Καρολίνα Δωρίτη

ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΑΒΓΑ ΓΙΑ BRUNCH, ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Θέλεις κάτι για να στανιάρεις μετά από μια έντονη νύχτα ή απλώς για ένα χορταστικό brunch; Ετοιμάζουμε στο τηγάνι ένα συνοδευτικό που ανεβάζει τα αβγά πολλά επίπεδα!

Λατρεύω το brunch και τα πλούσια πρωινά. Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα αλμυρά πιάτα και ειδικά σε αυτά που εμπεριέχουν με κάποιο τρόπο αβγά.

Αν έπρεπε να κάνω μια λίστα με τα αγαπημένα μου πιάτα για brunch, το συγκεκριμένο θα κατείχε σίγουρη θέση στην πρώτη τριάδα. Είναι απλά τέλειο! Χορταστικό, απολαυστικό, πολύ γευστικό και ιδανικό για να συνέλθεις από «έντονες» νύχτες.

Το μείγμα που φτιάχνω με την πατάτα και το καλαμπόκι είναι εθιστικό! Γευστικό και ελαφρώς πικάντικο, συνδυάζει γεύσεις που απογειώνουν τα αβγά με τα οποία το σερβίρουμε. Βέβαια, αυτό το μείγμα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και ως γαρνιτούρα σε πολλά άλλα πιάτα όπως ψητό κοτόπουλο, μπριζόλα ή μπιφτέκια.

Αν δεν το θέλουμε πικάντικο, για να είναι για παράδειγμα πιο φιλικό στα παιδιά, μπορούμε να αποφύγουμε το τσίλι.

Επίσης, αν θέλουμε να αποφύγουμε τα τηγανητά αβγά, μπορούμε να τα κάνουμε ποσέ (όπως στα τούρκικα αβγά για brunch) ή ακόμη και βραστά μελάτα και να τα ανοίξουμε να χυθεί ο κρόκος πάνω από το μείγμα με την πατάτα. Όνειρο, λέμε! Παρακαλώ να το φτιάξετε και θα με θυμηθείτε!

Συνταγή για αβγά με πατάτες και καλαμπόκι στο τηγάνι

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
  • Vergetarian

αβγά brunch

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 2 μεσαίες πατάτες (400 γρ.)
  • 150 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το τηγάνισμα των αυγών
  • 1 πιπερίτσα τσίλι φρέσκια, λεπτοκομμένη
  • 4 αβγά
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

υλικά
Καρολίνα Δωρίτη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

πατάτα
Καρολίνα Δωρίτη

Γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα με νερό ως τη μέση και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις έρθει σε βράση, προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες και βράζουμε για 4-5 λεπτά. Σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά.

Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 3 κ.σ. λάδι και, αφού ζεσταθεί, τις πατάτες χωρίς νερά! Οι πατάτες να είναι απλωμένες σε όλο το τηγάνι σε μια στρώση.

πατάτα
Καρολίνα Δωρίτη

Τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά χωρίς να τις κουνάμε, ώστε να ροδίσουν από τη μια πλευρά, στην συνέχεια ανακατεύομε απαλά με σπάτουλα για ακόμη 2-3 λεπτά, να ροδίσουν τριγύρω χωρίς να αρπάξουν.

Προσθέτουμε την κομμένη πιπεριά, ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμα, και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τις φετούλες τσίλι και λίγο αλάτι, κατά βούληση.

brunch
Καρολίνα Δωρίτη

Ανακατεύουμε για ακόμα 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέσα 1 ½ κ.σ. μαϊντανό. Τον υπόλοιπο αν θέλουμε τον φυλάμε για το τέλος.

Σε δεύτερο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε τα αβγά μάτια.

Σερβίρουμε σε πιάτα το μείγμα με την πατάτα και το καλαμπόκι.

καλαμπόκι
Καρολίνα Δωρίτη

Σερβίρουμε από πάνω τα αβγά.

αβγά για brunch
Καρολίνα Δωρίτη

Πασπαλίζουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό από πάνω, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.