Εικονογράφηση: Χριστίνα Αβδίκου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ; 5 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ

Τρία παιχνίδια για να παίξεις με τους φίλους σου και δύο για να παίξεις με τα παιδιά σου μπορεί να σε κρατήσουν απασχολημένο την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η πιο ευτυχισμένη μέρα του χρόνου έχει επιτέλους φτάσει! Η ημέρα των Χριστουγέννων, αν και δεν γιορτάζεται από όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως, έχει χαρακτηριστεί από πολύ κόσμο ως τέτοια. Είναι η μέρα που οι περισσότεροι άνθρωποι γευματίζουν στο σπίτι με συγγενείς και φίλους, ή βγαίνουν έξω να γιορτάσουν.

Αν μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν έχεις όρεξη να βγεις για τον καθιερωμένο γιορτινό καφέ, σε καταλαβαίνουμε. Προτιμάς να χαλαρώσεις στο σπίτι, με τους φίλους ή την οικογένειά σου, να πιεις ροφήματα που μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς τύψεις, να δεις μια καλή σειρά και εν πάση περιπτώσει να κάνεις πράξη τη λέξη της χρονιάς για το 2022, το λεγόμενο «goblin mode».

Ώρα για παιχνίδια

Σίγουρα η ημέρα των Χριστουγέννων είναι κατάλληλη για να παίξεις παιχνίδια με τους φίλους, τα παιδιά ή την οικογένειά σου. Παρακάτω θα βρεις 3+2 παιχνίδια που δεν χρειάζονται σχεδόν τίποτα και μπορούν να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.

Τρία παιχνίδια για να παίξεις με την παρέα

Αν είσαι με τους φίλους σου και θέλεις να διασκεδάσεις, δοκίμασε αυτά τα τρία παιχνίδια για το βράδυ των Χριστουγέννων (και όχι μόνο).

1. Θάρρος ή αλήθεια

Το ιδανικό παιχνίδι για να παίξεις με την παρέα σου, χωρίς ωστόσο να εγγυόμαστε ότι η βραδιά δεν θα καταλήξει σε καβγά... Το πιθανότερο είναι ότι θα γελάσετε, αλλά αν θέλετε να αποφύγετε τις αμήχανες στιγμές (αν και αυτές είναι που έχουν πλάκα), μπορείτε να βγάλετε ορισμένους κανόνες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Αν δεν θυμάσαι πώς παίζεται, είναι αυτό που κάθε παίκτης θα πρέπει να απαντήσει με ειλικρίνεια σε μία προσωπική ερώτηση («αλήθεια») ή να κάνει κάτι που θα του υποδείξει κάποιος συμπαίκτης του («θάρρος»).

Παιχνίδια
Εικονογράφηση: Χριστίνα Αβδίκου

2. Μπλε Ιστορίες μυστηρίου

Οι Μπλε Ιστορίες είναι άλλο ένα παιχνίδι για να παίξεις με τους φίλους σου, ίσως όχι τόσο αστείο αλλά σίγουρα ενδιαφέρον, αφού πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει.

Οι παίκτες προσπαθούν να λύσουν έναν παράδοξο γρίφο ή ένα μυστήριο, κάνοντας ερωτήσεις στις οποίες ο αφηγητής (ο παίκτης που θα γνωρίζει τη λύση) θα μπορεί να απαντάει μόνο με «ναι» και «όχι». Μπορείτε να παίξετε και ατομικά (αν είστε λίγοι) ή σε ομάδες (αν είστε πολλοί).

Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο αλλά και στις εφαρμογές που έχεις στο κινητό σου θα σου αποκαλύψει μια σειρά από Μπλε Ιστορίες για να διαλέξεις.

3. Δύο αλήθειες κι ένα ψέμα

Αυτό το παιχνίδι παίζεται καλύτερα όταν τα άτομα είναι πολλά. Ξέρεις, σε αυτές τις φιλικές μαζώξεις όπου καθένας φέρνει και κάποιον φίλο του και στο τέλος μαζεύονται 15 άτομα, που οι μισοί γνωρίζονται μεταξύ τους ενώ οι υπόλοιποι όχι.

Με άλλα λόγια, είναι αυτό που λέμε παιχνίδι για να «σπάσει ο πάγος». Κάθε άτομο της ομάδας θα παρουσιάσει τον εαυτό του λέγοντας δύο αλήθειες και ένα ψέμα, ενώ οι υπόλοιποι θα προσπαθούν να μαντέψουν τι ισχύει και τι όχι.

Μπορεί να είναι πράγματα συνηθισμένα ή εξωφρενικά, και άλλα που μοιάζουν αληθινά αλλά δεν είναι. Γενικά, το κλειδί για να περάσετε καλά με αυτό το παιχνίδι είναι να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Δύο παιχνίδια για την οικογένεια

Αν περνάς τη μέρα των Χριστουγέννων με τα παιδιά σου και, αφού ο Αϊ Βασίλης τους μοίρασε τα δώρα, θέλεις να τα κρατήσεις απασχολημένα μέχρι να έρθει η ώρα του ύπνου, δύο παιχνίδια μπορούν να σας διασκεδάσουν όλους.

1. Παντομίμα

Ένα αστείο παιχνίδι για τα παιδιά είναι σίγουρα η παντομίμα. Ανάλογα με την επιθυμία τους αλλά και την υποκριτική σου δεινότητα, μπορείς είτε να μιμείσαι εσύ και να αφήνεις τα παιδιά να μαντεύουν, είτε το αντίστροφο.

Υπενθυμίζω ότι στην παντομίμα, η οποία παίζεται και σε ομάδες αλλά και ατομικά, απαγορεύεται να μιλάς ή να δείχνεις αντικείμενα στον χώρο. Ακόμη, μπορείς να επιλέξεις μια θεματική, όπως ταινίες, ήρωες της Ντίσνεϊ, τραγούδια, ή ζώα, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

2. Μάντεψε ποιος

Ένα παιχνίδι που συνδυάζει φαντασία και «παιδικό» μυστήριο. Πρόκειται για μια παραλλαγή του επιτραπέζιου παιχνιδιού, στην οποία ένας παίκτης σκέφτεται ένα άτομο, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες του κάνουν ερωτήσεις οι οποίες πρέπει να απαντώνται με «ναι» ή «όχι» μέχρι να καταλάβουν ποιο είναι το πρόσωπο. Μπορεί αντί για άνθρωπο το κύριο θέμα να είναι κάποιο ζώο, μια πόλη, φυτά, ταινίες ή οτιδήποτε θέλετε.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.