Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου

THIS IS ATHENS – CITY FESTIVAL: ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ;

Γαστρονομικές προκλήσεις, αφηγήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, θέατρο στα αγγλικά, ως και ξεναγήσεις γλυπτικής στο πιο απρόσμενο μέρος (βλ. Ά Νεκροταφείο) περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των τελευταίων ημερών του This is Athens – City Festival.

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που το ανοιξιάτικο φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων μας φτιάχνει τη διάθεση με το πλούσιο ρεπερτόριό του, το οποίο σίγουρα μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Με τον καιρό να έχει πλέον μπει σε διάθεση καλοκαιρινή, αυτές είναι οι –κατά πλειοψηφία σε υπαίθριους χώρους– 6 εκδηλώσεις του This is Athens – City Festival που διάλεξε και σας προτείνει το OW:

1. Η ΚΣΟΤ στον Εθνικό Κήπο, Βασ. Αμαλίας 1 (29/5, 19.00–20.00)

Οι πόρτες ανοίγουν και οι τελειόφοιτοι και οι τελειόφοιτες της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) εμπνέονται από την Αθήνα και τους ανθρώπους της, μάλιστα βγαίνουν στους δημόσιους χώρους της πόλης για να μας παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

This Is Athens
Φωτογραφία: ΚΣΟΤ

Αυτή τη βραδιά θα απολαύσουμε solo και ομαδικές χορογραφίες κάτω από την παχιά σκιά των δέντρων του δροσερότερου, ίσως, σημείου της πόλης, του Εθνικού Κήπου.

2. Athens Jazz, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 (έως 3/6)

Είκοσι τρία τα χρόνια του φεστιβάλ που συμπληρώνονται φέτος, είκοσι πέντε οι καλλιτέχνες και τα σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό που υποδέχονται επί σκηνής οι λάτρεις του είδους.

Τεχνόπολη
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατσιάλος

Η επτάδα των Αυστριακών Shake Stew κάνει ποδαρικό στο καλοκαίρι (1/6), ενώ την επόμενη μέρα ακολουθεί μεταξύ άλλων η Δανή Nana Rashid, με την ξεχωριστή μελαγχολική χροιά της. Μην χάσετε και το closing show του This is Athens – City Festival από τους BadBadNotGood, το μοναδικό trio από τον Καναδά, που θα φιλοξενηθεί στο γειτονικό Gazarte.

3. Υπαίθρια Γλυπτοθήκη, Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, Λογγίνου 3 (1/6,10.50–13.00)

Είχατε σκεφτεί πως μέσα στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών θα μπορούσε να κρύβεται μια άκρως ενδιαφέρουσα συλλογή έργων γλυπτικής; Με αυτή την ξενάγηση μπορούμε να θαυμάσουμε από κοντά τις δημιουργίες των γλυπτών της νεότερης Ελλάδας, με την πλέον ξεχωριστή να είναι, βέβαια, η «Κοιμωμένη» του Γιαννούλη Χαλεπά.

A Νεκροταφείο
Φωτογραφία: Γιώργος Μάκκας

Θα έχουμε μάλιστα την ευκαιρία να κάνουμε όσες ερωτήσεις θέλουμε για τα έργα, καθώς την περιήγηση έχει αναλάβει ο γνώστης αρχαιολόγος Μιχάλης Γιοχάλας.

4. Έρως, μάγια και κατάρες, Ιερό Νύμφης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου (31/5, 17.50–19.30)

Η Γεωργιάννα Ζιώγκου, ιστορικός-αρχαιολόγος, έχει ετοιμάσει για μας μια μοναδική περιήγηση κάτω από τον Ιερό Βράχο, στις γειτονιές του Θησείου και της Ακρόπολης. Η θεματική διόλου αναμενόμενη: η σχέση του έρωτα με τη μαγεία στην αρχαία Ελλάδα!

Ακρόπολη
Φωτογραφία: Θωμάς Γραβάνης

Περπατώντας από το Ιερό Νύμφης προς τους Δυτικούς Λόφους (Νυμφών, Μουσών, Πνύκας) ως την Αγία Μαρίνα του Θησείου, θα ακούσουμε πώς οι πρακτικές μαγείας, οι κατάρες, τα έθιμα του γάμου, αλλά και οι γνωστές εταίρες διαμόρφωσαν την κοινωνία της εποχής.

5. The last lunch, Theatre of the No, Κων. Παλαιολόγου 3 (31/5–3/6, 20.00)

Τι θα λέγατε για μια βραδιά μουσικής κωμωδίας στα αγγλικά; Το αγγλόφωνο Theatre of the No μας παρουσιάζει μια new age φαρσοκωμωδία του Yoel Wulfhart.

Theater of the No
Φωτογραφία: Theater of the No

Ο Ιησούς ετοιμάζει τον «Μυστικό Δείπνο», αλλά οι συνδαιτυμόνες του μάλλον δεν ήταν έτοιμοι για το κήρυγμά του. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Τσότρας, ενώ η μουσική σύνθεση ανήκει στον Ian Blundson.

6. Opening party – Athens Cocktail Week, Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42 (1/6, 18.00– 23.00)

Ο φετινός Ιούνιος θα χορεύει σε ρυθμούς γευστικών cocktail: Για ολόκληρη την πρώτη εβδομάδα (ως τις 6/6) cocktail με συνταγές τόσο πρωτότυπες όσο και κλασικές θα μας περιμένουν σε πολλές τοποθεσίες της πόλης.

This is Athens
Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου

Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνεται την 1η του Ιουνίου, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Υπό την συνοδεία dj set γνωστών ραδιοφωνικών σταθμών, θα απολαύσουμε εδώ περισσότερα από 25 διαφορετικά cocktail από δώδεκα cocktail bar της Αθήνας. Ανυπομονούμε!

Εδώ μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.