iStock

ΑΥΤΟΣ Ο TATTOO ARTIST ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

Δεν θα έκανες ποτέ τατουάζ στο παιδί σου, σωστά; Κι όμως, αυτός ο καλλιτέχνης έχει έναν λόγο που αξίζει να προσέξουμε.

Τα τατουάζ αποτελούν εδώ και αιώνες έναν έντεχνο και μόνιμο τρόπο για να εκφράζονται οι άνθρωποι και να προβάλλουν την προσωπικότητα, τα πιστεύω και τις αξίες τους. Μέσα από αυτά επικοινωνούν, ενισχύουν την εξωστρέφεια και την αυτοπεποίθησή τους.

Οι λάτρεις των τατουάζ νιώθουν ότι «στολίζονται» με αυτά, σα να κουβαλούν ένα έργο τέχνης στο σώμα τους. Και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν άδικο. Ορισμένα τατουάζ είναι πραγματικά καταπληκτικά. Ωστόσο… δεν θα έκανες ποτέ τατουάζ στο παιδί σου, σωστά;

Κι όμως, αμέτρητοι είναι οι γονείς που δέχτηκαν ή και ζήτησαν από τον Νεοζηλανδό καλλιτέχνη Benjamin Lloyd να κάνει τατουάζ στα παιδιά τους για έναν λόγο που δύσκολα φαντάζεται κανείς.

Γιατί να κάνει τατουάζ ένα παιδί

Ο Benjamin Lloyd τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας το 2016, όταν ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι θα έκανε από ένα προσωρινό τατουάζ στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Starship Children’s Hospital του Όκλαντ αν κάτω από την ανάρτηση συγκέντρωνε 50 likes. Μέσα σε λίγες ώρες η ανάρτησή του συγκέντρωσε 400.000 likes και έτσι ο tattoo artist πραγματοποίησε την υπόσχεσή του, αναρτώντας μάλιστα τις εικόνες των παιδιών για να δείξει τον ενθουσιασμό τους.

«Τίποτα δεν με χαροποιεί περισσότερο από το να ενισχύω την αυτοπεποίθηση των παιδιών με ένα τατουάζ όπως το έχουν ζητήσει», είχε γράψει τότε στην ανάρτησή του. «Το μόνο κακό είναι ότι μετά δεν θέλουν να κάνουν μπάνιο!» συμπλήρωσε χιουμοριστικά.

Η αρχή ενός μοναδικού ταξιδιού είχε γίνει για τον καλόκαρδο καλλιτέχνη, ο οποίος συνέχισε να πραγματοποιεί τις επιθυμίες των παιδιών εντελώς δωρεάν, σε όποιο παιδιατρικό νοσοκομείο ανά τον κόσμο τον καλούσαν. Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτά τα πρόσωπα των παιδιών τα λένε όλα: Ενθουσιασμός, έκπληξη, αυτοπεποίθηση, δύναμη. «Τα παιδιά ξετρελαίνονται. Τη στιγμή που αποκτούν το τατουάζ τους η αυτοπεποίθησή τους εκτινάσσεται», λέει ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η δράση του με τα παιδιά σταμάτησε, καθώς η πρόσβαση στο νοσοκομείο απαγορευόταν. Το περασμένο καλοκαίρι, όμως, τα μέτρα χαλάρωσαν και ο καλλιτέχνης επέστρεψε δυναμικά, κάνοντας προσωρινά τατουάζ σε όποια παιδιά έχουν αυτή την επιθυμία. Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες το επιχείρησε για πρώτη φορά και στον 3 ετών γιο του!

Είναι ασφαλές;

Όπως ήταν αναμενόμενο, τον πρώτο καιρό τουλάχιστον ο Lloyd δέχτηκε παράλληλα σφοδρή επίθεση από γονείς που θεώρησαν ότι τα τατουάζ αυτά είναι μόνιμα ή τοξικά. Πολύ γρήγορα, βέβαια, ο καλλιτέχνης εξήγησε ότι η διαδικασία γίνεται μέσω ψεκασμού, ενώ τα χρώματα που χρησιμοποιεί είναι οργανικά, μη τοξικά, μη μόνιμα και απόλυτα ασφαλή. Φεύγουν μόλις το παιδί κάνει μπάνιο.

Απλώς το αποτέλεσμα είναι τόσο τέλειο, που όποιος βλέπει τα τατουάζ πιστεύει ότι είναι αληθινά. Η διαδικασία δεν είναι  καθόλου κουραστική για τα παιδιά, αφού διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Γιατί όχι, τότε, σωστά; «Δεν είναι η δημοσιότητα που κερδίζω με όλο αυτό», λέει άλλωστε ο Lloyd. «Είναι το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών».

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.