AP Photo Chris Pizzello

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η SELENA GOMEZ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ

Η Selena Gomez έδωσε μια σύντομη συνέντευξη για την ανάγκη αποδοχής και αποστιγματοποίησης των ζητημάτων ψυχικής υγείας. Εμείς τη διαβάσαμε και κρατήσαμε μερικά από τα στοιχεία που θεωρήσαμε τα πιο σημαντικά.

Η Selena Gomez έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα μέσα ενημέρωσης αλλά και τα social media (και ιδιαίτερα το TikTok) τόσο με την επαγγελματική όσο και με την προσωπική της ζωή. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που η ίδια έχει μιλήσει ανοιχτά για το διαδικτυακό bullying που βίωσε λόγω του σωματικού της βάρους αλλά και για τη μάχη της με τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ), ένα αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί χρόνιες φλεγμονές σε πολλά μέρη του σώματος.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός έχει εξομολογηθεί ότι ζητήματα όπως τα παραπάνω την έφεραν αντιμέτωπη με μια σειρά θεμάτων ψυχικής υγείας. Η κατάθλιψη, το άγχος αλλά και η διάγνωσή της με διπολική διαταραχή ήταν μερικά από αυτά.

Πρόσφατα, έδωσε μια συνέντευξη στο διαδικτυακό μέσο του οποίου είναι συνιδρύτρια, το Wondermind, που αποσκοπεί στον αποστιγματισμό των ζητημάτων της ψυχικής υγείας μέσω της κατάλληλης ενημέρωσης. Μοιράστηκε όσα τη βοήθησαν να ξεπεράσει τις δυσκολίες σε ψυχικό επίπεδο αλλά και τι θα συμβούλευε εκείνους που παλεύουν με παρόμοια θέματα.

Τι σημαίνει για τη Gomez το να αφιερώνει μια μέρα στην ψυχική υγεία

Στους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς που ζούμε, το να αφιερώνει κανείς μερικές ώρες ή μέρες για την ψυχική του υγεία είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητο. Η Gomez εξηγεί ότι από το πρωί καταλαβαίνει πώς θα εξελιχθεί το υπόλοιπο της ημέρας. «Συνήθως, τα πρώτα 10 λεπτά της ημέρας μπορώ να υπολογίσω πώς θα πάει η μέρα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων. «Μερικές φορές πρέπει απλώς να δεχτώ ότι θα είναι μια κακή μέρα και αυτό είναι εντάξει. Όλοι έχουμε κακές μέρες».

Όσο για το τι θέλει να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η ίδια δήλωσε ότι της αρέσει να περνάει χρόνο με τη μικρή της αδερφή, την Gracie. «Είναι τόσο αθώα και αγνή. Με βοηθάει να διατηρώ μια προοπτική για τη ζωή. Είναι αστείο γιατί είναι 10. Εγώ είμαι 31 και ακόμα και με τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας λατρεύω τις συμβουλές της. Είναι πολύ σοφή».

Selena Gomez
Invision / AP Evan Agostini

Το να μοιράζεσαι σε κάνει να νιώθεις λιγότερο μόνος

«Ποιο πράγμα είχε τη μεγαλύτερη θετική επίδραση στην ψυχική σου υγεία;» τη ρωτάνε λίγο παρακάτω οι δημοσιογράφοι από το Wondermind για να λάβουν την ακόλουθη απάντηση: «Όταν αποφάσισα να ανοιχτώ για την ψυχική μου υγεία, οι άνθρωποι άρχισαν να με προσεγγίζουν και να μοιράζονται τις ιστορίες τους. Το να ακούς και να συνδέεσαι ήταν το μεγαλύτερο δώρο γιατί νιώθεις λιγότερο μόνος».

Selena Gomez, τι συμβουλή θα έδινες στον νεότερο εαυτό σου;

Η Gomez δεν αφήνει τα γεγονότα του παρελθόντος να την καταβάλλουν ή να επηρεάσουν την τρέχουσα οπτική και τις αποφάσεις της. Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση μάς δίνει η απάντησή της στην παραπάνω ερώτηση. Ειδικότερα, όπως δήλωσε, προσπαθεί να μην κοιτάζει στο παρελθόν. «Αυτό για το οποίο χαίρομαι είναι ότι περισσότεροι άνθρωποι ανοίγονται για την ψυχική τους υγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, θεωρώντας πρωτοβουλίες όπως η ιστοσελίδα Wondermind σημαντικές επειδή φέρνουν σε επαφή ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Selena Gomez
Invision / AP Jordan Strauss

Τι θα έλεγε σε όσους παλεύουν με προβλήματα ψυχικής υγείας

«Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές γιατί δεν έχω όλες τις απαντήσεις», εξηγεί η Gomez. «Θα έλεγα, ωστόσο, να βρείτε έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας με το οποίο νιώθετε άνετα να μιλήσετε και να ανοιχτείτε για αυτό που νιώθετε. Είναι πολύ απελευθερωτικό να ανοίγεσαι σε κάποιον. Υπάρχει τόση δύναμη στο να είσαι ευάλωτος».

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.