iStock

ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΗ ΜΥΤΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Επειδή αυτή είναι μια ρουτίνα που χρειάζεται να επαναλαμβάνεις μια στο τόσο, φρόντισε να απομακρύνεις τις τρίχες της μύτης ακολουθώντας τις οδηγίες μας.

Ας ξεκινήσουμε με μια διαπίστωση: η εμφάνιση και οι εντυπώσεις κρίνονται στις λεπτομέρειες. Σωστά; Γι’ αυτό πείστηκες επιτέλους να φοράς τις κρέμες και τους ορούς σου, γι’ αυτό ενυδατώνεις και τιθασεύεις τη γενιάδα σου με ειδικά λαδάκια, γι’ αυτό βάζεις κρέμα στα χέρια ώστε να μη μοιάζουν σαν να σκάβεις όλη μέρα και να είναι περιζήτητα για χάδια. Υπάρχει όμως κάτι που μπορεί να ακυρώσει όλη αυτή την προσπάθεια, κι ας έχει μήκος λίγα χιλιοστά! Αναφέρομαι στις τρίχες της μύτης, που μεγαλώνουν όπως όλες οι τρίχες στο σώμα και μπορεί να γκρεμίσουν το look σου στα παρατηρητικά μάτια.

Καταρχάς να εξηγήσουμε ότι οι τρίχες στη μύτη δεν είναι κάποιο σαδιστικό παιχνίδι της φύσης εναντίον σου, αλλά φύτρωσαν εκεί για να φιλτράρουν τα μεγάλα σωματίδια σκόνης. Ίσως να έχεις διαβάσει ότι διευκολύνουν την κυκλοφορία του αέρα ή ότι εμποδίζουν τα βακτήρια και τους ιούς να εισέλθουν στο αναπνευστικό σύστημα, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν έρευνες που να επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Επομένως, έχεις το ελεύθερο να απαλλαγείς από τις τρίχες της μύτης και γι’ αυτό σου προτείνουμε τρόπους να το κάνεις χωρίς να τραυματιστείς.

Με ψαλιδάκι

Στην αγορά θα βρεις πολλά ψαλιδάκια για τη μύτη με στρογγυλή κεφαλή. Αν επιλέξεις αυτήν τη μέθοδο, το βασικό είναι να αποκτήσεις ένα ψαλιδάκι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και να προχωρήσεις στην αφαίρεση με σταθερό χέρι. Δεν θέλουμε να τραυματιστείς! Πέρα από τον κίνδυνο να κοπείς, το μειονέκτημα του ψαλιδιού είναι ότι δεν φτάνει εύκολα παντού και εξυπηρετεί μόνο για να κοντύνεις τις πιο μακριές τρίχες.

πώς να αφαιρέσεις τις τρίχες από τη μύτη
iStock

Τριμάρισμα με μηχανή

Μπορεί να σου το κάνει ο κουρέας σου, αλλά μπορείς να το κάνεις κι εσύ στο σπίτι εύκολα και γρήγορα με μια ειδική μηχανή, που είναι σχεδιασμένη να φτάνει σε δυσπρόσιτα σημεία και να παρέχει ασφάλεια κατά το κόψιμο. Προτού τη χρησιμοποιήσεις, φύσηξε τη μύτη σου για να καθαρίσει καλά και στη συνέχεια βρες τη σωστή γωνία της κεφαλής μέσα στη μύτη, βάλε τη μηχανή σε λειτουργία και άρχισε να την κινείς με κυκλικές κινήσεις. Τι να προσέξεις; Να μην πιέζεις τη μηχανή στη ρινική κοιλότητα και να μην προσπαθήσεις να ξεριζώσεις τις τρίχες – να θυμάσαι ότι κάνεις τριμάρισμα!

Η μηχανή για τριμάρισμα της μύτης είναι η μέθοδος που προτιμούν πολλοί άντρες, όχι μόνο γιατί είναι αποτελεσματική και ασφαλής, αλλά και επειδή το κόστος αγοράς είναι χαμηλό. Το μόνο μειονέκτημα είναι η συντήρηση της μηχανής.

πώς να αφαιρέσεις τις τρίχες από τη μύτη
iStock

Επαγγελματικές λύσεις

Με το ψαλίδι ή τη μηχανή, το σίγουρο είναι ότι οι τρίχες της μύτης θα μακρύνουν ξανά σε έναν περίπου μήνα. Μακροπρόθεσμα αποτελέσματα θα έχεις με το λέιζερ ή την ηλεκτρόλυση, για τα οποία πρέπει να συμβουλευτείς επαγγελματία αισθητικό ώστε να σε ενημερώσει για το κόστος, τον αριθμό των συνεδριών και τις πιθανές παρενέργειες.

Ποιες μεθόδους αφαίρεσης να αποφύγεις για τις τρίχες στη μύτη

– Τράβηγμα με το δάχτυλο

Ούτε να το σκέφτεσαι! Πέρα από το ότι είναι επώδυνη, αυτή η μέθοδος μπορεί να κάνει την τρίχα που θα ξαναβγεί να γυρίσει προς τα μέσα ή να προκαλέσει πληγή που να εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη μόλυνση.

– Τσιμπιδάκι

Τι σου είπαμε παραπάνω;

– Κερί

Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να πονέσεις; Αν παρ' όλα αυτά αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο, είναι προτιμότερο να εμπιστευτείς αισθητικό, γιατί μόνος σου μπορεί να προκαλέσεις ερεθισμό ή μάτωμα.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.