iStock

LAST MINUTE ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Αν ψάχνεις για λύσεις της τελευταίας στιγμής για να βελτιώσεις τη χαλάρωση της επιδερμίδας, και να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος, σου προτείνουμε τρεις στοχευμένες θεραπείες.

Το ημερολόγιο δείχνει τέλη Μαΐου, το θερμόμετρο ανεβαίνει συνεχώς, ενώ κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις εξορμήσεις και τα μπάνια στη θάλασσα. Πόσες, όμως, δεν αισθανθήκαμε έστω και λίγη αμηχανία και ενοχές για τις διατροφικές ατασθαλίες του χειμώνα δοκιμάζοντας ένα καινούργιο μαγιό ή φορώντας τα καλοκαιρινά μας, που αποκαλύπτουν σημεία του σώματος που θα θέλαμε να κρύψουμε;

Οι πιο προνοητικές έχουν ήδη μεριμνήσει για την καλή εικόνα τους. Κάνουν θεραπείες στο ιατρείο όλο τον χρόνο, επιδίδονται σε συστηματική άσκηση, προσέχουν τη διατροφή τους και εφαρμόζουν κάθε μέρα εξειδικευμένες κρέμες τόνωσης για το σώμα. Υπάρχει όμως μια μεγάλη πλειοψηφία που τρέχει να προλάβει την τελευταία στιγμή.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία και θέλεις να κάνεις κάποιες άμεσες και γρήγορες διορθωτικές κινήσεις για θέματα που εντοπίζεις στο σώμα, σου έχουμε τις λύσεις. Με τη βοήθεια της δερματολόγου Βάλιας Μουσάτου, σου προτείνουμε τρεις θεραπείες με σχετικά άμεσο αποτέλεσμα και χωρίς ιδιαίτερο χρόνο αποθεραπείας.

Για το τοπικό πάχος

Αν σε απασχολεί το τοπικό πάχος, μια καλή λύση είναι οι λιπολυτικές ενέσεις. Οι νέες ουσίες που χρησιμοποιούνται γι’ αυτή τη μέθοδο, όπως η ριβοφλαβίνη, η κολλαγενάση και η λιπάση, είναι πιο ήπιες, δεν προκαλούν οίδημα και λειτουργούν άμεσα και δραστικά. Γίνονται ανά 15 μέρες ή ανά μήνα σε περιοχές με τοπική εναπόθεση λίπους όπως τα ψωμάκια, η κοιλιά και οι βραχίονες, και δίνουν το αποτέλεσμα που θέλεις με την προϋπόθεση ότι διατηρείς σταθερό το σωματικό βάρος σου. Απαιτούνται 3-6 συνεδρίες, ανάλογα με το πρόβλημα και τη θεραπεία που θα επιλέξεις.

Αν θέλεις να συνδυάσεις τη λιπόλυση με τη σύσφιξη, η κ. Μουσάτου προτείνει ενέσεις με ένζυμα, που αντιμετωπίζουν τη χαλάρωση, η οποία δημιουργείται εκεί όπου χάνεται το λίπος, και προσφέρουν και τοπική σύσφιξη.

θεραπείες για το σώμα
iStock

Για την επιδερμιδική χαλάρωση

Ένα άλλο πρόβλημα που παρατηρείς στο σώμα σου, ιδίως μεγαλώνοντας, είναι η επιδερμιδική χαλάρωση. Με αυτό τον όρο εννοούμε τις λεπτές ρυτίδες γύρω και πάνω από τα γόνατα, στα μπράτσα, στον λαιμό και στους μηρούς. Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο κυρίως μετά τα 50 και ειδικά σε γυναίκες που έχουν απώλεια κιλών ή έχουν εκτεθεί πολύ στον ήλιο στο παρελθόν.

«Η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μη χειρουργική λύση είναι οι διεγέρτες κολλαγόνου», τονίζει η κα Βάλια Μουσάτου. Η διέγερση γίνεται με κάνουλα αντί για σύριγγα, με την οποία εγχύονται ενέσιμες ουσίες όπως ο υδροξυαπατίτης, το PLLA και το PDLLA, και βοηθάει δραστικά στην κολλαγονογένεση, δηλαδή τη δημιουργία νέου κολλαγόνου.

Απαιτούνται μόνο μια με δυο θεραπείες, με μεσοδιάστημα ενός μήνα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, κορυφώνονται τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες και διαρκούν για έναν με δύο χρόνια ανάλογα με τον διεγέρτη που χρησιμοποιείται. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της high-end θεραπείας είναι το υψηλό κόστος.

Αν φοβάσαι τις βελόνες και δεν θέλεις να ξοδευτείς, ένας πιο… ανώδυνος αλλά αργός τρόπος να αντιμετωπίσεις την επιδερμιδική χαλάρωση είναι οι ραδιοσυχνότητες. Είναι μια γνωστή και δοκιμασμένη μη ενέσιμη θεραπεία που επίσης διεγείρει την κολλαγονογένεση. Πραγματοποιείται με ένα μηχάνημα που διοχετεύει θερμότητα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν αφήνει σημάδια ή μελανιές και μπορείς να επιστρέψεις στην καθημερινότητά σου χωρίς καθόλου χρόνο αποθεραπείας. Οι ανυπόμονες και πολυάσχολες γυναίκες, όμως, χρειάζεται να γνωρίζουν ότι απαιτούνται πολλές θεραπείες, δηλαδή από οκτώ έως δέκα, μια φορά την εβδομάδα.

θεραπείες για το σώμα
iStock

Για την κυτταρίτιδα

Είτε παρατηρείς συσσωρευμένο λίπος και ανομοιόμορφο ανάγλυφο είτε χαλάρωση εξαιτίας της μειωμένης υποστηρικτικής ικανότητας του δέρματος, θα σε βοηθήσει η θεραπεία με ενζυμικό κοκτέιλ, που είναι η τελευταία εξέλιξη στο θέμα της κυτταρίτιδας. Αυτή η θεραπεία διασπά τα ινώδη διαφράγματα του λίπους που προκαλούν τις αντιαισθητικές «λακκούβες» και τη λεγόμενη «όψη φλοιού πορτοκαλιού» στο δέρμα. Ταυτόχρονα, κάνει και λιπόλυση. Χρειάζονται τρεις θεραπείες και καθόλου χρόνος αποθεραπείας.

Εναλλακτικά, υπάρχει ένα ειδικό υαλουρονικό οξύ για το σώμα που δίνει όγκο εκ των έσω, «γεμίζοντας» και καμουφλάροντας τα κενά στην επιδερμίδα και επαναφέροντας τη λεία εμφάνιση. Είναι ιδανικό για περιοχές όπως οι γλουτοί, που μπορεί να παρουσιάζουν και απώλεια όγκου. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.