ΑΝ ΑΚΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ DEERISLND

Μία παρέα που έκανε κάμπινγκ στην Ελαφόνησο κατέληξε να διοργανώνει πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής, ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα με ένα βανάκι. Γνωρίστε τους DeerIslnd!

Σε όσους από εμάς αρέσει η ηλεκτρονική μουσική, αλλά και η όλη φιλοσοφία της διασκέδασης γύρω από αυτή, οι DeerIslnd έχουν μία θέση στην καρδιά μας (αν δεν τους γνωρίζεις, συνέχισε να διαβάζεις). Ανήκουν πλέον στις πιο γνωστές ομάδες νέων ανθρώπων που διοργανώνουν εκδηλώσεις τέτοιου είδους μουσικής, κυρίως στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Λογότυπό τους είναι ένα φορτηγό –ένα βανάκι για την ακρίβεια– που με σλόγκαν το #Followthevan έχει «ταξιδέψει» μέχρι τώρα στο Diego, το Six D.O.G.S, το Oddity και όχι μόνο. Με λίγα λόγια, σε όλα εκείνα τα δημοφιλή αθηναϊκά μαγαζιά που αυτή τη στιγμή κατέχουν την πρώτη θέση στην καρδιά του κόσμου, όταν μιλάμε για διασκέδαση στην πρωτεύουσα.

Oι DeerIslnd είναι μια παρέα. Με αυτό το παρεΐστικο, οικείο και ευχάριστο vibe ξεκίνησαν λίγα χρόνια πριν στην Ελαφόνησο, έτσι κερδίζουν κάθε μέρα το συνεχώς αυξανόμενο κοινό που τους ακολουθεί πιστά και έτσι θα συνεχίσουν και πέρα από την Αθήνα, δίνοντας σάρκα και οστά στο όνειρό τους.

– Αρχικά να συστηθούμε. Ποιοι είστε και τι κάνει ο καθένας από εσάς;

Είμαστε ο Αργύρης, ο Άκης, ο Αντώνης, ο Κωστής, ο Σωτήρης και ο Άγγελος. Ο Αργύρης αναλαμβάνει το management και το promotion, διαχειρίζεται την οργάνωση και την προβολή των events, φέρνοντας τη δημιουργικότητά του στο προσκήνιο. Ο Άκης, από την άλλη, είναι υπεύθυνος για τα λογιστικά και τη δημιουργία περιεχομένου, εστιάζοντας στην ακριβή απεικόνιση της φιλοσοφίας του DeerIslnd μέσα από το ψηφιακό του περιεχόμενο. Ο Αντώνης και ο Κωστής ειδικεύονται στην παραγωγή και το στήσιμο των εκδηλώσεων, προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια. Τέλος, ο Σωτήρης και ο Άγγελος αναλαμβάνουν τη μουσική επιμέλεια των events, χαρίζοντας τον μουσικό τόνο που καθορίζει τον ρυθμό και την ατμόσφαιρα κάθε εκδήλωσης.

Deerislnd
Από αριστερά: Αργύρης Καλουδάκης και Σωτήρης Ντουμάνης, δύο μέλη των DeerIslnd.
Από αριστερά: Αργύρης Καλουδάκης και Σωτήρης Ντουμάνης, δύο μέλη των DeerIslnd.

– Πώς ξεκίνησε η όλη ιδέα που κατέληξε στη δημιουργία της ομάδας του DeerIslnd;

Το DeerIslnd ξεκίνησε πίσω στο μακρινό 2021, όταν κατεβήκαμε για πρώτη φορά όλοι μαζί στην Ελαφόνησο για να κάνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές στο κάμπινγκ του Σίμου. Ήμασταν, θυμάμαι, περίπου 90 άτομα, όσο κι αν αυτό ακούγεται ψέμα ή αστείο. Κλείσαμε όντως διακοπές 90 άτομα μαζί και ξεκινήσαμε σχεδόν όλοι ταυτόχρονα από την Αθήνα προς Ελαφόνησο. Ωστόσο, η κεντρική παρέα, που αποτελείται από περίπου 10 άτομα, είχε μια ιδέα λίγο διαφορετική γι' αυτές τις διακοπές.

Είχαμε σκεφτεί ότι αυτή τη φορά (είχαμε ξαναπάει Ελαφόνησο 3-4 φορές) θα θέλαμε κάτι διαφορετικό για να δώσουμε ζωή στην παραλία του κάμπινγκ, όπου και περνούσαμε όλη μας την ημέρα.

