Εικονογράφηση: Ελένη Καστρινογιάννη

ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ

Με την τεχνική «Pomodoro» μπορούμε να νικήσουμε την αναβλητικότητα και να βελτιώσουμε τη συγκέντρωσή μας.

Μπορούμε να διαχειριστούμε τις αρνητικές σκέψεις; Υπάρχει τρόπος να καταπολεμήσουμε τη μοναξιά ή να αποβάλουμε το άγχος στη στιγμή; Μήπως υπάρχει κάποιο μυστικό για να παραμένουμε συγκεντρωμένοι;

Όλα αυτά τα ερωτήματα μάς προβληματίζουν κατά καιρούς, κυρίως εκείνες τις μέρες που αποφασίζουμε ότι θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να μην μένει προσκολλημένος στα αρνητικά.

Σας έχει τύχει να προσπαθείτε να διαβάσετε ή να δουλέψετε στον υπολογιστή σας αλλά διάφορα πράγματα να σας τραβούν διαρκώς την προσοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι για περισσότερο από μερικά λεπτά;

Αν έχετε περάσει πολύ χρόνο πάνω από το κινητό, αναβάλλοντας τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί αν υπάρχει κάποια μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη συγκέντρωσή σας. Κι εμείς θα σας πούμε ότι φυσικά και υπάρχει και λέγεται τεχνική Pomodoro!

συγκέντρωση
Εικονογράφηση: Ελένη Καστρινογιάννη

Δοκιμάστε την τεχνική Pomodoro για να παραμένετε συγκεντρωμένοι

Η τεχνική Pomodoro είναι μια μέθοδος διαχείρισης χρόνου που βασίζεται σε 25λεπτες περιόδους εστιασμένης εργασίας οι οποίες διακόπτονται από πεντάλεπτα διαλείμματα.

Δοκιμάστε την τεχνική Pomodoro αν μικροί περισπασμοί σάς εμποδίζουν από το να μένετε συγκεντρωμένοι στην εργασία σας ή ασχολείστε με αντικείμενα τα οποία απαιτούν πολύ χρόνο, όπως η διεξαγωγή μιας έρευνας ή το διάβασμα.

Οδηγίες:

Bάλτε ένα χρονόμετρο στο κινητό σας για 25 λεπτά και επικεντρωθείτε σε μια εργασία μέχρι να χτυπήσει το ξυπνητήρι. Το χρονικό αυτό διάστημα μην αφήνετε εξωτερικούς παράγοντες να σας αποσπούν την προσοχή. Στη συνέχεια, κάντε ένα γρήγορο διάλειμμα διάρκειας 5 λεπτών. Έπειτα, επαναλάβετε το μοτίβο μέχρι να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας. Αν επαναλάβετε τη διαδικασία 4 φορές, μπορείτε να κάνετε ένα μεγαλύτερο διάλειμμα διάρκειας 15 έως 30 λεπτών.

Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο όσες φορές θέλετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και δείτε πόσα μπορείτε να καταφέρετε.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.