iStock

Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ DIVORCE PLANNER ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ

Το τραγούδι «Flowers» της Miley Cyrus δεν είναι το πρώτο που καταπιάνεται με το θέμα του χωρισμού. Όμως, μέσα από τους στίχους και το video clip του, ο χωρισμός παίρνει στη ζωή μας τη θέση που του αξίζει, διαπιστώνει η πρώτη Ελληνίδα Divorce Planner.

Η Miley Cyrus είναι περσόνα με την κυριολεκτική έννοια του όρου: σταρ εξ απαλών ονύχων, όμορφη, υπερταλαντούχα, κορμάρα… Τα έχει όλα και μπορεί να τα κάνει όλα. Έτσι, κυκλοφόρησε στις 13 Ιανουαρίου το τραγούδι με τίτλο «Flowers». Το θέμα του είναι ο χωρισμός και έχει τον εξής στίχο που βρίσκω καταπληκτικό: «I can buy myself flowers».

Μου αρέσει να μου παίρνουν λουλούδια, αλλά μου αρέσει και η ιδέα να θέλω να μου πάρω λουλούδια. Μου άρεσε το χρυσό φόρεμα στην άσφαλτο και ο άστατος, παιδικός χορός με το κοστούμι και την ξυπολησιά της μέσα στο σαλόνι έξω από την πισίνα, όταν έχει μόλις χωρίσει.

Και σκεφτόμουν πόσο ανακουφιστικό είναι να φοράς το απαστράπτον φόρεμά σου για βολτίτσα στον χωρισμό σου! Και πόσο μελό, για κάτι που θα ξεπεράσεις οπωσδήποτε.

Ο χωρισμός είναι κομμάτι της ζωής μας

Όλοι έχουμε χωρίσει, όλοι ξέρουμε πως κάποια στιγμή θα μας περάσει, κι όμως σχεδόν πάντα βιώνουμε τον χωρισμό σαν το τέλος του κόσμου. Καταλαβαίνω πως τα προβλήματα διογκώνονται όταν υπάρχουν παιδιά και αυτό δεν το ακουμπώ. Αλλά όταν δεν…

Γενικώς, το «Flowers» μας βάζει στην εξής μαθηματική εξίσωση: χωρισμός > κάτι δεν πήγαινε καλά > κάποιος δεν ήθελε > ή και οι δύο δεν ήθελαν > επομένως μόνο καλύτερο μπορεί να είναι ένα μέλλον χωρίς έναν σύντροφο που δεν σε θέλει για σύντροφο.

Η πρώτη Ελληνίδα Divorce Planner του κόσμου, η Έστα Ράζου, μια γυναίκα που έρχεται από τον χώρο της επικοινωνίας, αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να αφιερώσει τη ζωή της στο να κάνει τις ζωές των απογοητευμένων καλύτερες. Βρίσκει λύσεις για κάθε πρακτικό ζήτημα, αλλά πάνω από όλα, εμψυχώνει με χίλιους δυο τρόπους όποιον «πέφτει» γιατί νόμιζε πως καλή ζωή ήταν μόνο η ζωή του με παρτενέρ!

Με δυο λόγια, η Έστα μας δίνει την άλλη πλευρά του χωρισμού, the Cyrus way!

Miley Cyrus
Η Miley Cyrus σε συναυλία. © 2021 AP Photo/Doug Benc
Η Miley Cyrus σε συναυλία.

Τι λέει η Divorce Planner

«Καιρός ήταν! Να κι ένα τραγούδι με δύναμη, με αποφασιστικότητα, που βάζει τα πράγματα στη θέση τους! Δεν έγινε τυχαία viral. Δείχνει πόση ανάγκη έχουν οι γυναίκες μετά από έναν χωρισμό να ταυτιστούν με μια τέτοια εικόνα, μια εικόνα δύναμης.

Σκέψου, λοιπόν: Ποια ήταν η τελευταία φορά που αγόρασες ένα μπουκέτο λουλούδια για εσένα; Ποια ήταν η τελευταία φορά που έγραψες το όνομα σου –και μόνο– στην καυτή άμμο; Πότε έκανες μια παύση να μιλήσεις με τον εαυτό σου και να συζητήσεις για ώρες μαζί του; Για όλα όσα επιθυμείς, για τα όνειρά σου, για όσα άφησες πίσω στο βωμό ενός μεγάλου έρωτα; Στο βωμό του “για πάντα”;

Ήρθε η στιγμή να αντιληφθούμε ότι το “για πάντα” αφορά εμάς και μόνο! Αφορά το να βρούμε ποιοι πραγματικά είμαστε, πού πραγματικά χτυπάει η καρδούλα μας. Να έχουμε την επιλογή στη ζωή μας για ανθρώπους που μας γεμίζουν αγάπη, φως, ηρεμία…

Βάλε τέλος σε ό,τι σε κρατάει πίσω, σε ό,τι σε απομακρύνει από την αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό, την αυτοεξέλιξή σου. Βάλε ένα τέλος σε ανούσιους καβγάδες, ικετεύοντας για την αποδοχή και την αγάπη κάποιου άλλου.

Έστα Ράζου, χωρισμός
Η Έστα Ράζου.
Η Έστα Ράζου.

Το μόνο άτομο που θα συναντάς κάθε μέρα, κάθε στιγμή σε κάθε πνοή της ζωής σου είναι ο ίδιος σου ο εαυτός! Ήρθε η ώρα να τον ακούσεις. Ήρθε η ώρα να τον αγκαλιάσεις. Ήρθε η ώρα να χορέψεις μαζί του, να τον πας ένα ταξίδι εκεί που βρίσκονται τα όνειρά σου! Χωρίς καμιά τύψη, χωρίς καμιά ενοχή. Ήρθε η στιγμή για συγχώρεση. Συγχώρεση στον εαυτό σου για τις μέρες, για τους μήνες, για τα χρόνια που τον κρατούσες φιμωμένο. Που τον κρατούσες στο σκοτάδι της ύπαρξης των άλλων…

Δεν ξέρω αν πιστεύεις στα θαύματα, αν όμως μπορείς να ξεχωρίσεις τον πόνο, τη θλίψη, την απογοήτευση από τη χαρά, την ευγνωμοσύνη, την αγάπη, θα δεις όχι μόνο ότι αξίζεις, όχι μόνο ότι μπορείς, αλλά ακόμη και ότι είσαι προικισμένος με το να φέρεις το θαύμα!

Το θαύμα είναι μέσα σου! Είναι μέσα στον καθέναν μας. Αναγνώρισέ το, άφησέ το να αναδυθεί γιατί δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή από το τώρα. Μην καθυστερείς διόλου! Η ζωή είναι εδώ και δεν παίρνει αναβολή, παίρνει απόφαση! Ζήσε! Απόδειξέ στον εαυτό σου ότι μπορείς να σε αγαπήσεις καλύτερα από τον καθένα! Και όπως έλεγε κι ο Τσέζαρε Παβέζε: “Μια και μόνο ηδονή υπάρχει. Να είσαι ζωντανός. Όλα τα άλλα είναι αθλιότητα!

Εσύ πόσο ζωντανός είσαι σήμερα;»

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.