Έτσι, είχαμε φροντίσει ώστε να αγοράσουμε μια μικρή γεννήτρια, ηχεία, κονσόλες, λάπτοπ, τραπέζια, σκίαστρο, πασσάλους, cooler, ποτά κλπ. Γιατί το κάναμε αυτό; Γιατί μετά την περίοδο του COVID, το ένα και μοναδικό μπαρ εντός του κάμπινγκ, είχε σταματήσει να λειτουργεί και έτσι, όσο κι αν η παραλία ήταν μαγευτική και μπορούσαμε να διασκεδάσουμε με διάφορους τρόπους και να κοινωνικοποιηθούμε, το βράδυ ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Κάτι έλειπε.

Το κάναμε δοκιμαστικά ένα βράδυ και πραγματικά η παραλία πήρε ζωή! Ο κόσμος που έμενε στο κάμπινγκ ενθουσιάστηκε και το επόμενο πρωί το συζητούσαμε συνέχεια. Θέλαμε να το ξανακάνουμε.

Έτσι, οργανωθήκαμε στήνοντας ένα αυτοσχέδιο μπαρ στο οποίο ο καθένας έφερνε τα ποτά του και εμείς απλά του τα σερβίραμε. Σαν να κάνεις ένα πάρτι στο σπίτι σου στην Αθήνα. Έτσι, γνωριστήκαμε με όλους και συνεχίσαμε να κάνουμε πάρτι κάθε μέρα επί μια βδομάδα. Περάσαμε πραγματικά υπέροχα!

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, αντικρίσαμε πάλι τον κόσμο που φοβόταν ακόμη να βγει έξω, να πάει σε πάρτι, να συναναστραφεί με αγνώστους. Έτσι, τον Σεπτέμβρη, όταν τα πράγματα άρχισαν να είναι καλύτερα με το θέμα του κορονοϊού και εμείς λίγο πιο «ελεύθεροι», αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ακόμα πάρτι, 2 ώρες μακριά από την Αθήνα, ώστε να έρθουν μόνο εκείνοι που το ήθελαν πραγματικά.

Καλέσαμε κυρίως φίλους, το κρατήσαμε αρκετά κλειστό και πιστεύαμε ότι θα έρθουν γύρω στα 40 άτομα. Εν τέλει ήρθαν 150 άτομα. Ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα κόσμος που αγαπάμε και μας αγαπάει να μας ακολουθεί εκτός Αθηνών επειδή θέλει να νιώσει το ίδιο vibe που νιώθαμε εμείς στην Ελαφόνησο.

Αφού είχαμε περάσει και εκεί υπέροχα και μετά από κάποιο καιρό, αποφασίσαμε πως θα μπορούσαμε να κάνουμε και ένα αντίστοιχο πάρτι στην Αθήνα, όμως αυτή τη φορά σε έναν μικρό χώρο που είχαμε σαν στέκι όταν ήμασταν πιο νέοι, στο πίσω μπαρ του Pop Up στη Νέα Σμύρνη. Έτσι κάναμε το πρώτο μας event σε μαγαζί.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσος κόσμος ήρθε σε έναν χώρο που χωρούσε 70 άτομα. Έτσι, λοιπόν, πήγαμε στο επόμενο που ήταν μεγαλύτερο και ακόμα μεγαλύτερο και θυμόμαστε τότε να έχουμε σαν «ταβάνι» το να παίξουμε στο Six D.O.G.S. Μέσω ενός γνωστού, κάπως το έφερε η μοίρα και το καταφέραμε μέσα σε διάστημα 3 μηνών. 700 εισιτήρια στο πρώτο επίσημο event! Νιώθεις τη χαρά μας;

Μετά, λέγαμε μακάρι να παίζαμε στο Oddity και ήρθε κι αυτό. Υπέροχο συναίσθημα. Ο κόσμος μάς αγάπησε, κι εμείς το ίδιο. Θέλαμε να τους γνωρίσουμε όλους και το καταφέραμε σιγά σιγά. Τώρα, όποιος έρχεται σε event μας θα μας γνωρίσει και θα νιώσει το πόσο προσιτοί είμαστε και το πόσο θα θέλαμε να τους δούμε να έρχονται ακόμα και διακοπές μαζί μας και φέτος στην Ελαφόνησο.

– Ποια ήταν η σχέση του καθενός από εσάς ξεχωριστά με τη μουσική πριν από τη δημιουργία του project;

Κανείς από εμάς δεν είχε επαγγελματική σχέση με τη μουσική πριν ξεκινήσουμε αυτό το εγχείρημα. Παρόλα αυτά, είχαμε μεγάλη αγάπη για την ηλεκτρονική μουσική και συχνά ταξιδεύαμε σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Η εμπειρία αυτή μας ενθουσίαζε και μας έδωσε την έμπνευση να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, φέρνοντας τον παλμό της ηλεκτρονικής μουσικής στο Deerislnd.

