O Jake Graf και η Hannah Winterbourne JEP Celebrity Photos/Alamy/Visualhellas.gr

ΕΝΑΣ TRANS ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ TRANS ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑΝ, ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Ένα transgender ζευγάρι μοιράζεται την αξιοσημείωτη ιστορία της σχέσης του και της ευτυχισμένης ζωής με δύο παιδιά – παρά τις απειλές.

Ο Jake Graf γεννήθηκε κορίτσι. Η Hannah Winterbourne γεννήθηκε αγόρι. Οι δύο τους, αφού ενηλικιώθηκαν, προχώρησαν σε αλλαγή φύλου. Κάποια στιγμή γνωρίστηκαν, το 2017 παντρεύτηκαν και πριν από λίγο καιρό απέκτησαν το δεύτερο παιδί τους. Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν μια εντελώς προσωπική ιστορία, όμως είναι οι ίδιοι που θέλουν να την δημοσιοποιήσουν για έναν πολύ σοβαρό λόγο:

«Υπάρχει μια διάχυτη τάση τρανσφοβίας ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, μα και σε άλλα μέρη του δυτικού κόσμου, που έχει πλέον φτάσει σε τρομακτικά επίπεδα. Ακροδεξιοί πολιτικοί διασπείρουν μηνύματα όπως “εξαλείψτε την τρανς κοινότητα”. Ακόμα και νόμοι έχουν υπογραφεί σε ορισμένες πολιτείες που αποκλείουν τα transgender άτομα από υγειονομική περίθαλψη. Σταδιακά στις περιοχές αυτές θα απαγορευτεί και η φυλομετάβαση», γράφει σε ανάρτησή του ο Jake, ο οποίος είναι ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης.

«Χρειάζεται να γνωρίζουμε την παλίρροια που σηκώνεται ενάντια σε ολόκληρη την LGBTQ κοινότητα. Και χρειάζεται να παραμείνουμε ενωμένοι, να παλέψουμε μαζί, γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί», συμπληρώνει. Σε άλλη συνέντευξή του, ο ίδιος προσθέτει κάτι ακόμα: «Κάνοντας την ιστορίας μας γνωστή θέλουμε να διευκολύνουμε την επόμενη γενιά trans παιδιών, ώστε να μην αντιμετωπίσει τις ίδιες δυσκολίες που βιώσαμε εμείς».

Μία ιστορία αγάπης που ξεπέρασε κάθε εμπόδιο

«Είμαστε απλά κανονικοί άνθρωποι – όχι φρικιά, όπως κάποιοι μας παρουσιάζουν», ξεκινά να λέει ο Jake κάθε φορά που τον ρωτούν για την ιστορία της οικογένειάς του. Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις, όταν σκεφτείς πως όλα στη ζωή τους ξεκίνησαν όπως ξεκινούν στη ζωή κάθε παιδιού που κάποια στιγμή καταλαβαίνει ότι δεν νιώθει καλά με το φύλο του.

Ένα τρανσέξουαλ ζευγάρι μοιράζεται την αξιοσημείωτη ιστορία της σχέσης του και της ευτυχισμένης ζωής με δύο παιδιά -παρά τις απειλές.
Ο ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Jake Graf James Veysey/Camera Press/Visualhellas.gr

«Μεγάλωσα στο Λονδίνο. Δεν είχα ακούσει ποτέ τη λέξη trans ή transgender. Ήξερα, όμως, από πολύ νωρίς ότι ήμουν αγόρι και κανείς δεν με βοήθησε με αυτό. Από πολύ μικρός, λοιπόν, υπέφερα από τρομερή αυτo-αμφισβήτηση, χαμηλή αυτοεκτίμηση, πλήρη έλλειψη αυτοπεποίθησης, γιατί ήξερα πως είμαι αγόρι. Όμως όλοι διαρκώς μου έλεγαν ότι δεν είμαι».

