ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΥΜΟ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ
Αν τα λεμόνια σού βγήκαν λίγο τζούφια, μην ανησυχείς. Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να μπορέσεις να πάρεις όλο τον χυμό που έχουν (ακόμα κι αν δεν φαίνεται) να σου προσφέρουν.
Έχεις ψήσει τα λαχανικά σου, έχεις βράσει τα χόρτα σου, έχεις βγάλει από τη σχάρα τη ζουμερή μπριζόλα σου. Τα στρώνεις με προσοχή στο τραπέζι. Τα κοιτάς και νιώθεις πραγματικά περήφανος για το έργο σου. Το μόνο που χρειάζεται για να απολαύσεις το γεύμα σου είναι λίγο λεμόνι. Τρέχεις στη φρουτιέρα, αρπάζεις ένα, το κόβεις. Τζίφος. Το λεμόνι που έπιασες φαίνεται να μην έχει ίχνος χυμού. Αρπάζεις το δεύτερο. Μία από τα ίδια. Ζουλάς, ξαναζουλάς, αλλά δεν πέφτει σταγόνα.
Πριν αρχίσεις να εκνευρίζεσαι και χαλάσει η όρεξή σου, σου έχουμε μερικούς απλούς και εξαιρετικά γρήγορους τρόπους για να πάρεις περισσότερο χυμό από τα λεμόνια, πριν αγανακτήσεις και τα πετάξεις στα σκουπίδια (ή, ακόμα χειρότερα, στον απέναντι τοίχο). Μην ξεχνάς ότι είναι και πανάκριβα!
Βγάλε τον χυμό λεμονιού με τη βοήθεια εξοπλισμού
Ας ξεκινήσουμε. Το πιο απλό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ταπεινό πιρούνι, που καρφώνεις ανελέητα στην κούπα του λεμονιού. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείς τον κλασικό λεμονοστύφτη (αυτόν που έχεις πάρει από το πατρικό σου και έχεις κρύψει σε μια γωνιά του ντουλαπιού). Αν δεν έχεις, στην αγορά υπάρχουν από ξύλινοι μέχρι ηλεκτρικοί.
Βάλ’ το στον φούρνο μικροκυμάτων
Αν διαθέτεις φούρνο μικροκυμάτων, βάλε το λεμόνι σε ένα δοχείο κατάλληλο για τη συσκευή αυτή και τοποθέτησέ το στον φούρνο για περίπου 20 δευτερόλεπτα σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία. Βγάλε το λεμόνι από τον φούρνο, περίμενε λίγο να κρυώσει και έπειτα κύλησέ το ανάμεσα στα δάχτυλά σου και τον πάγκο. Τέλος, κόψ’ το στη μέση και στύψ’ το!
Αν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, δοκίμασε το δεύτερο μέρος της συμβουλής. Κύλησέ το δηλαδή με σχετική δύναμη στον πάγκο της κουζίνας.
Τα παραπάνω μπορείς να τα εφαρμόσεις και στην περίπτωση που αντί για λεμόνι θες να πάρεις τον χυμό από ένα λάιμ.