– Από πού προέκυψε το όνομα Deerislnd και τι αντιπροσωπεύει το βαν στο όλο project;

Το όνομα προέκυψε από μια μετάφραση της λέξης Ελαφόνησος, συγκεκριμένα Deer (ελάφι) + Island (νησί) = Deer Island. Βγάλαμε και ένα «a» έτσι! Επίσης, το βαν ως λογότυπο αντιπροσωπεύει μια φιλοσοφία ταξιδιού, άνεσης και ελεύθερου πνεύματος. Ένα βανάκι, δηλαδή, που γυρίζει σε διάφορες περιοχές και παίζει μουσική, φέρνοντας την απόλυτη εμπειρία διασκέδασης όπου κι αν πάει.

– Ποια ήταν τα συναισθήματά σας όταν κάνατε το πρώτο σας event σε μαγαζί και ποια είναι τώρα, που σε κάθε σας event βλέπετε όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο;

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μας event σε μαγαζί, τα συναισθήματά μας ήταν μία μίξη αναμονής και αγωνίας. Είχαμε αρκετό άγχος για το πως θα πάει η βραδιά, αν η μουσική μας επιλογή θα ήταν επιτυχημένη και φυσικά, αν θα καταφέρναμε να προσελκύσουμε αρκετό κόσμο.

Αυτό το άγχος, σε κάποιο βαθμό, παραμένει ακόμα και σήμερα, καθώς ο τομέας της διοργάνωσης εκδηλώσεων είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και οποιοδήποτε λάθος μπορεί να έχει άμεσες συνέπειες. Παρ' όλα αυτά, η ανταπόκριση που βλέπουμε από τον κόσμο σε κάθε νέο event είναι όλο και πιο θετική, κάτι που μας γεμίζει ενέργεια και μας παρακινεί να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να προσφέρουμε μοναδικές μουσικές εμπειρίες. Η αγάπη και η αποδοχή που μας δείχνει ο κόσμος είναι αυτό που κάνει κάθε προσπάθεια και πρόκληση αξιόλογη.

– Το περιμένατε όλο αυτό όταν ξεκινούσατε;

Όταν ξεκινήσαμε, είχαμε ελπίδες και κάποιες προσδοκίες, αλλά ποτέ δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πλήρως την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα. Είχαμε την πεποίθηση ότι αν επικεντρωνόμασταν στην ποιότητα της μουσικής επιλογής και στο κλίμα των events, ανεξαρτήτως του dress code, του χώρου ή άλλων λιγότερο σημαντικών παραγόντων, θα καταφέρναμε να πετύχουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την αποδοχή που έχουμε λάβει μέχρι τώρα, αλλά γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε και πολλά να βελτιώσουμε. Κάθε επιτυχία μάς ωθεί να εξελισσόμαστε.

– Θα ήθελα να μου περιγράψετε το event εκείνο που θυμάστε πιο πολύ απ' όλα. Είτε γιατί συνέβη κάτι εκεί είτε γιατί σας δημιούργησε πολύ έντονα συναισθήματα.

Τα events που πάντα θα μένουν χαραγμένα στη μνήμη μας είναι αναμφίβολα τα παραθαλάσσια events που διοργανώνουμε στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο. Ίσως να μην είναι τα πιο οργανωμένα, με τον καλύτερο ήχο ή τα πιο εντυπωσιακά φώτα, αλλά το vibe που δημιουργείται εκεί είναι απλά μαγικό. Αυτή η αίσθηση που έχεις στην παραλία, με τα πόδια σου βυθισμένα στην άμμο και τη θέα του απέραντου γαλάζιου να συναντά τον ουρανό, είναι απερίγραπτη.

Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που ακούγεται η ηλεκτρονική μουσική που αγαπάμε, δημιουργούν ένα απίστευτο αίσθημα ελευθερίας και ευδαιμονίας. Είναι οι στιγμές αυτές που καθιστούν την εμπειρία αξέχαστη. Πιστεύω πως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας μας – το να μπορείς να προσφέρεις κάτι τόσο αυθεντικό και ειλικρινές που να αγγίζει τις καρδιές των ανθρώπων.

– Πού θα θέλατε να παίξετε και δεν έχετε παίξει ακόμα;

Αν και έχουμε την τύχη να παίζουμε σε καταμαράν στη Μύκονο, χάρη σε έναν πολύ καλό φίλο και συνεργάτη, ένας από τους μεγάλους μας στόχους είναι να δώσουμε «παράσταση» και σε κάποιο μαγαζί εκεί. Δεν θα πω ποιο γιατί ίσως σας φανεί αστείο, αλλά πιστεύω ότι θα έχετε την ευκαιρία να γελάσετε όταν τελικά το δείτε να συμβαίνει!

