Black Duck Garden

7 ΑΠΙΘΑΝΑ ΚΑΦΕ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Τα καφέ των μουσείων είναι τόποι μοναδικοί. Συνδυάζουν μια ματιά στην ιστορία της ανθρωπότητας με καφέ, κουβέντα και φυσικά μια γεύση από δροσιά και πράσινο.

Είναι ένα άνοιγμα των μουσείων προς τον κόσμο. Ένας τρόπος να μπουν στην καθημερινότητά μας, να γίνουν μέρος της ζωής μας. Τα καφέ των μουσείων, πέρα από τόπος ανταλλαγής απόψεων είναι και τόπος χαλάρωσης με εξαιρετική αισθητική (και δροσιά).

Παρακάτω θα βρεις μερικές προτάσεις, όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Απλά φρόντισε να ελέγξεις τα ωράρια λειτουργίας τους, πριν τα επισκεφτείς.

Cycladic Café, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Cycladic Café είναι μια ήσυχη, κρυφή όαση γαστρονομίας και αρχιτεκτονικής στο κέντρο της πόλης. Ένας απρόβλεπτος εσωτερικός κήπος, πλημμυρισμένος με φως, χάρη στο χαρακτηριστικό στέγαστρο-γλυπτό.

καφέ μουσείων

Στο μενού του θα βρεiς γεύσεις και αρώματα κυκλαδικής γης από αγνές πρώτες ύλες και φρέσκα υλικά. Τι μας προτείνουν να δοκιμάσουμε; «Τα αβγά σε όλους τους γευστικούς συνδυασμούς: λαχταριστές ομελέτες, αβγά ποσέ σε τραγανή Ναξιώτικη πατάτα και αχνιστό σπανάκι, αβοκάντο on toast, chili flakes, lime, κόλιανδρο ή τηγανητό αβγό πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί αργής ωρίμανσης με κατίκι Δομοκού, ντομάτα με φρέσκια ρίγανη, κρίταμο και κάπαρη».

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Το Αναψυκτήριο του Νομισματικού Μουσείου

Στο Ιλίου Μέλαθρον, την αρχοντική κατοικία του αρχαιολόγου Ερρίκου Σλίμαν, στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών. Στον κήπο, που στολίζεται από είδη φυτών της ελληνικής χλωρίδας και αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων, φιλοξενείται το καφέ του Μουσείου.

καφέ μουσείων

«Κάθε μορφή πολιτισμού που ανοίγει στην καθημερινότητα των πολιτών είναι πολύτιμη», μου λένε.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Το καφέ του Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, θα βρεις το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης. Κατά την άποψή μου εκεί θα βρεις κι ένα από τα πιο ωραία καφέ της πόλης.

καφέ μουσείων

Το φως και τα χρώματά του θα σου φτιάξουν τη διάθεση και από τον τελευταίο όροφο μπορείς να απολαύσεις μια μοναδικά πραγματικά θέα και να ξεχάσεις για λίγο όλες τις ασχήμιες της πόλης αυτής.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Black Duck Garden, Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Βρίσκεται σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης, καθώς εκεί έμεναν ο Όθωνας και η Αμαλία πριν χτιστεί το Μέγαρο της σημερινής Βουλής.

καφέ μουσείων

«Ο επισκέπτης περνάει από το πολύβουο κέντρο σε έναν κήπο, που έχει διατηρήσει τον ιστορικό του χαρακτήρα. Η αρχιτεκτονική του χώρου δεν έχει αλλοιωθεί και τα στοιχεία που προστέθηκαν για την λειτουργία του καταστήματος βρίσκονται σε αρμονία με τον κήπο που σχεδίασε η ίδια η Αμαλία», τονίζουν οι υπεύθυνοι.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Bistrot.

Το Cafe του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

«Το αναψυκτήριο-καφέ του μουσείου λειτουργεί στον εσωτερικό χώρο και την αυλή του, που προσφέρει στο κοινό την ξεχωριστή εμπειρία ενός αστικού αρχαιολογικού κήπου.

καφέ μουσείων

»Η θέση του στο κέντρο της πόλης, δίπλα στην παραλία, και η δροσερή σκιά των πλατανιών πλάι σε αγάλματα και γλυπτά, το έχουν καταστήσει σημείο ανάπαυλας για τους επισκέπτες και στέκι για χιλιάδες Θεσσαλονικείς», μου λένε οι άνθρωποί του.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

ΙΜΚ Café, Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, που ιδρύθηκε το 1953 στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό διατηρητέο οίκημα του 1903, στον Οίκο Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού.

καφέ μουσείων

Το ΙΜΚ Café βρίσκεται στο 1ο επίπεδο του κτιρίου και αποτελείται από έναν στεγασμένο και δύο υπαίθριους χώρους. Από το βορινό deck μπορείς να πιεις τον καφέ σου με θέα τη θάλασσα, ενώ στη νοτική αυλή απολαμβάνεις τη σκιά των δέντρων της πρόσοψης του νεοκλασικού κτιρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Mastiha Café, Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το καφέ αυτό βρίσκεται στη θέση Ράχη στο χωριό Πυργί.

καφέ μουσείων

Αφού γνωρίσεις (αν θες) τα πάντα γύρω από το μοναδικό προϊόν της μαστίχας, μπορείς να ξαποστάσεις για λίγο, απολαμβάνοντας τον καφέ σου μαζί με γλυκά του κουταλιού (όπως από άνθη λεμονιάς και ανθό τριαντάφυλλου), σνακ, λικέρ, χυμούς εσπεριδοειδών Χίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Σου υπόσχομαι ότι θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος με τα καφέ των μουσείων, καθώς η λίστα είναι μεγάλη.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.