Αντίστοιχη και η περιγραφή της Hannah, που υπήρξε ανώτατο στέλεχος του Βρετανικού Στρατού: «Μεγαλώνοντας ως τρανσέξουαλ, κλεισμένη στον εαυτό μου, διαβάζοντας όλα αυτά τα φρικτά που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο για ανθρώπους σαν εμάς, μου ήταν αδύνατον να νιώσω ότι αξίζω να αγαπηθώ. Έτσι η προοπτική ακόμα και να βγω ραντεβού με κάποιον –όχι να παντρευτώ και να κάνω παιδιά– ήταν για εμένα όνειρο μακρινό».

Ο Jake συμπληρώνει «Δεν μπορούσα να φανταστώ τότε ότι θα μπορέσω να αλλάξω φύλο. Ούτε φυσικά ότι θα ερωτευτώ, θα παντρευτώ και θα αποκτήσω παιδί. Ότι θα έχω, δηλαδή, όλα αυτά που για τον υπόλοιπο κόσμο αποτελούν κάτι το φυσιολογικό. Στο μυαλό μου όλα αυτά ήταν άπιαστα. Δεν μπορώ να περιγράψω σήμερα πόσο προνομιούχος και τυχερός νιώθω, κάθε μέρα της ζωής μου».

Ένα τρανσέξουαλ ζευγάρι μοιράζεται την αξιοσημείωτη ιστορία της σχέσης του και της ευτυχισμένης ζωής με δύο παιδιά -παρά τις απειλές.
Alamy/Visualhellas.gr

Ένα βιβλίο και ένα ντοκιμαντέρ μετά, το trans ζευγάρι ζει ευτυχισμένο κόντρα στις απειλές

Ο Jake και η Hannah έχουν σήμερα δύο κοριτσάκια, την 3 ετών Millie και την 1 έτους Teddie. Γνωρίζοντας ότι μια μέρα θα θέλει να αποκτήσει παιδί, ο Jake διέκοψε τη λήψη τεστοστερόνης για 6 μήνες. Μπόρεσε έτσι να κρατήσει κάποια ωάρια, τα οποία στη συνέχεια γονιμοποίησε με γενετικό υλικό από δότη και μετά τα κατέψυξε. Μετά τον γάμο, το ζευγάρι χρησιμοποίησε παρένθετη μητέρα, η οποία κυοφόρησε και τα δύο κοριτσάκια.

Το ταξίδι τους αυτό από τη φυλομετάβαση στην οικογενειακή ζωή περιγράφουν οι Graf τόσο στο βιβλίο τους «Becoming Us», όσο και στο ντοκιμαντέρ «Our Baby: A Modern Miracle in 2020».

«Είμαι πατέρας δύο παιδιών! Και μόνο που λέω τις λέξεις δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι αληθινές!», λέει ο Jake σε συνέντευξη λάμποντας από ευτυχία. «Κάποτε αμφέβαλα ότι αυτή η ζωή θα μπορούσε να πραγματικά να είναι εφικτή. Είναι τόσα πολλά trans άτομα στον κόσμο που ξέρω πως θα έδιναν τα πάντα για να έχουν μία σχέση με μία οικογένεια σαν την δική μας. Είμαστε αφάνταστα τυχεροί!», συμπληρώνει.

Γνωρίζει, όμως, πως είναι αμέτρητα και τα άτομα που θα έδιναν τα πάντα για να τους εξαφανίσουν. «Οι άνθρωποι βγάζουν αρρωστημένα συμπεράσματα για εμάς βασισμένοι σε προκαταλήψεις, χωρίς καν να μας έχουν μιλήσει. Ως γονείς πλέον ξέρουμε καλά ότι πρέπει να σεβόμαστε την ατομικότητα των παιδιών μας. Όμως, ειλικρινά, δεν θα επιλέγαμε ποτέ να γίνουν τα παιδιά μας trans. Είναι μια πολύ δύσκολη ζωή. Δέχεσαι τόσο μίσος και προκατάληψη και λόγω αυτού είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσεις οικογένεια», λέει ο Jake, δίνοντας την δική του, ψύχραιμη και ειλικρινή απάντηση.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.