Στην Αθήνα, θα θέλαμε πολύ να παίξουμε στο «Island». Είναι ένα μαγαζί που το vibe του ταιριάζει απόλυτα με το δικό μας: βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, ο κόσμος είναι πάντα χαρούμενος και το κλίμα υπέροχο. Το να δώσουμε παράσταση εκεί θα ήταν σίγουρα αποκορύφωμα για εμάς!

– Τι θα λέγατε σε κάποιους που έχουν μια παρόμοια ιδέα, αλλά μπορεί να μην ξέρουν πώς να ξεκινήσουν ή και να φοβούνται ότι δεν θα υπάρξει ανταπόκριση από τον κόσμο;

Θα τους λέγαμε: «Ελάτε να παίξετε μαζί μας». Μοιραστείτε τη σκηνή μας, δείτε από κοντά πώς λειτουργούμε, πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος σ' αυτό που κάνουμε και πάρτε μια γεύση της εμπειρίας, πραγματικά εκ των έσω.

Το να βλέπεις από πρώτο χέρι πως διαχειριζόμαστε τα πράγματα μπορεί να σου δώσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη και τα εφόδια για να ξεκινήσεις το δικό σου εγχείρημα. Επιπλέον, η αλληλεπίδραση με άλλους που έχουν παρόμοιες ασχολίες και στόχους μπορεί να είναι εξαιρετικά εμπνευστική. Μην αφήνετε τον φόβο της αποτυχίας να σας σταματήσει. Κάθε μεγάλο project ξεκίνησε από μια ιδέα και την επιθυμία κάποιου να δημιουργήσει κάτι νέο. Με τη σωστή προετοιμασία και υποστήριξη, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

– Εσείς, ποιες προκλήσεις-δυσκολίες αντιμετωπίσατε μέχρι να φτάσετε στο σημείο που είστε σήμερα;

Η διαδρομή μας ήταν γεμάτη από προκλήσεις και δυσκολίες. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν σίγουρα η συνεργασία με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους. Ο καθένας έχει τον δικό του χαρακτήρα και τρόπο δουλειάς, και η εναρμόνιση όλων αυτών των διαφορετικών στοιχείων σε ένα κοινό όραμα, απαιτεί πολύ κόπο και υπομονή.

Επίσης, το να συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές με τη διοργάνωση των events, ήταν και παραμένει μια μεγάλη δοκιμασία. Το να βρίσκεις χρόνο και ενέργεια, να ξενυχτάς για την προετοιμασία ενός event και την επόμενη μέρα να είσαι παρών και αποδοτικός στο κανονικό σου εργασιακό περιβάλλον, απαιτεί σημαντική οργάνωση και θυσίες από την προσωπική σου ζωή.

– Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον των Deerislnd;

Έχουμε ήδη κάνει συγκεκριμένα σχέδια που εστιάζουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της μουσικής μας παραγωγής. Αποφασίσαμε ότι μετά το καλοκαίρι και τη νέα σεζόν, θα επικεντρωθούμε στην παραγωγή μουσικής για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Ο στόχος μας είναι να θέσουμε τον πήχη ακόμα υψηλότερα, αφιερώνοντας χρόνο και προσπάθεια στη δημιουργία μουσικής που θα αντανακλά τον μοναδικό χαρακτήρα και την ατμόσφαιρα του DeerIslnd.

Φυσικά, το να διατηρήσουμε το κλίμα και τη φιλία που έχουμε ως ομάδα, και να παραμείνουμε συνεπείς στη φιλοσοφία μας, είναι εξίσου σημαντικό. Θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε με τη συμβολή όλων εκείνων που έχουν συμμετάσχει και έχουν βοηθήσει το project μας με τον δικό τους τρόπο. Αυτός ο συνδυασμός μουσικής καινοτομίας και ισχυρών ανθρώπινων σχέσεων είναι αυτός που μας κρατάει δυνατούς και με ενθουσιασμό για το μέλλον.

– Πού θα σας δούμε το επόμενο διάστημα;

Την 1η Ιουνίου θα εμφανιστούμε σε ανοιχτό χώρο, στη Θέα στο Γαλάτσι μαζί το ENTEKA στο πλαίσιο του Athens City Festival και στις 9 Ιουνίου στο Great Bear rooftop bar. Εκτός από τις αθηναϊκές μας εμφανίσεις, έχουμε προγραμματίσει και μια σειρά από εμφανίσεις που θα μας ταξιδέψουν σε πολλά νησιά της Ελλάδας.

Το καλοκαίρι θα μας βρει στη Μύκονο, την Τήνο, την Κρήτη, την Εύβοια, την Πάρο, την Κω, αλλά και σε πολλά άλλα νησιά. Θα έχουμε ως βάση μας την Ελαφόνησο προς τις αρχές του Αυγούστου, όπου και θα γίνει ένα από τα κεντρικά μας events.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.