Η Ελένη Τιλκερίδου. Special Olympics World Games Berlin 2023/Stefan Holtzem

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ SPECIAL OLYMPICS WORLD GAMES 2023

Η Κλέλια Πανταζή βρέθηκε ως κριτής στα Special Olympics World Games και μίλησε στο OW για τις μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής.

Σημαντικές επιτυχίες είχε η ελληνική αποστολή στα Special Olympics World Games 2023, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 25 Ιουνίου στο Βερολίνο. Και βέβαια, τις εντυπώσεις έκλεψαν οι εμφανίσεις των κοριτσιών της ρυθμικής γυμναστικής, που κατέκτησαν και μετάλλια.

Συγκεκριμένα, η Θεοδώρα Λέρα κατέκτησε την 4η θέση στο all around, η Δάφνη Μαυροματίδου κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο και η Ελένη Τιλκερίδου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο all around με μία καταπληκτική εκτέλεση της κορδέλας.

Με μότο «Ανίκητοι μαζί» τα Special Olympics World Games 2023

Η Κλέλια Πανταζή, Ολυμπιονίκης της εθνικής ομάδας ανσάμπλ, βρέθηκε επίσης στο Βερολίνο ως κριτής και μίλησε στο OW για τις σημαντικές επιτυχίες των νεαρών αθλητριών στη ρυθμική γυμναστική, αλλά και για όσα έχει να προσφέρει στα ΑμεΑ η συμμετοχή στον αθλητισμό.

Special Olympics
Η Θεοδώρα Λέρα. Special Olympics World Games Berlin 2023/Stefan Holtzem
Η Θεοδώρα Λέρα.

«Τα κορίτσια έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση –δεδομένης και της μικρής ηλικίας τους– και το ευχαριστήθηκαν! Η Ελενίτσα, μάλιστα, έκλεισε και το πρόγραμμα της διοργάνωσης με μια φανταστική κορδέλα, που της χάρισε και ένα σημαντικό μετάλλιο. Πολλά συγχαρητήρια, βέβαια, αξίζουν και στην προπονήτρια των κοριτσιών, την Σοφία Βουκάντση», είπε η κ. Πανταζή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια και η αδερφή της Άννυ Πανταζή είναι υπεύθυνες για τις χορογραφίες των Special Olympics International. Εκείνες, δηλαδή, δημιούργησαν πριν από μια δεκαετία τις χορογραφίες που έχουν ως οδηγό όλες οι ομοσπονδίες των Special Olympics και χορεύουν όλα τα παιδιά ανά τον κόσμο.

«Καθώς ολοκληρώθηκε και αυτή η 4ετία, έχουν βγει πλέον καινούργια προγράμματα. Την τελευταία ημέρα των Special Olympics στο Βερολίνο, λοιπόν, συμμετείχαμε σε ένα σεμινάριο στο οποίο τα παιδιά έκαναν πρακτική προπόνηση στις νέες χορογραφίες, τις οποίες θα παρουσιάσουν στις επόμενες παγκόσμιες διοργανώσεις», πρόσθεσε η κ. Πανταζή.

Κλέλια Πανταζή

Η ίδια έχει συμμετάσχει ως κριτής στις περισσότερες από αυτές τις διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Τη ρωτάμε, λοιπόν, πόσο εύκολο είναι για άτομα με νοητική αναπηρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και δη με τα Special Olympics.

«Τίποτα δεν είναι εύκολο για κανέναν. Αλλά και μόνο που αυτά τα παιδιά έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά, συναναστρέφονται, προσπαθούν κάτι, δημιουργούν κάτι, βλέπουν το αποτέλεσμα και την πρόοδό τους, γεμίζουν χαρά. Γεμίζουν τις ώρες τους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εκείνα, όποιον κι αν είναι το αποτέλεσμα», μας απαντά και στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στους αθλητές ΑμεΑ και τις οικογένειές τους: «Όλοι είμαστε ίσοι. Όλοι έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες».

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.