iStock

ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΙΜΩΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΣΟΦΛΙΑ ΑΒΓΩΝ

Μην πετάτε τα τσόφλια των αβγών. Κρατήστε τα στην άκρη και χρησιμοποιήστε τα για μια δημιουργική δραστηριότητα με το παιδί σας.

Αν φτιάξατε ομελέτα, στραπατσάδα, αβγά στο τηγάνι ή βραστά για πρωινό, μην πετάτε τα τσόφλια. Με αυτό το υλικό μπορείτε να κάνετε αμέτρητα πράγματα.

Αυτή τη φορά, εκμεταλλευτείτε τα σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα με τα παιδιά σας: Χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε μόνοι σας κιμωλίες. Σε συνδυασμό με πολύ απλά υλικά, όπως αλεύρι, νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής, θα περάσετε τον χρόνο σας ευχάριστα και θα σας μείνει και κατιτίς για τις μελλοντικές σας καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Σε αυτήν την εποχή που δεν έχουν όλοι οικονομική άνεση, ας εκμεταλλευτεί ο καθένας απλά υλικά που έχει στη διάθεσή του (περιορίζοντας και τα διατροφικά απορρίμματα).

Τι θα χρειαστείτε

  • τσόφλια από 4-5 αβγά
  • ζεστό νερό
  • αλεύρι
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • μπολ ανάμειξης
  • κουτάλι ανάμειξης
  • χαρτοπετσέτες

τσόφλια αβγών
iStock

Πώς θα φτιάξετε τις κιμωλίες από τσόφλια αβγών

  • Πλύντε και στεγνώστε τα τσόφλια των αβγών. Εάν μπορείτε, αφαιρέστε τη λεπτή μεμβράνη από το εσωτερικό τους.
  • Θρυμματίστε τα τσόφλια όσο πιο πολύ μπορείτε. Ένας επεξεργαστής τροφίμων θα σας βοηθήσει, αλλά εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γουδί ή έναν παλιό μύλο καφέ.
  • Ανακατέψτε ένα κουταλάκι αλεύρι και ένα κουταλάκι ζεστό νερό σε ένα μικρό μπολ μέχρι να σχηματιστεί μία πάστα.
  • Προσθέστε μια κουταλιά σκόνη από το κέλυφος των αβγών. Αν θέλετε, προσθέστε μερικές σταγόνες χρώματος.
  • Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  • Δώστε στο μείγμα σχήμα κορμού. Αν δεν μπορείτε να το πλάσετε, προσθέστε λίγο ακόμα νερό.

Πώς θα στεγνώσετε τις κιμωλίες

Τυλίξτε την κιμωλία σε μια χαρτοπετσέτα και αφήστε την στην άκρη  για 3-5 ημέρες. Εάν η κιμωλία αρχίσει να θρυμματίζεται όταν γράφετε με αυτήν, περιμένετε ακόμα μία ή δύο μέρες.

Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο σας. Τοποθετήστε την κιμωλία σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε την σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (γύρω στους 60-70 βαθμούς) για 90 λεπτά. Αφήστε την κιμωλία στην άκρη για 24 ώρες.

παιδί
iStock

Καλό είναι, ωστόσο, να μην τη χρησιμοποιήσετε σε μαυροπίνακα, γιατί μπορεί να τον χαράξετε. Πάρτε μερικά φύλλα ακουαρέλας και ξεκινήστε να ζωγραφίζετε. Επίσης, το τσιμέντο είναι κατάλληλος «καμβάς» για κάτι τέτοιο.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.