Εικονογράφηση: Χριστίνα Αβδίκου

3 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Αν ψάχνεις τρόπους να καθαρίσεις τις συσκευές στην κουζίνα σου, προτείνουμε 3 ιδέες να το κάνεις αξιοποιώντας τα λεμόνια που έχεις στο ψυγείο σου.

Υπάρχουν ορισμένα φυσικά προϊόντα που είναι πραγματικοί θησαυροί. Ένα από αυτά είναι, για παράδειγμα, η μαγειρική σόδα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, όπως ως φυσικό απολυμαντικό για το στρώμα του κρεβατιού μας.

Παρόμοιας αξίας προϊόντα είναι και τα λεμόνια! Πέρα από τα οφέλη που έχουν για την υγεία και τη νοστιμιά που δίνουν στη μαγειρική μας, τα λεμόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με έναν ακόμη τρόπο: Ως φυσικά καθαριστικά για την κουζίνα. Ο βραστήρας, ο φούρνος μικροκυμάτων και ο δίσκος κοπής θα λάμψουν από καθαριότητα με τους παρακάτω φυσικούς τρόπους.

1. Αξιοποιήστε τα λεμόνια και κάντε τον βραστήρα σας να λάμψει

Αν θέλετε να καθαρίσετε το εσωτερικό του βραστήρα σας χωρίς χημικά απορρυπαντικά, κόψτε κομμάτια λεμονιού, προσθέστε τα στο εσωτερικό του βραστήρα μαζί με νερό και αφήστε τα να βράσουν. Όταν κρυώσει, αδειάστε τον και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

2. Για αποστείρωση του φούρνου μικροκυμάτων

Για να καθαρίσετε και να αποστειρώσετε τον φούρνο μικροκυμάτων, κόψτε ένα λεμόνι και τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα μπολ με νερό. Ζεστάνετε για τέσσερα λεπτά και αφήστε να κρυώσει με την πόρτα κλειστή για ένα λεπτό. Έπειτα, σκουπίστε με ένα πανί το εσωτερικό του φούρνου. Ο ατμός που είναι παγιδευμένος σε αυτόν θα βοηθήσει τις βρωμιές να φύγουν πιο εύκολα.

Έχετε κατά νου ότι με παρόμοιο τρόπο, χρησιμοποιώντας λεμόνια, μπορείτε να καθαρίσετε και τον κανονικό φούρνο.

λεμόνι
Εικονογράφηση: Χριστίνα Αβδίκου

3. Λεμόνια για τον ξύλινο δίσκο κοπής

Αναρωτιέστε αν υπάρχει τρόπος να καθαρίσετε τον ξύλινο δίσκο κοπής με τρόπο εύκολο και φυσικό; Δοκιμάστε αυτό το tip καθαριότητας: Πασπαλίστε λίγο χοντρό αλάτι στην ξύλινη επιφάνεια κοπής και έπειτα, κόψτε στη μέση και τρίψτε από πάνω ένα λεμόνι.  Έτσι, ο δίσκος κοπής θα καθαρίσει από τα υπολείμματα τροφίμων και τις μυρωδιές.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.