Pantheon Lab

AΥΤΟ ΤΟ AVATAR ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

H κοπέλα της φωτογραφίας μπορεί να σε συνοδεύσει για ένα ποτό, όπου και αν είσαι, ό,τι ώρα κι αν θες. Και θα το κάνει χωρίς να χρειαστεί να βγεις από το σπίτι σου. Βλέπεις, η γυναίκα αυτή δεν είναι άνθρωπος, είναι avatar.

Το moto της start-up με όνομα Pantheon Lab και έδρα στο Χονγκ Κονγκ είναι: «Κάνουμε τη φαντασία πραγματικότητα». Θα σκέφτεσαι πως αυτό τάζουν όλες οι τεχνολογικές εταιρείες που υπάρχουν στον πλανήτη. Μια στιγμή να σου δείξω το τελευταίο προϊόν της συγκεκριμένης.

Το AIDOL.ai έχει να κάνει με τη δημιουργία φωτορεαλιστικών εικονικών ανθρώπων που μετέχουν σε ζωντανές δράσεις. Ναι, αυτό που είδες στο βίντεο δεν είναι άνθρωπος, αλλά avatar. Είχε προηγηθεί το Aidol Studio, στο οποίο μπορεί όποιος θέλει να διαλέξει όποιον εικονικό άνθρωπο επιθυμεί –από πολλούς διαθέσιμους– για να δημιουργήσει βίντεο. «Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σενάριο. Το πρόγραμμα επιτρέπει στους χρήστες να παράγουν ελκυστικό περιεχόμενο βίντεο, χωρίς να χρειάζονται ηθοποιούς, κινηματογραφικά συνεργεία και στούντιο. Πώς; Με τη χρήση της ρεαλιστικής μας μηχανής εικονικής ανθρώπινης παραγωγής, για τη δημιουργία εικονικών μοντέλων ή ανθρώπινων κλώνων».

Ποιος χρειάζεται τέτοιο avatar;

Η υπόσχεση που έχει δώσει η εταιρεία, είναι «όλοι οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε τεχνολογία που είναι ενδυναμωτική, ελκυστική και δίκαιη. Προσπαθούμε να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους για τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούμε και να προστατεύσουμε το απόρρητο των χρηστών, μέσω της συναίνεσης και της διαφάνειας στη χρήση δεδομένων. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι η πρωτοποριακή τεχνολογία μας χρησιμοποιείται αποκλειστικά για καλούς σκοπούς.

avatar
Aidol Studio

»Κατασκευάζουμε τεχνολογίες που φέρνουν στη ζωή τον εικονικό άνθρωπο. Ο πυρήνας μας είναι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που επιδιώκουν τον ρεαλισμό, τη φυσικότητα, την επεκτασιμότητα και την απόδοση. Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, η τεχνολογία μας μειώνει –κατά ένα μεγάλο ποσοστό– το κόστος και τον χρόνο ολοκλήρωσης της παραγωγής που προκύπτει από την ανάγκη κατασκευής εξειδικευμένων μοντέλων για κάθε νέο avatar. Αυτό ξεκλειδώνει απεριόριστες δυνατότητες ταχείας δημιουργίας, στο εικονικό ανθρώπινο οικοσύστημα μας».

Βάζεις το πρόσωπο και τη φωνή σου όπου θες

Σε αυτά που προσφέρει η εταιρεία, υπάρχει το AIVO.ai, που εξελίσσει γραπτό μήνυμα σε μικρό βίντεο με ένα click.

Διαθέτει και το  Face Shifting («παρέχοντας μια φωτογραφία ενός ατόμου, η τεχνολογία μας μπορεί να εφαρμόσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου αυτού, σε όποιες άλλες φωτογραφίες ή βίντεο»), αγαπημένου ηθοποιού ή καλλιτέχνη ή οτιδήποτε. «Προσφέρουμε φυσικό και υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα», λέει το Pantheon Lab, που έχει και άλλες λειτουργίες. Όπως;

  • το lip sychronization («συντονίζουμε οποιοδήποτε πρόσωπο με ηχογράφηση φωνής, μέσω συγχρονισμού της κίνηση των χειλιών, του στόματος και της γνάθου με την ομιλία»), που υποστηρίζεται σε 50 γλώσσες,
  • το voice cloning («με μια σύντομη εγγραφή φωνής, η τεχνολογία μας μπορεί να ανταλλάξει τα φωνητικά χαρακτηριστικά σε άλλη εγγραφή ομιλίας σε ένα λεπτό, σε πολλές γλώσσες, διαλέκτους, προφορές και φύλα».

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.