ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλίο «Στον ήλιο, στη θάλασσα, στ' αστέρια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, είναι ένα ταξίδι αυτοθεραπείας μέσα από μαγευτικές εικονογραφήσεις, φράσεις από την αρχαία σοφία και αποφθεύγματα μεγάλων ποιητών.

Η Iulia Bochis είναι μια εικονογράφος από τη Ρουμανία και βάση της την Ελβετία, με σχεδόν 700 χιλιάδες άτομα να ακολουθούν τον λογαριασμό της στο Instagram, θαυμάζοντας την υπέροχη δουλειά της.

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο «Στον ήλιο, στη θάλασσα, στ' αστέρια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, τo πρώτο πράγμα που παρατηρεί ο αναγνώστης είναι οι εκπληκτικές εικονογραφήσεις του. Κάθε σελίδα του είναι ένα μικρό έργο τέχνης, ουσιώδες μέσα στην απλότητά του.

Η Iulia έχει δημιουργήσει μια σειρά εικονογραφήσεων με λιτές γραμμές, εμμένοντας σε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα που αφήνει στον αναγνώστη του βιβλίου μια αίσθηση ενιαία και γαλήνια. Το κίτρινο, το πορτοκαλί, το καφέ, το πράσινο και το μπλε είναι τα χρώματα, στα οποία ανατίθεται ο ρόλος να βοηθήσουν να μεταφερθούν τα συναισθήματα και οι σκέψεις της συγγραφέως στον αναγνώστη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by iulia bochis (@iuliastration)

Ένα βιβλίο γεμάτο μαγευτικές εικονογραφήσεις και αρχαία σοφία

Η Iulia συνδυάζει τα σχέδιά της με φράσεις από την αρχαία σοφία και φιλοσοφικά αποφθεύγματα σπουδαίων ανθρώπων – στις σελίδες του βιβλίου θα βρεις μότο από τον μουσουλμάνο ποιητή, Ρουμί, ως την Αμερικανίδα ποιήτρια, Έμιλι Ντίκινσον.

 

Στο σύνολό του, το «Στον ήλιο, στη θάλασσα, στ' αστέρια» είναι ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης, αυτο-θεραπείας. Πρόκειται για μια ιστορία που μιλάει για τα εμπόδια και τις σημαντικές στιγμές που βρίσκουμε μπροστά μας στο ταξίδι της ζωής. Μέσα από τις 4 εποχές του χρόνου, η συγγραφέας και εικονογράφος καλεί τον αναγνώστη να ανακαλύψει την αλλαγή, τη μοναξιά, την αγάπη και την ευτυχία.

Η εικονογραφημένη ιστορία που διηγείται η Iulia Bochis έχει τον ρυθμό της εναλλαγής των εποχών, τη γοητεία και την απλότητα της φύσης, την επιθυμία για εσωτερική γαλήνη.

Η ίδια μάς προτρέπει να δούμε αυτό το βιβλίο σαν έναν καθρέφτη. Έναν καθρέφτη που αντανακλά «την υπέροχη, εσωτερική ομορφιά σας και τη μαγεία του κόσμου γύρω σας». «Άλλωστε ο κόσμος είναι στ’ αλήθεια ένα μέρος μαγικό, έτσι δεν είναι;» θέτει το ερώτημα η ίδια για να δώσει την απάντηση: «Τη μέρα τα πουλιά κελαηδούν και ο ήλιος ταξιδεύει στον ουρανό, φωτίζοντας όλη την πλάση. Μες στο βαθύ σκοτάδι της νύχτας, το φεγγάρι και τ’ αστέρια μάς λούζουν με τη λάμψη τους και τα κύματα σκάνε αδιάκοπα στις ακτές».

Αν σταματούσαμε αυτή ακριβώς τη στιγμή ό,τι κάνουμε και αναρωτιόμασταν τι είναι αυτό που πραγματικά μας γεμίζει και μας κάνει ευτυχισμένους, η απάντηση δεν θα βρισκόταν σε κάτι από τα παρακάτω; Στα αμέτρητα αστέρια του ουρανού μια μέρα με ξαστεριά; Στην πάντοτε ανήσυχη θάλασσα; Στο μαγευτικό φεγγάρι;

book
Η αρχαία σοφία ως θεραπευτικό ταξίδι. Μια αλληγορική ιστορία από την Iulia Bochis.

Ας δούμε το βιβλίο «Στον ήλιο, στη θάλασσα, στ' αστέρια» σαν ένα κίνητρο να ξεκινήσουμε κάτι νέο. Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό. Όσο φόβο, όση αμφιβολία ή αβεβαιότητα κι αν νιώθουμε πριν το τολμήσουμε. Άλλωστε το δυσκολότερο κομμάτι, όπως λέει και η Iulia, είναι να κάνεις την αρχή.

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ, για να πάρετε μια γεύση και μόνοι σας.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.