη σαντιγί, ρίχνουμε σιγά σιγά 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος (ρευστή, όπως είναι φυσικά) και ανακατεύουμε. Αυτό το κάνουμε για να δώσουμε μια ελαφρώς πιο ρευστή υφή στο γλυκό μας, αφού μένοντας στο ψυγείο θα δέσει παραπάνω.

Παίρνουμε 4 χαμηλά ποτήρια ή βαθιά ατομικά μπολάκια. Βουτάμε κάθε μπισκότο σαβαγιάρ για 6 δευτερόλεπτα μέσα στον καφέ. Το κόβουμε στη μέση με το μαχαίρι, ώστε να χωρέσει στα ποτήρια μας, και με τα δύο πρώτα κομμάτια ετοιμάζουμε τη βάση στο πρώτο ποτήρι.

Συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα τρία ποτήρια. Πάνω από τα μπισκότα βάζουμε περίπου 1 ½ - 2 κ.γ. κρέμα. Από πάνω τοποθετούμε μια στρώση από φράουλες και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με μπισκότα.

τιραμισού
Καρολίνα Δωρίτη

Συνεχίζουμε με ακόμα 1 κ.γ. κρέμα, στρώση φράουλες ξανά, και τέλος, 2 κ.γ. κρέμα. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα ποτήρια. Αφού τα γλυκά μας είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Πριν τα σερβίρουμε, τα πασπαλίζουμε με κακάο και διακοσμούμε αν θέλουμε με κομμένες φράουλες.

τιραμισού
Καρολίνα Δωρίτη

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.