ΒΡΕΣ ΕΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ

Απόκτησε με ένα κλικ τον προσωπικό σου διατροφολόγο, μέσα από το νέο healthy hub που δημιούργησε στο διαδίκτυο η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Όσοι είναι οι άνθρωποι στον πλανήτη, τόσες είναι και οι ανάγκες τους. Κάθε οργανισμός έχει τον δικό του ρυθμό και καλείται να ανταποκριθεί σε διαφορετικές συνθήκες.

Έτσι, από την εποχή του «one size fits all» περάσαμε –ευτυχώς– στην εποχή των λύσεων που ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες κάθε οργανισμού. Η εξέλιξη αυτή αφορά και τη διατροφή μας, καθώς αφήνουμε πίσω τις δίαιτες «παντός καιρού». Η σύγχρονη τάση αναδεικνύει την ανάγκη εξειδικευμένων διατροφικών μοντέλων, φτιαγμένων να καλύπτουν τις ατομικές ανάγκες καθενός.

Πριν από λίγες μέρες, παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα έρευνας που αφορούσε τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Μεταξύ άλλων, οι ειδικοί αναφέρουν ότι:

  • 1 στους 2 Έλληνες έχει μεγαλύτερο βάρος από το κανονικό,
  • 3 στους 10 πάσχουν από μία χρόνια ασθένεια που σχετίζεται με τη διατροφή, 8 στους 10 καταναλώνουν κάθε τροφή χωρίς περιορισμό.
  • Με άλλα λόγια, οι Έλληνες έχουν απομακρυνθεί σε σημαντικό βαθμό από το παραδοσιακό μοντέλο της μεσογειακής διατροφής και δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε τι τροφές καταναλώνουν.

Η αλλαγή διατροφικής νοοτροπίας είναι, επομένως, απαραίτητη για την φροντίδα της υγείας μας. Είτε επιλέγουμε να τρώμε απ’ όλα, είτε να είμαστε vegetarian, vegan ή ό,τι άλλο μας ταιριάζει.

Βρες ένα διατροφικό πρόγραμμα στα μέτρα σου

Ένας healthy hub για τη διατροφή

Στο πνεύμα αυτό κινείται και η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2019 η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα από το allazoumesinithies. Έναν ψηφιακό προορισμό όπου καθένας μπορεί να βρει έξυπνα tips, ιδέες, συνταγές και προτάσεις για μία πιο ισορροπημένη διατροφή και ζωή.

«Σε όλη μας τη ζωή ζούμε παράλληλα σε δύο “σπίτια”. Πρώτο μας σπίτι είναι το σώμα μας και δεύτερο ο πλανήτης. Όπως κάθε σπίτι, έτσι και αυτά χρειάζονται φροντίδα, συντήρηση και αγάπη. Για να το καταφέρουμε αυτό, συχνά χρειάζονται αλλαγές στη στάση που έχουμε απέναντί τους, στις συνήθειες μας», λένε οι άνθρωποί του.

Βρες ένα διατροφικό πρόγραμμα στα μέτρα σου

Ο Διατροφολόγος ΣΟΥ είναι εδώ

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, μια νέα υπηρεσία προστίθεται σε αυτόν τον κόμβο ευεξίας. Η ενότητα «Ο Διατροφολόγος ΣΟΥ είναι εδώ» αποτελεί στην ουσία έναν προσωποποιημένο οδηγό διατροφής, που μπορεί να συμβάλλει στην προσπάθεια υιοθέτησης μια πιο ισορροπημένης δίαιτας.

Η ενότητα «Ο Διατροφολόγος ΣΟΥ είναι εδώ» περιλαμβάνει 3 διαφορετικές κατηγορίες:

  • «Το διαιτολόγιό μου», που προτείνει με τη χρήση αλγορίθμου εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής και συνταγών, το οποίο δημιουργείται με βάση τα ατομικά στοιχεία του χρήστη (π.χ. βάρος, ηλικία, επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, διατροφικές επιλογές, διατροφικός στόχος). Ταυτόχρονα, ο χρήστης μπορεί να ψωνίσει εύκολα και γρήγορα τα προϊόντα που χρειάζεται για τις συνταγές της εβδομάδας και να κατεβάσει το εβδομαδιαίο πλάνο γευμάτων του σε pdf.
  • «Quiz», που αποτελείται από στοχευμένα Quiz διατροφής και ψυχολογίας, με τη βοήθεια των οποίων ο καταναλωτής μπορεί να δει πόσο ισορροπημένη είναι η διατροφή του και πόσο κοντά βρίσκεται στα πρότυπα της Μεσογειακής Διατροφής.
  • «Εξειδικευμένες συμβουλές», όπου μπορεί ο καταναλωτής να βρει διατροφικές συμβουλές για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως οι εγκυμονούσες και οι αθλητές, αλλά και για συγκεκριμένες παθήσεις, όπως ο διαβήτης ή η ανεπάρκεια βιταμινών.

Με άλλα λόγια, μπορείς να έχεις με ένα κλικ τον προσωπικό σου διατροφολόγο. Μπες στον νέο αυτό κόμβο και κάνε έτσι το πρώτο βήμα προς έναν πιο ισορροπημένο τρόπο διατροφής (και ζωής).

*Τα διαιτολόγια, οι διατροφικές οδηγίες, τα τεστ και οι απαντήσεις τους αναφέρονται στο ευρύ κοινό, και έχουν διαμορφωθεί από την ομάδα διατροφολόγων της Hr Psychology Today σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος, με βάση τις συστάσεις εθνικών και παγκόσμιων οργανισμών. Τα στοιχεία αυτά έχουν δημιουργηθεί για την ενημέρωση του χρήστη και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την επιστημονική διάγνωση ενός επαγγελματία υγείας.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.